Саша Радуловић: Блато 2 или Како је због критике уговора са Емиратима откривено да сам геј

Nakon što sam razotkriven kao špijun dok sam bio ministar privrede, otkriveno je i da sam gej.

Naprasno nakon konferencije za medije povodom AleVu konferencije za medije u vezi sa tajnim štetnim ugovorima sa Etihadom i Al Rawafedom.

gejevi

Ne bih da poričem. Ne odgovara mi. Politički 🙂 AleVu očigledno misli da je ovo dobar način diskreditacije nekoga.

Homoseksualnost je isto toliko prirodna kao i heteroseksualnost. Samo je statistički manje zastupljena u prirodi.

Sa druge strane, homofobija je bolest.

Sve je počelo na jednoj običnoj konferenciji za medije na kojoj smo razgovarali o štetnim ugovorima sa Etihadom i Al Rawafedom za JAT i bačku zemlju uglavnom iz opštine Kula. Konferencija za medije je bila jako dobro posećena. Naravno bez RTS-a, Tanjuga i najtiražnijih “ozbiljnih” dnevnih novina.

Ali za divno čudo, pojavila su se dva kabinetska tabloida i Pink. Ovo je prilog koji je sa konferencije za medije koja je trajala 35 minuta napravio Pink:

A ovo je takođe objavljeno sutra dan nakon konferencije za medije:

Ovo je naravno razumljivo sa obzirom na gornju sliku.

U Srbiji vlada težak medijski mrak. Njegov idejni tvorac nije AleVu. Njegov idejni tvorac je Boris Tadić. AleVu ga je samo “usavršio” i sada njim upravlja. Gotovo ceo Tadićev medijski tim je prešao u “novi” AleVu tim koji dobija. Ključni čovek u timu je Goran Veselinović koga sam upoznao u kabinetu Aleksandra Vučića na jednom sastanku sa Palmom i Dačićem. Kada sam ga pitao ko je on i u kom svojstvu prisustvuje sastanku, bio je potpuno zatečen i nije znao šta da kaže.

On je 70% vlasnik kompanije Right d.o.o. (matični broj 17510258 . Ta firma je nekoliko puta menjala ime (Profiler Team,  Block & Connect). Dok se zvala Profiler Team u njoj je radio i Aleksandar Vučić. U 2010. i 2011.godini ova firma je imala poslovni prihod od 10 odnosno 11 miliona dinara. U 2012.godini je imala poslovni prihod od 500 miliona dinara, a u 2013.godine 21 milion dinara. Firma ima 30% suvlasnika Jasminu Stojanov – Džesi.

U tom medijskom mraku se preko tabloida šire pozitivne, imbecilno tragikomične slike o vitezu mekog srca, a blato o svima drugima, kako već to vitezu i njegovom kabinetu odgovara. Nestala je bilo kakva kritika na javnom servisu. I tu i na Tanjugu, ali i na ostalim televizijama sa nacionalnom frekvencijom, prostor dobijaju samo ljudi koji su odobreni i čija kritika je dovoljno blaga. Ostale novine daju neutralnu sliku.

U odsustvu bilo kakave ozbiljne, smislene kritike u medijima, Aleksandar Vučić bi osvojio 50% i u Nemačkoj. Sa druge strane, da je u Nemačkoj održao onu sramotnu, jednosatnu pozorišnu predstavu u vladi koju su nazvali konferencija za medije, novinari bi ga razapeli.

Medijski mrak je izvor i glavna udarna pesnica njegove političke popularnosti. Sloboda medija je temelj svake istinske demokratije. Njeno odsustvo je odlika i siguran znak prepoznavanja svih totalitarnih režima. Bez obzira na jagnjeću kožu.

Za kraj, moja omiljena emisija iz predizborne kampanje. Na ponos i diku učesnika generacijama koje dolaze.

Povezani tekstovi:

Blato 1

Patologija privrede – Šta je posao stečajnog upravnika

Hiljade prevarenih građana još uvek čeka stanove u Filmskom gradu

Напомена Стања ствари: Извињавамо се свим читаоцима због преношења ове слике “Информерке”, али није било друге него да и тиме илуструјемо беду и голотињу српских таблоида.

(Блог Б92, 20. 8. 2014)



Categories: Преносимо

3 replies

  1. Радуловић је добар кад напада Вучића али ми се гади његово подилажење либералима. Уосталом то је његова публика па могу да га разумем, али што се десничара тиче, нарочито конзервативаца попут мене, он је добар само кад износи занимљиве папириће о Вучићу, остало је за бацање.

    Какве везе има његова економска експертиза (која је такође врло упитна) са процењивањем да ли је хомосексуалност нормална или не. И то наводи квазиаргумент да је подједнако природна као и хетеросексуалност, само је јелте статистички мање заступљена. Они који су против хомосексуализма као нечега што подразумева политизацију хомосексуалности никада не говоре да је та појава непостојећа у природи, то је апсурдно, постојећа је и код људи и њена физиолошка база, ако није позната, у принципу може да се разоткрије. Али из једне овакве чињенице не може да следи да је хомосексуалност нормална. И ћелије тумора су заступљене у природи и практично их има код свих врста сисара али то не значи да постојање тих ћелија код неких јединки не указује на озбиљан поремећај.

    Не бих да ширим овај већ предугачки коменатар али у сваком случају упутно је да се људи држе онога што су стручни а што култура пиши о свему што било кога може да интересује озбиљно минира (плус што та култура намеће норму да треба подилазити публици по сваку цену а она је све неписменија, мање стрпљива и вољна да чита иоле озбиљније текстове).

  2. Покушавајући, да се одбрани, од глупости, бивши министар је отишао у другу глупост. Као што рече Милош, на такав начин доказивати “нормалнос” мужеложника је очигледна глупост и Милош је то лепо објаснио. Бивши министар се понаша, као дете, коме одузму омиљену играчку, читај, министарство, па се сад дури и “ратује” са шефовима који су га шутнули. Без имало достојанства.

  3. У међувремену сам овлаш погледао повезане текстове. Лепо је написао, шта је посао стечајних управника, по закону. Успео је, да саопшти и упореди са адвокатима. Ту је очигледно, у дугачком тексту, читаоца упутио у погрешном правцу. Стечајног управника бира и поставља ВЛАСТ, за разлику од адвоката, не упуштају ћи се превише у стручност. Познајем неке. Поред тога, није нам ништа рекао о томе, шта и како, у реалном животу, раде стечајни управници.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading