Вашингтон: Породица Трамповог донатора страдала у авионској несрећи

У авиону су били ћерка и двогодишња унука Џона Рампла, великог донатора бившег председника Доналда Трампа

Џон и Барбара Рампл са Доналдом Трампом (Извор: Фејсбук)

Чланови породице Џона Рампла, великог донатора бившег председника Сједињених Америчких Држава Доналда Трампа, погинули су у авионској несрећи у околини Вашингтона.

Званичници су раније саопштили да се авион типа цесна, који је непланирано прелетео изнад Вашингтона, срушио у савезној држави Вирџинији и да ниједан од четворо путника није преживео пад.

Америчка ратна авијација подигла је борбене авионе Ф-16 који су кренули за лаким путничким авионом типа цесна који је нарушио ваздушни простор око главног града САД Вашингтона, а чији пилот није реаговао на позиве контроле летења.

„Борбени авиони добили су дозволу за пробијање звучног зида и лет суперсоничном брзином што су могли да чују становници главног града САД“, наводи се у званичном саопштењу.

У авиону су били Рамплова ћерка и двогодишња унука, заједно са дадиљом и пилотом.

Стручњаци сматрају да је авион могао случајно да одлута са курса, с обзиром на то да пилот није реаговао када га је контактирала америчка војска. Један извор каже да је изгледало да је авион био на аутопилоту.

Авион цесна је регистрован на компанију Енкор моторс из Мелбурна у савезној држави Флориди, а власник компаније Џон Рампл изјавио је за дневник Вашингтон пост да су у авиону летели његова ћерка, унука и њена дадиља.

Рампл је навео да није добио много информација од власти, али да се нада да његова породица није патила. Чланови породице бизнисмена су се враћали кући после посете његовој кући у Северној Каролини.

Овај бизнисмен је, иначе, донирао стотине хиљада долара кампањи Доналда Трампа, а они и његова супруга су чланови управног одбора Националне асоцијације за оружје.

Опрема: Стање ствари

(РТ Балкан, 5. 6. 2023)Categories: Вести над вестима

Tags: ,

Оставите коментар