Милојко Спајић: Влада Црне Горе одложила попис за 3. децембар

Изашли смо у сусрет и додатном захтеву опозиције везано за спецификацију софтвера, иако то није било у Споразуму, рекао премијер Црне Горе

Милојко Спајић (Извор: N1)

Премијер Црне Горе Милојко Спајић је рекао да је вечерас на електронској седници Владе донета одлука да се попис становништва одложи за 3. децембар.

„Вечерашња одлука опозиције је доказ да сазревамо као друштво. За мене је ово јако битно за помирење Црне Горе“, истакао је Спајић на конференцији за медије.

Он је рекао да је све било спремно да попис почне сутра.

„Али изашли смо у сусрет и додатном захтеву опозиције везано за спецификацију софтвера иако то није било у Споразуму“, казао је премијер.

Извор: Печат, 10. 11. 2023.

Спајић је нагласио је да су сви дали допринос и да је за мање од месец дана затворен један процес.

„На све изазове смо одговорили у року. Председништво СД и ДПС и већа мање бројних народа су прихватили нашу понуду. На крају је Парламент дао свој печат, са 64 гласа за. За мање од месец смо успели да затворимо један захтеван процес“, навео је Спајић.

Истакао је да је било и резерви у односу на одлуку ДПС-а, али да је добар део парламентарне већине уз одлуку Владе.

„Ово одгађање до 3. децембра је јако битно, без додатних трошкова ћемо постићи друштвену кохезију. Шта ће се суштински променити у ова два, три дана – највећа забринутост код међународних партнера била је због поларизације. Тако да овакав начин инклузивности и пружене руке је нешто што ће они поздравити“, рекао је црногорски премијер.

Душан Крцуновић: Lingua ex machina, или језик из банкомата

Он је на питање да ли је превише попустљив одговорио да се то може и тако гледати, преноси РТ.

Председништво Демократске партије социјалиста (ДПС) саопштило је раније вечерас да је та партија спремна да у новом року да пуни допринос како би се у потпуности испунили сви услови за одржавање пописа који ће почети 3. децембра.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 29. 11. 2023)



Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading