Мирослав Лазански: Ватикан ме 1990-их упозорио да пазим шта пишем (видео)

Војно-политички коментатор „Политике“ Мирослав Лазански, говорећи о свом новинарском раду у Загребу и тамошњем недељнику „Данас“ пре него што је у фебруару 1991. прешао у Београд, рекао је да је добијао одређене сигнале упозорења после победе Туђмана на првим вишестраначким изборима у мају 1990.

l-p

„Имао сам чак и неке сачекуше испред стана. Један мој текст, који  је заправо показао да је ватиканска банка учествовала у финансирању илегалног увоза оружја у Хрватску, изазвао је одређену костернацију у неким католичким круговима. И, Бога ми, један ме лепо сачекао испред стана, са финим упозорењем. Није имао мантију, али је имао оно горе [око врата]. Врло културно [ми се обратио], пазите шта радите, како пишете… Ја сам га фино саслушао, све се то ради лепо у рукавицама. Пренео ми је фину поруку упозорења да се пази шта се пише. Ја кажем да Ватикан има најбољу обавештајну службу на свету, апсолутно најбољу. То је она банка и она ложа P2 – они су финансирали илегално наоружавање Хрватске. И тај текст није био [објављен] у загребачком Данасу него у београдској Политици-експрес“, рекао је Лазански.

Цитирани део на снимку је од 13:07, а испод погледајте цело гостовање Мирослава Лазанског код Предрага Сарапе (ТВ Пинк 3).

(Стање ствари)


Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-5rpCategories: Стање фото/видео ствари

Оставите коментар