Ричард Гренел најавио споразум Београда и Приштине о железничком саобраћају

Направили смо добар напредак у правцу потписивања Писма о намерама о сарадњи у области железница, каже специјални изасланик председника САД

Ричард Гренел (Фото: И. Милутиновић)

Берлин – Специјални изасланик америчког председника Ричард Гренел изјавио је вечерас за Танјуг да Писмо о намерама о успостављању железничке линије између Србије и тзв. Косова може да се очекује већ следеће седмице, или убрзо после тога.

Гренел је истовремено изразио задовољство састанком и истакао да је захвалан двема странама што су дошли у Берлин на разговор. „Направили смо добар напредак јутрос у правцу потписивања Писма о намерама о сарадњи у области железница”, рекао је Гренел.

Он је додао да је дискусија била веома конструктивна па је било времена да се разговара и о другим важним темама, али није прецизирао о којим темама. „Радићемо на томе да се Писмо о намерама заврши следеће недеље или убрзо после тога”, прецизирао је Гренел и додао да ће се консултације са стручњацима на обе стране одвијати преко и-мејла.

Специјални изасланик председника САД рекао је да жели да захвали приштинским и београдским експертима што су допутовали у Берлин на разговоре. Обнова железничке пруге између Београда и Приштине, наставак је договора о поновном успостављању авио саобраћаја између та два града, након 21 године, подсећају у амбасади САД у Берлину, где је амбасадор Гренел данас руководио састанком.

(Политика, 27. 1. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар