Покрет Србија 21 излази на изборе

Циљ је прављење здравог политичког покрета који ће сменити Александра Вучића на предстојећим председничким изборима, изјавио Марко Ђуришић

Србија 21 (Фото: Фејсбук страница покрета Србија 21)

Покрет Србија 21 ће учествовати на парламентарним и локалним изборима у априлу, најавио је данас Марко Ђуришић, бивши члан СДПС.

Он је навео да су чланови Србија 21 у протеклом периоду обавили разговоре у више од 100 градова и општина широм Србије са локалним одборима и организацијама које окупљају младе, мањине и организације невладиног сектора.

„Недвосмислен закључак свих ових разговора је да је једини прави начин промене власти Александра Вучића и система Српске напредне странке кроз институције и на изборима“, рекао је Ђуришић на конференцији за новинаре у просторијама покрета.

Изјавио је и да не желе да буду опозиција, већ алтернатива на путу ка модерној, грађанској, европској Србији где ће људи знати и моћи да се боре.

„Циљ је прављење здравог политичког покрета који ће сменити Александра Вучића на предстојећим председничким изборима“, рекао је Ђуришић.

Он навео да више није члан Социјалдемократске странке и да га боле оптужбе да је Србија 21 „Вучићев пројекат“ и да те оптужбе говоре више о онима који их износе.

Гордана Чомић: Бићу на листи ако дође до договора с проевропским странкама

Посланица Демократске странке Гордана Чомић за коју је Етички одбор ДС препоручио да буде искључена из странке, навела је да чланови Покрета Србија 21 желе да се обрате људима који немају за кога да гласају.

Гордана Чомић (Фото: ТВ Фонет)

„Легитимно је да друге политичке организације бојкот сматрају легитимним, али ми знамо да се институције не поклањају“, истакла је Чомић.

Она је за Инсајдер рекла да ће се наћи на листи Србија 21 ако буде договора са свим проевропски оријентисаним странкама и локалним покретима.

Србија 21 је покрет окупљен око заједничке декларације о европској Србији који су између осталих подржали и Ненад Константиновић (посланик СДПС) , посланице Наташа Вучковић и Весна Марјановић (ДС), Гордана Чомић, потпредседница Народне скупштине; Петар Милетић, члан председништва ПСГ, Милан Антонијевић (Фонд за отворено друштво), Бојан Клачар (ЦеСИД), посланик Марко Ђуришић и Дејан Ранђић (Србија 21).

Наташа Вучковић: Пловим под заставом ДС

Посланица Демократске странке Наташа Вучковић, једна од оних која је подржала Покрет је за Инсајдер рекла да мисли да би било добро да ДС промени одлуку о бојкоту избора и да са Србијом 21, Заједно за Србију и другим сродним партијама формира проевропску листу. На питање да ли ће се, у случају да ДС остане при ставу да бојкотују изборе, наћи на листи Србија 21, каже да она „плови под заставом ДС-а“.

Скраћење наслова и опрема: Стање ствари

(Инсајдер, 27. 2. 2020)

Прочитајте јошCategories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар