НП Отаџбина: Срби у историји нису имали већег издајника од Александра Вучића

Од 1999. године ниједан председник Србије није Србе позивао да учествују на сепаратистичким изборима изузев Александра Вучића

Александар Вучић (Фото: Председништво Србије)

Позив председника Србије Србима на Косову и Метохији да узму учешће на сепаратистичким изборима представља драстично кршење важећег Устава Републике Србије. Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ подсећа грађане Србије да је председник положио заклетву на том Уставу и то на Мирослављевом јеванђељу.

Председник још каже да ако Срби не изађу на сепаратистичке изборе и не буду гласали за „Српску листу“ покидаће све везе са државом Србијом. По обичају, председник лаже. Управо излазак Срба на сепаратистичке изборе значи легитимизације сепаратистичке парадржавне творевине зване република Косово. И управо излазак Срба на такве изборе значи кидање везе са својом државом.

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ подсећа грађане Србије да су Албанци на КиМ бојкотовали све изборе државе Србије, од локалних до парламентарних, да би остварили политичку позицију коју данас имају. То су радили пуних 12 година. У томе су имали подршку својих Западних ментора као што ти исти ментори данас када су признали независно Косово упорно настоје да Срби учествују на сепаратистичким изборима јер тако признају самопроглашену републику Косово. Од 1999. године ниједан председник Србије није Србе позивао да учествују на сепаратистичким изборима изузев Александра Вучића. Зато са пуно аргумената, од којих је један и овај, Народни покрет „Отаџбина“ констатује да Срби у историји нису имали већег издајника од Александра Вучића.

Пре неки дан смо чули од Радуша Харадинаја да је Александар Вучић од сепаратистичких власти тражио 950 квадратних километара територије јужне српске покрајине. До овог часа власт то није демантовала. То је мање од 8% територије Косова и Метохије. Али то није све. Током тих тајних преговора са Хашимом Тачијем Александар Вучић је био спреман да се одрекне 500 квадратних километара Прешевске долине што укупно значи добитак од 450 квадратних километара. То је мање од 4% територије Косова и Метохије или површина рецимо коју данас има општина Крупањ у Србији. Очита је идеја Председника Србије да добије мрвице од територије која по међународном праву Србији припада, да би својим грађанима то приказао као успех пошто је током свог доласка на власт преузео обавезу да се одрекне јужне српске покрајине.

Нажалост, данас је српство пало на ниске гране када је дозволило себи да један бугојански рајетин из Чипулића решава најважније српско питање.

Пре неки месец више од 40 српских младића из села Гораждевац код Пећи напустило је Косово и Метохију јер се власт у Београду ни на који начин није потрудила да те људе запосли. То је допринос Александра Вучића етничком чишћењу ионако испражњене Метохије јер за осам година своје владавине Србима у Метохији изузев једног трактора „Џон-дир“ власт из Београда ништа није помогла. Чак и повратнички додатак од 5.000 динара им је Канцеларија за КиМ укинула. На новинарско питање да се Срби селе са Косова и Метохије Александар Вучић је одговорио, па шта има везе, селе се и из Србије.

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ још једном позива Србе да бојкотују сепаратистичке изобре који су заказани за 6. октобар 2019. године. То нису српски избори, није их расписала Скупштина Србије и супротни су Уставу Републике Србије. Ако председник Србије свакодневно руши важећи Устав то не смемо и ми да радимо јер у том Уставу пише да је Косово и Метохија део државе Србије и стога смо дужни да га поштујемо.

Како радили, тако нам Бог помогао.

Косовска Митровица, 2. 10. 2019. године
Информативна служба Народног покрета Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

1 reply

 1. ”Председник још каже да ако Срби не изађу на сепаратистичке изборе и
  не буду гласали за „Српску листу“ покидаће све везе са државом Србијом.
  По обичају, председник лаже. Управо излазак Срба на сепаратистичке
  изборе значи легитимизације сепаратистичке парадржавне творевине
  зване република Косово. И управо излазак Срба на такве изборе значи
  кидање везе са својом државом” ?!

  Претња!?
  Уцена!?

  Неизласком на изборе, не кида се веза са Србијом, већ са потписиницима
  и заговорницима ”Бриселског споразума”, и проблем ”Косова” се враћа
  под окриље УН-а, сагласно Резолуцији 1244, што подржавају Кина и
  Русија, а потврдио недавно и амбасадор Русије у Србији!

  Треба се сетити речи Епископа Артемија – ”СРБИ НА ОКУП” :

  “Став и савет Еп. Артемија Србима о ‘Бриселском споразуму’
  in Србија / on 11/05/2013 at 10:31 am /

  Срби на Косову и Метохији не смеју пристати на издају КиМ на коју је политичко
  вођство у Србији већ пристало. Став Срба са Косова и Метохије треба да буде
  да власт у Србији може да чини шта год хоће, али Срби са Косова и Метохије
  на то не смеју да пристану и тако као недужни народ прихвате на своја плећа
  одговорност ове националне и историјске издаје.
  Епископ Артемије”

  Драган Славнић”

Оставите коментар