Елад Нехораи: Истина је – Јевреји држе медије

Будимо искрени према себи, колеге Јевреји. Истина је – ми држимо медије. Јесте ли знали да су директори свих осам главних филмских компанија у САД Јевреји?

Елад Нехораи (Извор: jewishweek.timesofisrael.com)

(Times of Israel, 1. 7. 2012)

Чудан смо сој ми Јевреји. Волимо да се хвалишемо јеврејским глумцима. Понекад и прижељкујемо да је глумац Јевреј јер нам се свиђа толико да мислимо да заслужује да буде у нашој екипи. Хвалишемо се јеврејским глумцима, политичарима, директорима. Кад год ко помене какав филм, књигу или умјетничко дјело, одмах кажемо нешто типа „Јеси знао да је Јеврејин?“ Тако то код нас иде.

Нас погони амбиција, не само у свијету умјетности. Примјера ради, имамо АИПАК (AIPAC, American Israel Public Affairs Committee), у суштини смишљен да усмјерава ствари у нашу корист у Вашингтону. И у том има задивљујућег успјеха. И ми се тиме хвалишемо. И опет, тако је то код нас.

Али онда се јави какав антисемита или противник Израела с којештаријама типа „Јевреји држе медије“ или „Јевреји контролишу Вашингтон“, и забава креће.

Наједном се објављује борбена узбуна. Организујемо огромне кампање ради рушења таквих људи. Чинимо све што можемо да остану без посла. Објављујемо текстове. Направили смо читаве организације чија је једина сврха да свима говоре да Јевреји не контролишу ништа. Не, ми не контролишемо медије, и не, немамо више уплива у Вашингтону од било ког другог. Не, не и не, кунемо се: исти смо као сви други!

Види ли још ико (ко није затуцан) иронију у томе?

Будимо искрени према себи, колеге Јевреји. Истина је – ми држимо медије. Имамо толико типова у директорским канцеларијама у свим великим филмским компанијама да је то скоро бестидно. Скоро сваки филм или телевизијска емисија обилује глумцима, режисерима или сценаристима који су Јевреји. Јесте ли знали да су директори свих осам главних филмских компанија у САД Јевреји?

Али ту није крај. Ми контролишемо и рекламе на тим телевизијским емисијама.

Да не заборавимо АИПАК, омиљени предмет истресања сваког антисемите. У питању је организација практично истовјетна Сионским мудрацима. Никад нећу заборавити кад сам, као учесник у пропаганди у прилог Израела на колеџу, присуствовао једном од бројних скупова АИПАК-а. Човјек је дословно стао испред нас и рекао да их једино занима 50 најбољих дипломаца, јер ће они касније бити људи од утицаја у влади. Мени, као идеалистичном дјечаку који студира на једном од 50 најслабијих универзитета у Америци (Универзитет у Аризони) и хоће да се бави најобичнијом адвокатуром, они причају о, буквално, инфилтрирању у владу. Жестоко.

Знам шта ће сви сад рећи. Да свако покушава лобирати. Свака мањинска и већинска скупина. Да свака скупина има успјешне глумце и директоре. И да то уопште не значи да ми управљамо Холивудом и рекламним агенцијама на Авенији Медисон. Ни да су разни мел гибсони широм свијета у праву кад кажу да намјерно користимо своју моћ да управљамо свијетом. Ни да је у питању некаква наша лудачка завјера.

У реду, слажем се. Нека нешто од тог и буде мало претјерано.

Али, замислимо се мало.

Можда и јесте тако: свако лобира. Можда има глумаца свих националности. Али да се не лажемо: ми се тиме непрестано хвалишемо. Зар не можемо признати да у том имамо невјероватног успјеха? Зар то не можемо рећи пред свијетом?

Изложићу своју теорију зашто Јевреји неће да говоре о том да владају медијима.

Прво, ма колико Јеврејима било мило да признају да су многи међу њима успјешни, и да су многи од њих постигли толико тога, никако им није по вољи да признају да то има везе с њиховим јеврејским поријеклом. Можда ће признати да то има везе с оним што су Јевреји проживјели. Али колико би Јевреја признало да у себи имају нешто природно и својствено што им помаже да постигну невјероватне ствари?

Предсједник организације за борбу против клеветања Јевреја АДЛ (ADL, Anti-Defamation League), Ејб Фоксман, у одличном интервјуу на ту тему рекао је да „би му било драже кад би људи говорили да су многи директори у Холивуду ,случајно Јеврејиʻ“. Толико о томе.

Генерал-потпуковник Џеј Силверија, надзорник америчке Ваздухопловне академије, говори на самиту АДЛ-а 13. новембра 2017. у Сан Франциску (Фото: U.S. Air Force graphic/Master Sgt. Jasmine Reif)

Истина је да су антисемити укапирали. Ми Јевреји у себи имамо усађено нешто што нас чини потпуно друкчијим од свих других скупина на свијету. Ријеч је о скупини људи које су трпали у логоре смрти, који су издржали погроме, чије су читаве породице побијене. И онда су дошли у Америку, једино мјесто које им је омогућило да имају онолико моћи колико су хтјели, и они одједном преузимају све у своје руке. И молим вас немојте рећи да је иједна друга скупина на свијету икад урадила тако нешто. Једино Јевреји. А то смо радили и раније. Зато су Јевреје у Египту поробили. Били смо сувише успјешни. Отворите Тору – ту све пише. Исто је било и у Њемачкој.

Та способност да се успије, та унутрашња амбиција, не потиче од година образовања или каквих других условних чинилаца, већ од унутрашње искре у сваком Јеврејину.

А разлог због ког скупине попут АДЛ-а и АИПАК-а то не воле да признају је, прво, што су у питању свјетовне организације. Њима је главно да докажу да је сваки Јеврејин исти као било ко други на свијету. Не знам за чудноватију намјеру. Није тачно – нисмо исти као други. Ми смо посебни.

Наравно, људи не воле кад се то каже, сматрајући да ако кажете да су Јевреји посебни, некако подразумијевате да су бољи.

Поштено говорећи, нисам чак сигуран ни шта ријеч „бољи“ уопште значи. Оно што сигурно знам је да бити посебан значи да особа има одговорност да чини добро.

Мислим да је то прави разлог зашто се већина Јевреја толико боји да призна да у њима има нешто моћно и добро. Не што се боје да буду посебни, већ што се боје да буду одговорни. Значи да су наједном криви кад праве приземне телевизијске програме који трују духовну атмосферу у свијету. Значи да се ствари не могу правити просто ради разоноде, забаве или чак „умјетности“.

Илустрација: Abir Sultan/Flash90/Times of Israel

Изненада, више се не можемо зезати са свијетом.

Занимљиво је да су Јевреји урадили толико тога за свијет на бројне друге начине. Унаприједили су грађанска права и помогли да се спасу животи у Дарфуру, на Хаитију и скоро свугдје друго.

Али то није довољно. Физичко поправљање свијета тек је половина битке.

Наша већа, тежа борба је духовно уздизање свијета. А тога се боје људи који се сваким дамаром свог бића боре да докажу да су Јевреји исто што и други. То значи да се више не можемо тек „изражавати“. Мораћемо почети размишљати о ономе што стварамо и начину на који поступамо. Значи да ћемо морати почети радити заједно. Значи да ћемо морати подизати стандарде једни другима, и сами себи.

А то вријеме је дошло. Више не морамо мијењати имена и утапати се попут камелеона. Посједујемо читаву државу.

Умјесто тога, можемо бити поносни на то ко смо, истовремено свјесни своје огромне одговорности – и прилике.

Елад Нехораи (Elad Nehorai), писац из Бруклина. Припадник хасидског покрета Хабад. Недуго по објављивању, Times of Israel је чланак на интернету умјесто правим именом аутора потписао псеудонимом „Мани Фридман“ (Manny Friedman), да би га касније и уклонио из свог интернет архива

 

Кликните на слику за увећање



Categories: Посрбљено

Tags: , ,

7 replies

  1. „Јевреји ће, пошто ће имати велику моћ и помоћ европског руководства, постати горди и дрски преко сваке мере (. . .) и покушаће да владају Европом.“ – Свети Пајсије Светогорац

    На Западу ништа ново.

    И не само иза медија већ и иза порнографије, LGBT идеологије, џендеризма, феминизма, комунизма, Woke-либерализма, антихришћанске интернационале, европске мигрантске кризе, уништења западне цивилизације и разних сукоба и ратова, како би створили услове за доминацију „изабраног народа“ над светом, баш као што вам је ваш отац и обећао. Једино што вам стоји на путу су европска хришћанска цивилизација, коју сте скоро уништили, и Хришћанство, које патолошки мрзите.

    Па сте зато и нахушкали вашег евроатлантског NATO-голема и бандерашку Нову Хазарију (коју гле чуда воде ваши саплеменици председник и премијер) против Светог Православља, Словенства и Русије, да поновите оно што вам није успело пре 100 година, јер су они тај Катехон и Трећи Рим који спречава владавину вашег антихриста.

    “A toga se boje ljudi koji se svakim damarom svog bića bore da dokažu da su Jevreji isto što i drugi.”

    Не, нисте исто што и други. Ви сте изабрани народ чија је судбина да влада светом и народима, који су створени само зато да би вама служили. Тако ваша света књига Талмуд каже. Ви сте расисти и супрематисти.

    Ви сте такође они што кажу да су Јевреји, а нису. Палестинци, над којима преко 50 година вршите геноцид, већи су етнички семити од вас. И док малобројне међу вама што се усуде да се томе успротиве изопштавате из заједнице, пред критикама се позивате на индивидуалну одговорност.

    “Više ne moramo mijenjati imena i utapati se poput kameleona. Posjedujemo čitavu državu.”

    Теорија завере, антисемитизам.

    „Ближи се царство Јеврејско! Ближи се победа идеје пред којом ће се уклонити Хришћанство и национални понос европских народа. Ближи се материјализам, слепа животињска жудња за материјалним, што ће се сматрати вишим циљем, уместо хришћанске идеје спасења.“ – Ф. М. Достојевски

    39
  2. Svako ko je pricitao i razumeo spis – “Protokoli sionskih mudraca” zna ko kontrolise medije, s tim da ne treba generalisati i reci kako Jevreji drze medije gde bi neko mogao steci utisak da se to odnosi na celi Jevrejski narod. Prikladnije je reci da medije preko svojih agenata kontrolise judejska sionisticka elita koja manipulise, ne samo nejevrejima, nego i mnogim prosecnim Jevrejima. Citajuci Protokole, u kojima je opisana i kontrola medija-stampe, stice se utisak da ta elita veruje u sopstvenu “izabranost” i trijumf nad svim narodima sveta u vidu zacarenja “despota sionske krvi” od semena Davidova ili “cara Judejskog” – za kojeg neki smatraju da je rec o Antihristu.

    (***)

    Prema Protokolima judejska sionisticka elita kontrolise medijsku i poziciju i opoziciju i ocegledno je da su sastavljaci Protokola bili izuzetno LUKAVI.

    21
  3. U tekstu pise: Otvorite Toru… Pa da vidimo sta, izmedju ostalog, o “izabranima” pise u Tori:
    “Ali se Izrailj ugoji, pa se stade ritati; utio si, udebljao i zasalio; pa ostavi Boga koji ga je stvorio, i prezre stijenu spasenja svog. (5 Mojsijeva 32:15)
    Oni se pokvariše prema Njemu; njihovo nevaljalstvo nije nevaljalstvo sinova Njegovijeh; to je rod zao i pokvaren. (5 Mojsijeva 32:5) Jer je čokot njihov od čokota sodomskog i iz polja gomorskog; grožđe je njihovo grožđe otrovno, puca su mu gorka. Vino je njihovo otrov zmajevski, i ljuti jed aspidin. Nije li to sakriveno kod Mene, zapečaćeno u riznicama mojim? Moja je osveta i plata, u svoje vreme popuznuće noga njihova, jer JE BLIZU DAN PROPASTI NJIHOVE, i ide brzo šta će ih zadesiti. Sudiće Gospod narodu svom, i žao će mu biti sluga Njegovih, kad vidi da je prošla snaga i da nema ništa ni od uhvaćenog ni od ostavljenog (5 Mojsijeva 32:32-36)

    A evo sta kaze Isaija:
    Čujte, Nebesa, i slušaj, Zemljo; jer Gospod govori: sinove odgojih i podigoh, a oni se odvrgoše mene. Vo poznaje gospodara svojega i magarac jasle gospodara svojega, a Izrailj ne poznaje, narod moj ne razumije. Da grješna naroda! naroda ogrezla u bezakonju! sjemena zlikovačkoga, sinova pokvarenijeh! ostaviše Gospoda, prezreše Sveca Izrailjeva, otstupiše natrag. (Isaija 1:2-4)

    Sta kaze jedini spas Gospod Isus Hristos o “izabranima” koji Ga ne verovase i primise:
    Tada Isus govoraše onijem Jevrejima koji Mu vjerovaše: ako vi ostanete na mojoj besjedi, zaista ćete biti učenici moji, i poznaćete Istinu, i Istina će vas izbaviti. Odgovoriše i rekoše Mu: mi smo sjeme Avraamovo, i nikome nijesmo robovali nikad; kako ti govoriš da ćemo se izbaviti? Isus im odgovori: zaista, zaista vam kažem da je svaki koji čini grijeh rob grijehu. (Jovan 8:31-34) Ja govorim što vidjeh od Oca svojega; i vi tako činite što vidjeste od oca svojega. Odgovoriše i rekoše Mu: otac je naš Avraam. Isus im reče: kad biste vi bili djeca Avraamova, činili biste djela Avraamova. A sad gledate Mene da ubijete, čovjeka koji vam istinu kazah koju čuh od Boga: tako Avraam nije činio. Vi činite djela oca svojega. Tada Mu rekoše: mi nijesmo rođeni od kurvarstva: jednoga oca imamo Boga. A Isus im reče: kad bi Bog bio vaš otac, ljubili biste Mene; jer Ja od Boga iziđoh i dođoh; jer ne dođoh sam od sebe, nego Me On posla. (Jovan 8: 37-42)
    Vaš je otac đavo; i slasti oca svojega hoćete da činite: on je krvnik ljudski od početka, i ne stoji na istini; jer nema istine u njemu; kad govori laž, svoje govori: jer je laža i otac laži. (Jovan 8:44)

    Postavlja se pitanje su pravi izabrani Izrailjci i ko su djeca Bozija?

    Isus Hrist vidjevši Natanaila gdje ide k Njemu reče za njega: evo PRAVOGA IZRAILJCA u kome NEMA LUKAVSTVA (Jovan 1:47).
    K ‘svojima’ dođe, i ‘svoji’ Ga ne primiše. A koji Ga primiše dade im vlast da budu sinovi Božiji, koji VJERUJU u Ime Njegovo, Koji se ne rodiše od krvi, ni od volje tjelesne, ni od volje muževlje, nego od Boga. (Jovan 1:11-13)

    Zbog ovakvih recenica u Bibliji pisanoj rukom izabranih Bozijih Jevreja, oni drugi “izabrani” Jevreji koji slede ucenja talmuda “upozoravaju” na “antisemitske” delove Biblije.

    21
    1
  4. Остало и да разумем, али зашто да жалимо због “уништења западне цивилизације”?
    То је иста она која не хтеде да помогне Ромејском царству док оно не пређе у католичанство.
    Све што је снађе, заслужила је.

    17
    1
  5. Za Jevreje je jedino veliki Staljin imao rešenje. U ono vreme kada se još tražilo mesto za jevrejsku državu – on im je dodelio Jevrejsku republiku na krajnjem istoku Rusije, koja se i danas tako zove i nalazi se negde iznad Kamčatke. Da se tamo smeste, da se izoluju i da im ceo svet plaća danak i omogući lagodan život samo da nas ostave na miru. Inače Jevreji nisu nikakvi samostalni igrači – oni su elita zapada i jašu na talasima zapada.

    10
    2
  6. Овај је само још један Јевреј који се бави Јеврејима. Увек су се бавили само собом, односно својим интересима. Пуна су им уста њихове посебности, доброте, памети. А преживели су Холокауст само захваљујући туђој доброти. 27. јануар би морали да назову Даном захвалности Русији, али то им не пада на памет. Они који су навише зарађивали тргујући са Немачком и генерално тргујући ратном опремом, су управо најбољи, најпаметнији, најпосебнији Јевреји. Многи од Јевреја данас воде невладине организације које намећу Србима начин понашања и систем вредности. Свакоме је јасно како се једино може доћи до богатства и моћи. То нема везе за овим што овај лик проповеда. Постојање удружења за заштиту права Јевреја у Америци би било оправдано једино у случају постојања истог таквог удружења за заштиту права Индијанаца, Кинеза или Арапа. Читати, слушати или гледати овакве иступе је огавно. Наравно да Јевреји, као и сви други, треба да поштују своју историју и да је величају. Али не да је намећу другима. Њихоа историја је само њима битна. Све што се њима лоше догодило треба критиковати и борити се против тога, потпуно независно, тачније речено упркос томе што се догодило управо њима. То не сме да се деси никоме. Чак ни њима.





    14
    1
  7. @Мухамед

    “Постојање удружења за заштиту права Јевреја у Америци би било оправдано једино у случају постојања истог таквог удружења за заштиту права Индијанаца, Кинеза или Арапа.”

    То удружење су основали Јевреји сами, и нико не брани осталим групама да оснивају слична удружења. Наравно она и постоје, само су њихови домет и утицај много мањи него јеврејски.

    “Читати, слушати или гледати овакве иступе је огавно.”

    А ја напротив мислим да је врло корисно и поучно, наравно ако се из тога зна извући поука.

    11
    1

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading