Милорад Додик: Срби слободарски, а не полтронски народ

Српски народ никада није био полтронски. Полтронизам који показују неки тамо на нашем простору почела је да ме импресионира, рекао предсједник РС у Москви

На свечаности поводом Дана РС у јануару Владимиру Путину додељен орден РС, који му је Милорад Додик у Москви и уручио (Фото: Кабинет предсједника РС)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик указао је да један слободарски народ какав су Срби и његова промишљања ништа не може промијенити, чак ни сто милиона који се дају за такозвано „спречавање малигног руског утицаја“.

– Људи код нас знају да се покрећу силне операције за такозвано „спречавање руског утицаја“. Већ сада знамо да се за то даје око 100 милиона долара годишње разним медијима, између осталог и у Републици Српској, невладиним организацијама и у Српској – рекао је Додик за АТВ у Москви.

Путин Додику у Москви: Русија захвална Српској на неутралном ставу о украјинском сукобу

Он је истакао да Србе не могу промијенити на начин да се даје велики новац да неки портал напада њега или предсједника Србије Александра Вучића и да, прије свега, покушају да дестабилизују руководство.

– Чак и да промијене руководство и западњаци доведу неке своје ,трабантеʻ – осјећај народа се не би промијенио. Народ би можда мало више ћутао о свему, зато народ мора да буде опрезан, да више разумије глобалну ситуацију, него унутрашњу. Од те глобалне ситуације зависиће како ће живјети дјеца на том простору – указао је Додик.

Он је напоменуо да се некада показало да манипулацијом коју спроводе глобални медији могу постићи ти ефекти, а не могу се дефинитивно остварити ти циљеви.

– Русија, као гарант Дејтонског споразума, не може да буде искључена из анализе тога, па и на Савјету безбједности. Видимо када дође тај тренутак да се поднесе периодични извјештај, онда се Русија у то укључи. Веома је важно да буду информисане и Кина и Русија и све друге земље – рекао је Додик.

Додик је указао да је проблем што британски, француски, њемачки амбасадор пишу оно што су им написали Американци и то понављају 25 година, без икакве промјене, наводећи како се стално криви једна страна.

Милорад Додик: Република Српска прекида контакте са дипломатама из САД и Велике Британије

– Како је могуће да је крива само једна страна? То није нормално. А, успут имате да не функционише Федерација, Влада. Нема шта не функционише – каже Додик и додаје да се о томе мора разговарати.

Према његовим ријечима, српски народ никада није био полтронски. „Полтронизам који показују неки тамо на нашем простору почела је да ме импресионира“, рекао је Додик и појаснио да је таква ситуација код муслимана у БиХ, којима се наметне неки закон и пола их се весели, а пола противи.

Он је напоменуо да код Срба – тога нема, али да постоји маргинална мањина окупљена око предсједника ПДП-а Бранислава Бореновића и „скоројевића који мисле да получују неки резултат, а од тога нема ништа“.

– Ово су глобалне приче – напоменуо је Додик коментаришући питања шта ће у Русији и наводе од прије неколико мјесеци да је искључен и да нико неће са њим да разговара, те упитао са киме се ти други сусрећу?

Додик је истакао да свијет није исти и, како каже, камо среће да су добри односи са Америком, али да Америка никада није хтјела да прихвати Републику Српску и српски народ.

Он је подсјетио да је Америка прво оскрнавила Србију тиме да јој је узела Косово, а онда Републици Српској узима права која су стечена.

Предсједник Републике Српске је навео да у наредним мјесецима планира да обиђе читав регион земаља које су настале распадом бившег Совјетског Савеза.

Опрема: Стање ствари

(РТРС/Искра, 23. 5. 2023)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

1 reply

 1. Kako to kaže Milorad Dodik:

  “Neki tamo na NAŠEM prostoru” pokazuju
  POLTRONIZAM.

  Značenje reči POLTRON.
  Značenje reči POLTRONIZAM.

  Latinski jezik kaže:

  “Cuculus canorus zool”.

  Prevod na srpski jezik:

  “Ptica selica”.

  Značenje na Srpskom jeziku reči POLTRON:

  ULIZICA iliti PRIREPAK.

  Značenje na SUSJEDSKOM jeziku reči POLTRON:

  PRIPUZNIK iliti UGUZNIK.

  Značenje na KOMŠIJSKOM jeziku reči POLTRON:

  TEVABIJA ( tur. prišivak ) iliti ŠUPAK.

  Ja znam da su “neki tamo na NAŠEM prostoru” ODUVEK NEPOGREŠIVO pokazivali
  POLTRONIZAM prema njihovim POLTRONSKIM potrebama za SUŽIVOT što je skraćenica SKRAĆENJA za sva tri jezika sa:

  Srpskog sa
  Susjedskog i sa
  Komšijskog

  jednoznačna i jasna a znači:

  SU ( VIŠAN ) ŽIVOT.

  Poltron je UVEK poltron.

  Poltroni “na našem prostoru” su UVEK bili i
  OSTALI poltroni.

  Stvar je vrlo jednostavna što se tiče NJIH iliti
  NJIHA.

  Oni TO ne smatraju i posmatraju kao
  POLTRONIZAM.

  To je za NJIH iliti NJIHA svakodnevni ŽIVOT.

  Izvinjavam se.

  SUŽIVOT.

Оставите коментар