Јевгениј Пригожин: Обећали смо да ћемо освојити Бахмут, предајемо га Министарству одбране

Освојили смо целу територију Бахмута, навео је оснивач Групе „Вагнер“, као што смо и обећали, до последњег центиметра

Руска застава у Бахмуту (Фото: Tanjug/Prigozhin Press Service via AP)

Оснивач Групе „Вагнер“ Јевгениј Пригожин изјавио је да су његове трупе, као што су и обећале, освојиле целу територију Бахмута и да ће напустити зону конфликта у току следеће недеље, пренео је Танјуг.

„Освојили смо целу територију Бахмута, као што смо и обећали, до последњег центиметра“, навео је Пригожин у недељу, у аудио поруци на Телеграму.

Он је рекао да ће територију Бахмута предати руском Министарству одбране, пренео је Ројтерс.

„Предајемо наше позиције Министарству одбране“, изјавио је Пригожин у суботу, додајући да су његове снаге преузеле Бахмут након деветомесечних борби.

Марков: Главни задатак Вагнера није био да брзо заузме Бахмут, већ да уништи што више украјинске војске

Украјински председник Владимир Зеленски тврди да Бахмут није пао у руке руских снага.

Опрема: Стање ствари

(РТ Балкан, 22. 5. 2023)

Прочитајте још

 Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

7 replies

 1. Поздрав “музичарима”, тј. ономе што је од њих преостало. Док се руска и православна крв лије, у Русији се спрема нови талас приватизације, тј. пљачке државе. Као разлог се наводи буџетски дефицит који се очекује од стране ММФ, а кога заправо и нема.
  https://katyusha.org/ekonomika/vmesto-naczionalizaczii.-minfin-overtonit-nad-privatizacziej-2.0.html

  6
  10
 2. Дмитриј Мазепин, лик због кога Русија преговара о извозу амонијака до Одесе је “јастреб” (ха,ха,ха,)”? Карикатурална Русија.

  6
  8
 3. Ох, каква ли се само наглува и немузикална укробот пи*ајзла увукла међу коментаторе да какофони против руске музике и извођача на терену.

  Товаришч @револуционар, не би било лоше да размислиш коју ћеш пропагандну запевати кад дође време да заиграш казачок.

  9
  6
 4. А “музичара” бар 40000 избачених из строја. Што погинулих, што рањених и инвалидних. Најтеже битке тек долазе, овако ће брзо “одсвирати” своје. А каква је Русија држава, када јој је ударна сила пешадије приватна војска? То није држава, већ приватна прћија олигарха. А ви сањајте и даље.

  3
  5
 5. И нису га освојили, већ ослободили. “Кувар” је вештији са “кулинарским прибором”, него језиком.

  3
  3
 6. “На момент начала осады Бахмута в рядах ЧВК было 35 тысяч бойцов. За всё время СВО среди заключенных было набрано 50 тысяч человек. 20% от них (10 тысяч заключенных) — погибли в боях. Ещё 10 тысяч штатных бойцов ЧВК тоже погибли”.
  (C) Е.Пригожин 23.05.2023 г.

  3
  1
 7. Све вести, коментаре итд. које тврде да је Пригожин оснивач или вођа Вагнер групе треба схватити као хумор. Такође треба схватити као хумор и све те “податке” којима се Пригожин обилато фрља на друштвеним мрежама. Пригожин је бизнисмен, а очигледно је геније за маркетинг и трол на 64-том нивоу. Е сад, што се многи примају на његову маскировку, ко им је крив; смисао маскировке и јесте да се наивни ложе.

Оставите коментар