Александар Вучић: Ћосић, Ђинђић и ја смо једини изнели некакав план о Косову

О Косову, изјавио је Александар Вучић, нико није предложио никакав план, сем, својевремено, Добрице Ћосића и Зорана Ђинђића, који су, каже, „сасечени у корену”

Александар Вучић у Спомен соби посвећеној страдалим и несталим Србима на КиМ (Фото: Танјуг)

Председник Александар Вучић рекао је данас да је једино он, поред Добрице Ћосића и Зорана Ђинђића, изнео некакав план о Косову, док од својих политичких противника никада није чуо никакав предлог.

„Реците ми један план мојих политичких противника, осим да су против свега”, рекао је Вучић новинарима, преноси Танјуг.

„Планови су им ‘то је све наше и биће наше’… Немој да лажете народ, будите одговорни… Али најлакше је подилазити људима, а најмање ценим људе који воле да подилазе народу”, рекао је Вучић.

О Косову, каже, нико није предложио никакав план, сем, својевремено, Добрице Ћосића и Зорана Ђинђића, који су, каже, „сасечени у корену”.

На питање новинара телевизије Н1 да ли може да саопшти неки план за КиМ, Вучић је рекао:

„Не могу, ниједан… Подржавам план Драгана Ђиласа, нисам га још чуо, али његов план и план Бошка генија Обрадовића, заједно са овим студентом од 30 година, то је најбољи план”, рекао је иронично Вучић.

Упитан о критикама појединаца из Српске православне цркве, Вучић је рекао:

„Само нека раде свој посао, ја бих више волео да се баве својим послом, а не политиком, али добро је, нека се баве и политиком”, рекао је Вучић.

Борићемо се да пронађемо све нестале

Борићемо се да пронађемо све нестале особе, а нису нестале док год их помињемо, поручио је данас председник Александар Вучић током посете Удружењу породица киднапованих и убијених на Косову и Метохији.

Он је ту поруку написао у спомен-књизи Удружења, где су му неки од чланова пренели неке од трагичних прича о њиховим убијеним и несталим на Косову и Метохији, у периоду од 1998. до 2004. године.

Вучић је рекао и да ће се трудити да држава улаже што више на КиМ, како би српски народ остао и опстао на Космету, преноси Танјуг.

Једна од чланица удружења захвалила се председнику на посети и замолила га да се за младе на Космету уради све што је могуће, како би остали на КиМ.

Од првог дана је, каже, чланица Удружења, живи у Бабином мосту, а ради у Прилужју.

Три члана њене породице су киднапована.

„Много је младих, а говорим о свом сину и другим младима, који не могу да нађу посао. Желимо да вас замолимо да за те младе нешто урадимо. Мој син је као дрвосеча отишао у Норвешку да ради, са економским факултетом. Треба да учинимо нешто да они остану на КиМ”, замолила је она Вучића.

Вучић је рекао да ће се држава трудити да уложи што више новца како би српски народ остао на КиМ.

У разговору са Србима са КиМ рекао је да се Београд увек трудио да се Прилужје, које је део вучитрнске општине и Бабин Мост, споје у једну општину али да су Албанци прекршили договор и да то нису дозволили.

„Нису хтели да прихвате зато што су знали да је то начин да се угаси становништво. Све што можемо да урадимо у Бабином Мосту, да помогнемо, урадићемо, посебно зато што је то издвојен и што је на важном месту за нас”, рекао је Вучић.

У разговору са женом из Лапова, која се жалила на тешке услове живота, Вучић је рекао да ће држава радити колико може да помогне кад је реч о егзистенцијалним питањима и да ће се постарати да помогне колико може.

Он је рекао да Албанци често не желе да помогну Србима и као пример навео изградњу нове школе у Бабином Мосту, коју је зауставио градоначелник Обилића, Албанац.

„Али, никога није брига у међународној заједници”, рекао је Вучић.

Он је рекао и да поједине владе, попут Норвешке и Луксембурга, траже начин да одведу Србе са КиМ, посебно из енклава и у срединама где је тешко запослити Србе, нудећи им добре плате, чиме Срби остају без будућности у тим срединама.

„Да бисмо то спречили, морамо економски да ојачамо. Мораћемо више новца да улажемо”, рекао је Вучић.

Удружење су са председником посетили и министар за рад Зоран Ђорђевић и директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић, председник Комисије за нестала лица Вељко Одаловић.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 17. 9. 2019)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , , ,

1 reply

  1. Некакав план??
    Шта рећи на овакву глупост и ординарну лаж?

Оставите коментар