Едвард Сноуден: Прича о ванземаљцима је скретање пажње са минирања Северног тока

То је стара смишљена паника, привлачна дистракција да новинари који прате националну безбедност истражују глупости, уместо буџет или бомбашке нападе, као што је била саботажа Северног тока, навео Сноуден

(Извор: Твитер налог Едварда Сноудена)

Медијска помама око „шпијунских балона“ и неидентификованих летећих објеката над Северном Америком, нема никакве везе са ванземаљцима, већ је то вештачки изазвана паника чији је циљ да се јавности скрене пажња са стварних скандала, каже узбуњивач Едвард Сноуден.

„То нису ванземаљци. Волео бих да су ванземаљци. Али то нису ванземаљци. То је само стара смишљена паника, привлачна дистракција која осигурава да новинари који прате националну безбедност добијају задатак да истражују глупости, уместо буџете или бомбашке нападе, као што је била саботажа Северног тока“, навео је Сноуден.

Награђивани истраживачки новинар Симор Херш објавио је прошле недеље причу у којој описује како су САД и Норвешка дигле у ваздух гасоводе који транспортују руски природни гас у Немачку прошлог септембра. Америчка влада је одмах демантовала да има било какве везе са саботажом Северног тока.

Одмах потом, америчка војска је почела да обара „објекте“ на небу изнад Северне Америке. Портпарол Савета за националну безбедност Џон Кирби рекао је у понедељак да америчка влада још увек не зна порекло три летећа објекта која су оборена током викенда.

Опрема и скраћивање: Стање ствари

(РТ Балкан, 14. 2. 2023)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар