„Србијаводе” дају у закуп водно земљиште за хидроелектране

Земљиште се даје у закуп на период од 10 година, почев од закључења уговора о закупу, који се може продужити за исти период, уколико закупац уредно измирује обавезе

(Фото Принтскрин)

Јавно предузеће „Србијаводе” огласило је понуду за закуп водног земљишта (корита река са обалом) за изградњу и одржавање малих хидроелектрана (МХЕ) на 18 локација у Србији.

Водотоци се налазе на територији општина Ариље, Рашка, Нови Пазар, Краљево, Сурдулица, Бабушница, Ивањица, Трговиште, Пирот и Бела Паланка.

Намена је, како се у огласу прецизира, искључиво за производњу електричне енергије коришћењем водних снага.

Земљиште се даје у закуп на период од 10 година, почев од закључења уговора о закупу, који се може продужити за исти период, уколико закупац уредно измирује обавезе.

Подносилац понуде за закуп водног земљишта може бити правно лице, предузетник или физичко лице, а рок за достављање је 21. септембар.

Расположиви енергетски потенцијал и сви подаци потребни за пројектовање и изградњу МХЕ на предметним локацијама утврђени су у локацијским условима. Оглас је објављен у дневном листу „Вечерње новости” и на интернет страници ЈВП „Србијаводе”.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 24. 8. 2018)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading