Директор црногорске полиције Веселин Вељовић: Црногорска историја не почива на Светосављу

Директор црногорске Управе полиције изјавио како се црногорски историјски идентитет никада није наслањао на култ Немањића и на Светосавље

Душко Марковић и Веселин Вељовић (Фото: ИН4С)

Директор црногорске Управе полиције Веселин Вељовић изјавио је да Црна Гора никада своју историју и културу није баштинила на Светосављу.

Он је то рекао на конференцији за новинаре, одговарајући на питање да ли протести због Закона о слободи вјероисповијести могу да наруше јавни ред и мир, преноси ЦдМ.

– Црна Гора никада у свом трајању и постојању није заснивала своје историјско трајање и постојање на култу Немањића и на култу Светосавља. Тако да мислим да ће се у оквиру тога и у будућем периоду наћи одржива рјешења, која ће значити бољу будућност наших грађана и наше државе – рекао је Вељовић.

Он је додао и да ће полиција предузети све радње које су законом прописане, а како би се сачувала безбједност свих грађана.

– Испратио сам изјаве које су у свом елементу имале и појединачно радикалне и екстремне садржаје. То су изјаве које најбоље говоре о онима који су их саопштили. Нећемо их појединачно коментарисати, али ћемо их будно испратити и предузети све мјере које се тичу очувања јавног реда и мира – рекао је он.

Опрема: Стање ствари

(ИН4С, 25. 7. 2019)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

3 replies

  1. Овај је ишао у Титову школу, зато и не зна за св. Саву и Немањиће у Ц. Гори

  2. Историја Titonegra, свакако не. Није Ваше да говорите о Црној Гори, која Вам је очигледно једнако страна колико и Србија.

Оставите коментар