НП Отаџбина: Ни Вучић ни Ђукановић нису очекивали овако масован отпор народа

Оба диктатора, и Вучић и Ђукановић, нису очекивали овако бројне протесте српског народа у Црној Гори, јер да јесу, закон о верским заједницама сигурно не би упутили на усвајање

Мило Ђукановић и Александар Вучић (Фото: Корени)

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ у потпуности подржава захтеве студентског клуба Правног факултета из Београда и осталих студентских организација упућених председнику Србије Александру Вучићу. У својим захтевима студенти не траже од председника Србије да шаље тенкове у Црну Гору, како он лицемерно каже, него да одради само оно што једна нормална правна држава треба да учини у заштити својих националних и државних интереса.

Закон о верским заједницама у Црној Гори је закон о отимању светиња Српске православне цркве и зато је власт у Србији дужна да заштити своју цркву и своје сународнике у Црној Гори. Бизарно је да у ситуацији када криминално-диктаторски режим Мила Ђукановића отима српске светиње, дотле Александар Вучић свом брату по начину владања уступа на бесплатно коришћење 42 амбасаде Србије у иностранству. Уместо да сведе ниво дипломатских односа са Црном Гором на минимум и покрене широку дипломатску акцију да се тај закон у свету одбаци, Александар Вучић покушава да на Бадње вече оде на север Црне Горе не би ли протесте српског народа утишао. Напори студената су родољубиви, искрени, национални, са жељом да овог српског диктатора и лицемера од председника Србије истерају на чистину.

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ подсећа грађане Србије да је у данима док се водила расправа у скупштини Црне Горе о овом закону голе отимачине, Александар Вучић је са Милом Ђукановићем сеирио у Албанији. И не само што је сеирио него је својом изјавом да се Србија по питању закона неће мешати у унутрашње ствари Црне Горе дао властима режима Мила Ђукановића подстицај да се он усвоји. И не само то, председник Србије се чак и гласнуо како је Црногорска православна црква раније имала своју аутокефалност што је гола лаж и бесмислица. Оваква изјава председника Србије може да се пореди са оном када је за убиство 6 српских младића у кафићу Панда у Пећи `98 године директно оптужио српску Државну безбедност.

Главни разлог за овакво издајничко понашање Александра Вучића и његов договор са Ђукановићем по питању спорног закона јесте његова освета митрополиту зетско-приморском Амфилохију Радовићу који му је главна препрека за његово „разграничење“ са самопроглашеном републиком Косовом. Овим прљавим споразумом са црногорским диктатором Александар Вучић је желео да ослаби позиције митрополита Амфилохија Радовића. На српску срећу, не да му није ослабио, већ је чак ојачао позиције егзарху пећког трона митрополиту Радовићу.

Али оно што још пада у очи јесте држање дела Српске православне цркве нарочито оног дела који је склон Александру Вучићу на челу са патријархом. Свој део Српске православне цркве у Црној Гори српски патријар брани по оној Његошевој „Јанко брани мртва Владислава, што га брани кад га не одбрани“. Па чак и сам молебан за подршку српском народу и српским светињама у Црној Гори и на Косову и Метохији одржан је без присуства патријарха и са јако малим бројем присутних грађана за град Београд. Док се у Никшићу и Беранама скупља на молебан има по више од 20 хиљада људи, у Београду тај број није био ни 5 хиљада. Ако се томе дода да су молебан предводили Марко Ђурић директор Канцеларије за КиМ и Никола Селаковић генерални секретар председника Србије који су предали институције српске државе на Косову и Метохији сепаратистима у Приштини може се стећи јасна слика о каквој се одбрани српских светиња ради.

Али већ данас може да се каже да је српски народ предвођен митрополитом Амфилохијем Радовићем у Црној Гори победио. Оба диктатора и Вучић и Ђукановић нису очекивали овако бројне протесте српског народа у Црној Гори, јер да јесу, закон о верским заједницама сигурно не би упутили на усвајање у скупштину Црне Горе. Срби у Црној Гори показали су да су верни својој традицији, да су упорни и истрајни у одбрани својих историјских и националних права. Показали су и показују да етнички инжењеринг Мила Ђукановића не може да прође. Зато је и прљави договор бугојанског рајетина из Чипулића са криминалним режимом Мила Ђукановића пропао.

Како радили тако нам Бог помогао.

Косовска Митровица, 14. 1. 2020.
Информативна служба Народног покрета Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“Categories: Преносимо

Tags: , , , , , ,

Оставите коментар