Вучић поново председник напредњака, избори ове године

Александар Вучић једногласно реизабран за председника СНС-а. На изборној скупштини странке изабрано и шест потпредседника: Небојша Стефановић, Зорана Михаловић, Горан Кнеживић, Игор Мировић, Братислав Гашић. Нови, шести потпредседник странке је Никола Селаковић. Главни одбор потврдио те одлуке.

vucic-izborna

15.20 – Завршена седница Главног одбора СНС-а, на којој су потврђене одлуке делегата изборне скупштине.

14.00 – Вучић: Предложићу Николу Селаковића за новог потпредседника странке, а Јадранку Јоксимовић за интернационалног секретара.

13.55 – Александар Вучић једногласно реизабран за председника СНС-а.

13.00 – Очекује се да изборна скупштине СНС-а траје до 17 часова, након чега ће бити одржан Главни одбор странке, јавља репортер РТС-а.

11.15 – Вучић: Сутра на председништву странке мој предлог биће да проверимо вољу народа.

Гласовима свих 3.804 присутна делегата Скупштине Српске напредне странке, Александар Вучић је, као једини кандидат, поново изабран за лидера те странке.

Напредњаци су данас на изборној скупштини странке бирали ново руководство, које је потврђено на седници Главног одбора након седнице скупштине СНС-а.

Никола Селаковић је, на предлог Александра Вучића, изабран за новог, шестог потпредседника странке.

Досадашњи потпредседници Небојша Стефановић, Зорана Михаловић, Горан Кнеживић, Игор Мировић и Братислав Гашић су поново изабрани на те функције.

Јадранка Јоксимовић је изабрана за интернационалног секретара – новог тела које ће се бавити односима СНС с међународним организацијама и институцијама.

Функцију председника Изборног одбора СНС-а поново ће обављати Радомир Николић.

Делегати су на изборној скупштини једногласно подржали Вучићев предлог да Јоргованка Табаковић буде нови заменик председника те странке. Табаковићева је и до сада била на тој функцији, коју је замрзла када је изабрана за гувернерку Народне банке Србије.

Скупштина СНС изабрала је и 28 чланова Председништва: Јоргованку Табаковић, Небојшу Стефановића, Николу Селаковића, Марка Ђурића, Радомира Николића, Александра Николића, Игора Мировића, Зорану Михајловић, Јадранку Јоксимовић, Зорана Бабића, Горана Кнежевића, Љубишу Стоимировића, Гојка Радића, Мирослава Миличковића, Алексу Јокића, Мају Гојковић, Верана Матића (председника општине Коцељева), Владанку Маловић, Александру Томић…

Скупштина СНС-а је утврдила рок од 90 дана за избор чланова новог Главног одбора, а чланови актуелног ће обављати функције до тада.

Вучић је раније данас на почетку изборне скупштине најавио да ће бити освежено Председништво странке, “јер су потребни велики резови”.

“Биће нових имена, али оно што је важно, то је чињеница да ће у наредном периоду уместо заузимања или освајања власти наш посао бити да размишљамо искључиво о народу”, рекао је Вучић.

Како је додао, то је и до сада био посао већине чланова странке, али се део бавио и тиме како да се дочепа фотеља.

“То ћемо коначно да прекинемо”, рекао је Вучић извињавајући се страначки колегама и чланству што није имао довољно времена да се бави странком.

“Покренута питања од којих су сви бежали”

Подносећи извештај о раду, Вучић је рекао да су напредњаци покренули процесе у земљи на које се чекало деценијама и то су, како је истакао, препознали и подржали грађани.

“Урадили смо ствари у Србији које нису мале, али могли смо и више и боље”, рекао Вучић, додајући да су покренута питања од којих су сви бежали.

Говорећи о борби против криминала, Вучић је рекао ће напредњаци преузети терет на себе и решити оно што други нису.

“Разорно смо ударили у темеље корупције, а жесток обрачун са криминалом тек престоји и око тога никада нећемо правити компромисе”, подвукао је Вучић и подсетио да је завршен предистражни поступак у случају 24 спорне приватизације.

Захваљући конкретним резултатима и доношењу акционог плана за стратегију у борби против корупције, рекао је Вучић, створени су услови за изградњу правно уређене државе.

Према његовим речима Србија је данас извор стабилности у региону. “Данас и Србији нико не ломи натписе са латиничним писмом и нема фашистичких испада, а и када их има то су глупо потурени или постери или плакати од политичке конкуренције која би желела да некога тобоже подсећа на деведесете”, навео је Вучић.

Вучић је почетак преговора са ЕУ означио као дан када је Србији “трасиран сигурни пут у будућност”.

Лидер напредњака је подсетио и да је СНС у претходном периоду на свим локалним изборима имао убедљиву победу.

Да би се у наредном периоду живело боље, како је додао, морају се одлучно реформисати држава и друштво – донети одговарајући закони, извршити реформе јавног, пензионог законодавства.

Али, морају се догодити и промене у СНС-у, јер, како је истакао, најтеже ће нам бити да променимо сопствене навике.

Коначно је завршен списак за смену различитих директора, рекао је Вучић и најавио да ће СНС уместо оних који возе скупе аутомобиле које нису могли да зараде, морати да пронађе друге “који ће бити посвећенији грађанима Србије, а не сопственом благостању”.

Шест потпредседника странке

СНС ће убудуће имати шест потпредседника, предвиђено је између осталог изменама и допунама Статута странке које је данас усвојила Изборна скупштина СНС-а.

Изменама Статута је предвиђено да чланови Главног одбора, убудуће, буду сви посланици Скупштине Србије и Аутономне Покрајине изабрани са листе СНС.

Такође, изменама је предвиђено увођење новог страначког, односно интернационалног органа чији ће задатак бити да се стара о односима СНС са међународним организацијама и институцијама.

Пре усвајања измена Статута напредњаци су једногласно усвоји Извештај о раду странке који је представио лидер СНС Александар Вучић.

(РТС)

Исправка: Овај чланак је промењен 25. 1. 2014. у 17:12 – из наслова избачено “Веран Матић у Председништву СНС-а” и са сајта Б92 иза имена Верана Матића додато “(председника општине Коцељева)”.Categories: Вести над вестима

2 replies

  1. Odnosi za jednstrane medjunarodne odnose vodi ako se dobro secam ucenica evroatlanskih pohoda, danas javno poznatih politickih predstavnika u Kijevu, sto pale i ruse suverenost nakon njet eu, bas su mocni u SNS prijatelji Liht skole , gospodjaJadranka ce sigurno doprineti jos blize ka bivsi predstavnik Srbije ,sa svojim prijateljima Lajcek, I iskustvom u vreme Tadica bila radila u Brisel Eu, ocigledno da stranka jasno sve politicke buduce odnose izvan mlade nato konjice ne zeli ni da pomisli u medjunarodnim odnosima, sa takvom biografijom svg imenovanog strucnjaka iz Liht vrtica, sto jasno ukazuju transkripti iz Narodne Skupstine, od sada javno razotkrivenog SNS -NATO-eu klana,ovo je ruznije od nato kancelarije, zabijaju noz u ledja svojem clanstvu militujuci za nato slugarstvo, bedna slugarska janicarska medjunarodna stranacka politika sad je javno obelodanjena

    I

  2. Borkasaid: Изгледа да Borki српски језик није баш најјача страна. Ово њено као да је Google translation? Може ли то неко да преведе на српски?

Оставите коментар