Милорад Додик: Република Српска прекида контакте са дипломатама из САД и Велике Британије

На ово су нас присилиле америчка и британска страна, јер поред досадашњих кршења Дејтонског споразума припремају још једну превару и отимачину у вези с имовином РС, каже се у саопштењу владајуће коалиције у РС

Милорад Додик (Извор: Факти)

Председник Републике Српске Милорад Додик саопштио је данас да је на састанку Савета коалиције која врши власт у Републици Српској одлучено да се сачини информација о доношењу одлуке у Народној скупштини и Влади Републике Српске о престанку контаката с америчким и британским дипломатама и амбасадама у БиХ.

У саопштењу, које је пренео РТРС, наводи се да ће бити формиран тим који ће сачинити свеобухватну информацију о антидејтонском деловању америчких и британских дипломата и амбасада, као и њиховом мешању у унутрашње ствари БиХ.

Дејтонски споразум нису потписале САД ни Велика Британија, они нису ти који би могли да тумаче Дејтонски споразум јер је то ствар страна потписница споразума и његових анекса, наводи се у саопштењу.

Република Српска је потписник Анекса, а поготово Анекса 4, који је Устав БиХ, и Анекса 10 о високом представнику. Америчке и британске дипломате и амбасаде систематски руше Устав БиХ и друге анексе, а поготово Анекс 10 о високом представнику, перманентно, а поготово у посљедњем случају када без обавезне одлуке Савета безбедности УН-а подржавају приватно неименовано лице за високог представника, додаје се.

Милорад Додик: Енглези највећи национални и државни непријатељи Срба

Поред тога, амбасадор САД отворено подржава позивање на оружје муслимана у БиХ солидаришући се с изјавом реис-ул-улеме Кавазовића о дизању на оружје муслимана у БиХ. То је за Србе неприхватљиво и спречава било какву комуникацију с наведеним структурама, јер такво понашање је директан ударац могућем помирењу у БиХ.

Стога смо присиљени да обуставимо све контакте са горе наведеним представницима амбасада. Контакте ће обуставити представници власти у Републици Српској и представници Срба на нивоу БиХ, од Председништва БиХ, Савета министара, Парламентарне скупштине и свих других именованих од стране Срба запослених у заједничким институцијама, наводи се у саопштењу.

Влада Републике Српске ће такву одлуку донети током идуће седмице, а Народна скупштина на првом редовном заседању, уколико се не одлучи да се организује ванредна седница Скупштине по овом питању.

На ово су нас присилиле америчка и британска страна, јер очигледно да поред свих досадашњих кршења Дејтонског споразума, а поготово Анекса 4 и Анекса 10, припремају још једну превару и отимачину у вези с имовином, која несумњиво и без дилеме припада Републици Српској.

Било какво предузимање мера наведених непријатеља српских интереса које се тичу имовине Републике Српске, довешће до одлука које ће заштитити њен суверенитет и додатно изградити њен државни капацитет, рекао је председник Републике Српске Милорад Додик.

Опрема: Стање ствари

(РТРС/РТ Балкан, 17. 3. 2023)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

 1. I Francuske.

  Zašto ?

  Zato što ima jedan NOVI razlog koji bar do sada nije bio poznat sve ukupnoj DEMOKRATSKOJ javnosti kako u Republici Srpskoj tako i u Republici Srbiji.

  I naravno zbog STARIH razloga istih ili sličnih kao i u slučaju DVE anglosaksonske gore navedene zemlje.

  Evo tog jednog malog ali važnog DEMOKRATSKOG razloga koji STOJI napisan i funkcionalan u USTAVU Republike Francuske.

  Citiram.

  Francuska vlada može da usvoji zakon u Francuskom parlamentu BEZ GLASANJA ako
  Francuski Predsednik NEMA VEĆINU u Francuskom parlamentu.

  Član tog DEMOKRATSKOG zakona je zaveden pod brojem 64.

  Da NE bude slučajno ZABUNE.

  Za vreme vladavine Makrona u Francuskom parlamentu je na TAJ NAČIN usvojeno do sada 11 zakona.

  NIKO SE NIJE BUNIO do sada.

  NIKO nije DIGAO GLAS za ČUDO od DEMOKRATSKOG USTAVA I ČUDO od DEMOKRATSKOG ZAKONA I ČUDO od
  DEMO(N)KRATIJE Francuske.

  NIKO.

  ČUDO NEVIĐENO.

  DEMOKRATSKO.

  SLOBODNO.

  RAZUMNO.

  LOGIČNO.

  PRIMERNO.

  I još nešto. U vezi odlaska u penziju u takozvanoj EUROBI i još par zemalja koji NISU u EUROBI ali su KAO DA JESU.

  Prosek potrebnih STAROSNIH godina kako za muški pol tako i za ženski pol ( demokratska polna ravnopravnost ) a bogami i za ovaj treći pol koji ima MNOGO ZAMENICA je:

  65 godina do 67 godina.

  U turbo kapitalizmu i turbo demokratiji u gore navedenim zemljama ( protestansko-katoličkim ) se izračunava kolika će VAM biti
  penzija tako što vam se DELI vaša UPLATA u penzioni fond od vaše 18 godine pa do vaše 65 godine ili vaše 67 godine.

  U prvom slučaju DELI se sa 47.

  U drugom slučaju DELI se sa 49.

  I u prvom a posebno u drugom slučaju MORATE ispuniti JEDAN JEDINI uslov a to je da ste u 65 godini iliti u 67 godini ŽIVI I ZDRAVI.

  ŽIVELA ŽUTA DEMOKRATSKA SLOBODA RADA I ZDRAVLJA U ŽUTOJ NA PLAVOJ BOJI ZVEZDICA NA NEBU NA KOJEM PIŠE CRNIM MASTILOM:

  Arbeid must fri.

  Posrbljeno 1.
  Rad oslobađa.

  Posrbljeno 2.
  Radi besplatno.

  Posrbljeno 3.
  Radi, radi i samo radi.

Оставите коментар