Војислав М. Станојчић: Џаред Израел – бранилац Срба и кројач „Царевог новог одела”

Џаред Израел (Фото: Јутјуб)

Џаред Израел (Фото: Јутјуб)

Као и у време када се Црногорци нису стидели свог српског порекла а Његош кроз Владику Данила оставио вапај „да је игђе брата у свијету да пожали, ка да би помога”, тако су Срби и данас (поготово у последњој деценији прошлог и првим годинама овог века) окружени многим непријатељима, док је број њихових искрених пријатеља веома мали. Поготово се то може рећи за Запад, и то у највећoј мери за Сједињене Америчке Државе. Наши људи несумњиво добро памте имена злочинаца као што су Били Клинтон, Тони Блер, Медлин Олбрајт, Весли Кларк, Хавијер Солана, Ворен Зимерман и други, док су, вероватно, само појединци чули за Џареда Израела. Он спада у ретке изузетке који су дизали глас против бесомучне оркестриране кампање плаћеничких западних медија организоване ради сатанизовања српског народа.

Џаред Израел (Jared Israel, 1944), амерички публициста, уредник портала „Царево ново одело” на коме су објављени многобројни написи са циљем да се разобличе лажи ширене о српском народу, истакао се већ као студент на Харварду протестним акцијама организованим са својим колегама. Поред осталих, у априлу 1969. предводио је протест студената: пошто га је полиција растурила, они су започели штрајк, а настава на Харварду била прекинута по први пут од оснивања овог универзитета 1638. године.

Када се Србија нашла на црном списку Беле куће и њених савезника, окривљавана за све и свашта без икаквих доказа, Џаред Израел је одлучио да се побуни против тога. Као један од копредседника Међународног комитета за одбрану Милошевића (за кога је говорио да није ни ратни злочинац ни херој), осудио је проглашење независности Косова као незакониту и која је изведена заједничком акцијом САД, Немачке и Ватикана.

Анализирајући говор Слободана Милошевића одржан 28. јуна 1989. године на Газиместану а који се на Западу убраја у опасан националистички испад, „Царево ново одело” издваја његове речи о српској толеранцији испољаваној током историје, на коју су њени људи поносни, као и на спремност да се помогне другим националним заједницама да стекну слободу, наглашавајући како је снага Србије у њеној мултиетичности.

Портал затим наводи и како западни медији уопште нису реаговали на говор Фрање Туђмана после операције „Олуја”, када је хрватске војска уз помоћ – не само логистичку – војске САД протерала 250.000 Срба Крајишника са њихових огњишта, а „отац хрватске нације” победоносно изјавио како „нема повратка на старо, у доба када су Срби били рак Хрватске”, а што нико није оценио као пример националистичког испада.

„Царево ново одело” писало је и о хрватском клерикалном фашизму и порицању холокауста, које је на Западу систематски почело после побуне Хрватске и отцепљења од СФРЈ, а у чему је предњачио „Њујорк тајмс” септембра 1991.

За нас су посебно занимљиви текстови портала о намери Сједињених Америчких Држава да распарчају Југославију и у Босни створе исламску државу, затим интервју са злочинцем Насером Орићем који се хвалисао масакрирањем српског цивилног становништва. Исто толико пажње заслужују текстови о пресуди пројугословенски оријентисаном бизнисмену Фикрету Авдићу, каква је веза између србофобије и антисемитизма, или докази да је Хашки трибунал основан како би допринео сатанизацији српског народа, расправа о томе да ли је Алија Изетбеговић био умерени Џорџ Вашингтон или исламистички убица, због чега се Срби боје владе албанских сецесиониста, бошњачких екстремиста и хрватских неофашиста, шта је изазвало егзодус Албанаца у Македонију за време НАТО бомбардовања 1999. године, а занимљив је и текст о томе како је НАТО финансирао пуч против Слободана Милошевића октобра 2000. године.

Један од текстова на порталу

Један од текстова на порталу о фотографији која је „преварила свет“

Ово су наслови само неких написа који се тичу распада СФРЈ, грађанског рата насталог после тога, НАТО бомбардовања и његових последица, а објављених на „Царевом новом оделу”, у чијој је организацији снимљен и документарни филм „Бумеранг”у коме су разоткривене лажи западних новинара о рату у Босни.

Тешко је рећи да ли је и колико Џаред Израел, „једна сламка међу вихорове”, успео да умањи утицај оркестриране медијске пропаганде Запада на демонизацију Срба, али је већ сама његова намера довољна да га српски народ уброји у своје пријатеље.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШКатегорије:Противу дезинформација

Ознаке:, , , , ,

Пошаљите коментар

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s