Епископ Фотије: Тридесет хиљада Срба дало живот за Српску – и народ, и Црква, и власт морају бити будни ради њене одбране

Епископ зворничко-тузлански позвао Србе и све људе добре воље да очувају Републику Српску и напоменуо да сви треба да буду будни, и црква, и све институције, посебно парламент и влада

Епископ зворничко-тузлански Фотије служи Свету архијерејску литургију на прослави крсне славе Пренос моштију Светог првомученика и архиђакона Стефана у истоименом храму у селу Мезграја код Угљевика 15. августа 2023. (Фото: СРНА)

Његово преосвештенство епископ зворничко-тузлански Фотије рекао је данас да је готово 30.000 Срба дало живот за одбрану Републике Српске и позвао на њено очување у вријеме када је нападнута њена легална власт.

„Пратимо сви ових дана као људи и као вјерници нападе на Републику Српску, предсједника Српске и њене власти. Нападнута је легална власт у легалном ентитету БиХ и њени носиоци су стављени на неке црне листе“, рекао је владика Фотије.

Тужилаштво БиХ подигло оптужницу против Милорада Додика и директора Службеног гласника РС Милоша Лукића

Епископ Фотије је позвао Србе и све људе добре воље, без обзира на њихову вјеру, да очувају Републику Српску и напоменуо да сви треба да буду будни, и црква, и све институције, посебно парламент и влада како би се одбранила Српска.

Његово преосвештенство епископ зворничко-тузлански Фотије служио је данас Свету архијерејску литургију на прослави крсне славе Пренос моштију Светог првомученика и архиђакона Стефана у истоименом храму у селу Мезграја код Угљевика.

Опрема: Стање ствари

(СРНА, 15. 8. 2023)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. Amin. Na mnoga i blaga leta Srpskoj i Episkopu Fotiju.

    13
    3

Оставите коментар