Драган Вујичић: Кловновска аналогија Валентина Инцка

Драган Вујичић

Драган Вујичић

Валентин Инцко, високи представник у БиХ, обележавање Дана Републике Српске упоредио је са слављењем дана оснивања НДХ 10. априла 1941.

Валентин Инцко, високи представник у БиХ, обележавање Дана Републике Српске упоредио је са слављењем дана оснивања НДХ 10. априла 1941. Саопштење у ком је извео „кловновску“ аналогију послао је са адресе ОХР у Сарајеву – Емерика Блума 1. То, чак није ни кловновски. То је срамно!

Емерик Блум (1911-1984), некадашњи градоначелник Сарајева, јасеновачки логораш и оснивач „Енергоинвеста“, се после оваквог саопштења са „своје адресе“ вероватно преврће у гробу. Овај велики човек, антифашиста, за живота никада није заборавио НДХ ни 8.776 сарајевских Сефарда које су Павелићеве усташе побиле током рата у истим логорима заједно са 4.401 сарајевским Србином.

Кловн из Аустрије, устоличен 2009, зна да је 1992. у граду на Миљацки живело 150.000 Срба. Када се запуцало на барикадама, у Алијином делу града остало је заточено њих 40.000. Пошто није било „међународне воље“ да се ови људи изместе из ратне зоне, око 20.000 је било притворено у неком од 123 сарајевска логора. Јевреји су имали среће – отишли су ваздушним мостом.

Све ово Инцко је посматрао из „прве руке“. Од 1992. водио је мисију ОЕБС у Рашкој области одакле је „пуцао“ не само поглед на БиХ. Да је хтео, могао је да „види“ како је за првих девет месеци рата у Сарајеву 1992. страдало 4.048 Срба. Њихова имена, презимена, матични бројеви пописани су у књизи Миливоја Иванишевића „Геноцид над Србима у Сарајеву“. Алија се показао учинковитијим од Павелића. Иза њега данас марширају Бакир и Инцко.

Кловн са адресе Емерика Блума 1 жестоко је увредио српски народ. Човек који долази из земље која је 1914. патентирала изум Конц-логор у Добоју (наравно за Србе) и тако задужила све потоње сатрапе човечанства – мора да оде.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Вечерње новости, 12. 1. 2017)

Advertisements


Категорије:Преносимо

Ознаке:, , , , ,

Пошаљите коментар

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s