Драгослав Пакић: Коска из САНУ или Повраћање Косова и Метохије

Академик Владимир Костић Србима бацио коску. И то ону праву – академску.

Није више могуће, каже се у поруци, да се коска нити глође, нити другом даје.

Једна ранија изјава председника САНУ Владимира Костића

Једна ранија изјава председника САНУ Владимира Костића

То, преведено на академски језик значи, да Космет више није српски ни де факто, ни де јуре што, ако размислимо академски, и није далеко од истине.

Пошто су Срби са Космета најурени, де факто их одатле више не јуре.

Остаје академско питање како јужну српску покрајину дефинитивно напустити достојанствено и уз победоносни смешак, а да осмех није Тачијев.

Проблем је само, вајка се велики Владимир, како то рећи народу и да народ у то поверује кад не верују ни Вулин, ни Вучић, а на челу неверног народа је још и Неверни Тома.

Председник Академије предлаже да се за оно што је на Космету од српских трагова остало боримо и „зубима и ноктима“. Са таквом борбом се слаже и премијер.

Прво, зуби и нокти нису подложни изазивању ратних злочина.

Друго, другог начина и нема јер је претходна власт  заједно са Америма у Смедереву, по јефтиној струји и још јефтинијој радној снази, претопила и извезла све што је од гвожђа било и на војску мирисало. Онда су дигли сидро, покупили прње и доларе и отперјали. Нису нам оставили ни сидро да бисмо и ми имали шта да претапамо.

Осим тога, ако Шиптарима поклонимо Космет, спремни су – што су у Бриселу и потписали заједно са оном Маргарини – да том поклону у зубе не гледају. За нокте имају друга решења.

„Можемо да се гледамо у очи и да се лажемо, али алтернатива је врло јасна“, рекао је Костић

Алтернатива је, заправо, без алтернативе, наставио је.

Што се тиче пута у Европу, Костић – како би Чанак рекао – академик Владимир, цитирајући Б. Миљковића, рече да ће Србија „повраћајући морати и у тај рај да уђе“.

Наивни су одмах помислили да др Костић, кад је о повраћању реч, мисли да се ради о повраћању Космета Србији. Али доктори то зову vomitus што је повезано са другим вегетативним центрима ретикуларне формације.

Опа, бато!

Неки академици схватају САНУ као САУНУ. Лепо им је и топло док су унутра. Непријатно је само док улазе и излазе. Нешто слично као у куплерај.

Председник државе пита председника Академије да ли би још увек требало да остане на том месту. На то сви академици у глас одговарају да се они већ деценијама не померају са места.

Оца напредњака, британског амбасадора у Београду, Кустурица из Центра „Сава“ посла на службени пут. Његова екселенција се са пута вратила само после два минута. Чим је видела колико је Вучић скресао путне дневнице.

А почињао је и коктел.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ


Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-63ICategories: Судбина као политика

Tags: , , ,

Оставите коментар