Покрет „1 од 5 милиона” излази на изборе

Спречићемо преваранте и „тројанце” да опет преваре народ и поједу нам још четири године, и тако подрже актуелну власт, саопштила Валентина Рековић из тог Покрета

Један ранији протест Покрета (Фото: Танјуг)

Покрет „1 од 5 милиона” одлучио је да изађе на предстојеће парламентарне изборе.

То је новинарима данас саопштила Валентина Рековић из тог Покрета и додала да његови чланови више неће учествовати у суботњим протестима и да су одлучили да протесте и бојкот „предају” политичарима који су, како је рекла, све обесмислили и уништили.

Спречићемо преваранте и „тројанце” да опет преваре народ и поједу нам још четири године, и тако подрже актуелну власт, рекла је Рековић, преноси Танјуг.

Додала је да ће у наредним данима саопштити које странке, иначе потписнице тзв. „Споразума са народом”, уз неколико мањих покрета раде на томе да изађу на изборе и којима ће се, како је рекла, придружити поједини чланови странака које су формално у бојкоту.

Како је рекла, део опозиције, који је декларативно за бојкот, „у потаји” се спрема за разне изборне листе на локалу.

Рековић је казала да је део опозиције обесмислио протесте и присвојио бојкот, те да су више пута покушавали да „Један од пет милиона” дистанцирају од промоције бојкота.

„Отерали сте народ са протеста непоказивањем јединства. Следећа субота је ваша и свака следећа до избора. Нека се само политичари обраћају, ми више нећемо”, поручила је Рековић.

Додала је да се кампања бојкота избора завршила у кафићима и „манекенисањем”, те да је покрету „Један од пет милиона” преостало је да се бори да, како су рекли, „спасе бојкот и врати га у парламент”, те да ће, ако пређу цензус, показати шта то значи.

Како је оценила, бојкот посланика опозиције, који нису вратили мандате и плате, није дао резултата.

На питање шта се променило у изборним условима па су одлучили да изађу на изборе, Рековић је казала да „нема никаквих изборних услова” и да покрет покушава „да спаси земљу узимајући ствари у своје руке”.

Упитана да ли је на одлуку утицала најава смањења изборног цензуса, одговорила је да то још није прошло кроз парламент и да је та сада то „само прича”.

Додала је да ће на изборе изаћи самостално.

На питање рачунају ли на подршку грађана, јер су на последњем протесту извиждани, рекла је да су међу онима који су то радили препознали чланове појединих опозиционих странака.

Упитана да ли су се око изласка на изборе консултовали са лидером СзС-а Драганом Ђиласом, узвратила је питањем да ли Ђилас пита њу или неког из покрета када доноси одлуку о бојкоту.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 28. 1. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар