Вјоса Османи: Споразум о мапи пута да садржи захтеве Скупштине Косова о неповредивости граница

Током спровођења споразума узети у обзир ставове „о неповредивости граница, суверенитета, територијалног интегритета, уставности и функционалности државе Косово“, рекла Османи амбасадорима Квинте

Вјоса Османи (Фото: AP Photo/Visar Kryeziu)

Председница Косова Вјоса Османи затражила је данас на састанку са амбасадорима САД, Велике Британије и ЕУ, да у мапи пута за спровођење споразума о нормализацији односа Косова и Србије буду узети у обзир ставови Скупштине Косова „о неповредивости граница, суверенитета, територијалног интегритета, уставности и функционалности државе Косово“.

На састанку је било речи о најновијим дешавањима на Косову, дијалогу са Србијом, наредним корацима, као и текућој координацији косовских институција са савезницима, наведено је у саопштењу кабинета председнице Косова.

Бивши министар за КиМ Горан Богдановић: Ево шта пише у мапи пута о којој се разговарало у Бриселу

Османи је такође нагласила да Косово наставља да буде конструктивна страна у дијалогу са Србијом и посвећено процесу који доприноси миру, безбедности и одрживом просперитету у земљи и региону.

Састанак је део редовних консултација које председница Косова има са дипломатским представницима САД, Велике Британије, Немачке, Француске и Италије, као и са шефом канцеларије ЕУ на Косову.

Опрема: Стање ствари

(Бета/Данас, 6. 3. 2023)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар