Блокиран мост на Тари и пут Беране-Бијело Поље

Док у црногорском парламенту траје расправа о Предлогу закона о слободи вероисповести, верници СПЦ блокирали мост на Тари

Фото: Танјуг

ПОДГОРИЦА – Док у црногорском парламенту траје расправа о Предлогу закона о слободи вероисповести, верници Српске православне цркве (СПЦ) из Пљеваља и Жабљака блокирали су мост на Тари.

Раније данас блокиран је магистрални пут Беране – Бијело Поље.

То је саопштено на скупу свештенства, верника и грађана код Блажовог моста у Подгорици, а потврдили су и посланици Демократског фронта (ДФ) у парламенту.

На скупу је саопштено и где се све окупља народ, а речено је и да је блокиран пут ка аеродрому, пут за Радановиће, као и да су људи почели да се окупљају у Будви, што је дочекано аплаузом.

Свештеници све време читају молитву, а испред њих су полицајци који су на барикадма и спречавају пролаз до скупштине где је у току расправа.

„Нека будућност овог скупа зависи од оних који су на мостовима и путевима, јер је сигурно хладније њима на мосту на Тари, него нама у Подгорици”, рекао је свештеник Предраг Шћепановић, преноси Танјуг.

Кордон полиције на Блажовом мосту и даље блокира пут ка центру града.

Окупљени грађани у близини моста певају „Ој, Косово, Косово”.

Протојереј Радомир Никчевић рекао је раније да нема разилажења док написмено не добију потврду да ће до 8. јануара да се одгоди изгласавање Закона.

Одлагање гласање о закону тражио је митрополит Амфилохије у данашњем разговору с премијером Душком Марковићем, али договор о томе, како је обавештен парламент, није постигнут.

(Политика, 26. 12. 2019)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар