Владан Вукосављевић: Путеви и странпутице

Уз муке и недаће, углавном опстају храбри и честити народи а грамзиви и декадентни доживе судбину Содоме и Гоморе

Владан Вукосављевић (Извор: Јадовно 1941)

Психолошки рат, усмерен на сламање свести српског народа, наставља се појачаним интензитетом.

Циљ је да убедљива већина Срба буде претворена у послушно стадо које ће да прихвати мере и процесе који ће суштински значити свесни пристанак да наша јужна покрајина КиМ постане члан УН и тиме и у пуном међународноправном смислу стекне независност.

Запад покушава да оствари своје циљеве углавном на два начина.

Први је да сложеним спектром уцена и претњи према појединцима и групама из извршне власти, они буду приморани да врше активну и снажну пропаганду у домаћој јавности, о наводној неопходности прихватања “реалности” о трајном губитку Косова и Метохије.

Сва је прилика да се главна претња односи на ускраћивање подршке и довођење на власт неког другог из постојећег резервоара издајничких странака, покрета и појединаца.

Остале претње могу се можда тицати обелодањивања разних мутних радњи у које су умешани високи представници власти и са њима повезана лица. Све под условом да такве радње постоје, али о томе нека евентуално брину они на које се то односи.

Други начин је да јавност прогута мамац варалицу о дугорочним повољним финансијским последицама за појединце и државу, ако дође до добровољне трајне предаје КиМ.

Владан Вукосављевић: Non & Nein или Бесмислено и размишљати о француско-немачком предлогу за КиМ

Наравно, не само да до тога неће доћи, него ће притисци и насртаји на Србе на Балкану да се повећају у сваком смислу, политичком, финансијском, привредном и територијалном. До потпуног и трајног историјског пораза и свођења Србије на преткумановске границе, а Срба на народ другог реда, који је осуђен на нестајање.

Вероломном Западу не треба дати прилику да нас наговори на самоубиство. Спуштавали смо се много пута низ њихово уже и сваки пут се уже “претрже”.

Косово и Метохију треба прогласити привремено окупираном територијом и према њој се односити као Грци према делу Кипра под турском влашћу или као Кина према Тајвану. То значи бити за мир и дуге преговоре о свим модалитетима, осим о директном или индиректном одрицању од суверенитета.

Такође, протеком времена залагати се можда и за мировну конференцију, уз учешће ЕУ, САД, Русије и Кине.

Стеван Гајић: Вести као морфијум или „Само немој о Косову“

Претње санкцијама или варљиву песму западних сирена о економском благостању у замену за самоиздају третирати уз пуну и јасну свест о свим досадашњим историјским искуствима које смо доживели и некако преживели.

Као изазов варљиве судбине која народима доноси и успоне и падове а награђује их или кажњава по критеријуму који се углавном може назрети и гласи:

уз муке и недаће, углавном опстају храбри и честити народи а грамзиви и декадентни доживе судбину Содоме и Гоморе.

Образ је важнији од стомака, то су знали сви наши преци и нема разлога да ово буде први нараштај Срба у историји који је свесно, поткупљен лажним новцем из Монопола, продао веру за вечеру.

Срећу ваља тражити на личном, породичном и професионалном плану, на начин који свако за себе оцени прикладним и доличним.

Владан Вукосављевић: Путеви и јаруге

У колективним, народним стварима, правила за поступање одавно постоје, биће како смо заслужили и како мора да буде.

Ко не зна којим путем да крене у расуђивању у вези са КиМ, нека помисли на све оне чији смо можда донекле збуњени потомци.

Пут ће сам почети да се појављује…

Опрема: Стање ствари

(Фејсбук страница Владана Вукосављевића)



Categories: Преносимо

Tags: ,

3 replies

  1. Кажете: прогласити окупацију Косова и Метохије! Привременом – то се подразумева. Али шта ћемо са Резолуцијом 1244 за коју се још увек држимо као дављеник за сламку? Кумановски споразум је у извесном смислу наше добровољно пристајање на окупацију. И сви накнадни споразуми са било којом испоставом Окупатора су само потврда нашег добровољног пристајања на окупацију. Шта ће бити са њима? Све бисмо их обрисали као гумицом. За то треба имати не само неке органе, већ и атомску бомбу најмање, само би пред таквом силом силници устукнули.
    Мислим да би наши душмани то једва дочекали. Тренутно бисмо себе довели у ситуацију из 1998. године. И још гору. И оно мало држава што нису признали Косово, под језивим притиском Запада би га признали.
    А Руси, запитаће неки? А Кина? Руси би нас и тада помогли: послали би нам нови брод Лиман! Кина би, такође, жестоко затражила од НАТО да се извини ако на нас баци атомску бомбу. Да хоће заиста да нам помогну, дали би неки сигнал макар! Па бисмо онда то учинили уз њихов благослов.

    2
    8
  2. @Ганимед

    „И оно мало држава што нису признали Косово, под језивим притиском Запада би га признали.“

    Мало? 92 од 193 држава чланица УН нису признале „Косово“, укључујући Кину (1,41 милијарде становника, прва економија у свету), Индију (1,38 милијарде становника, трећа економија у свету), Бразил (217 милиона становника, осма еконономија у свету), Индонезија (277 милиона становника, највећа муслиманска држава, седма економија у свету), Мексико (130 милиона становника, 13. економија у свету), Иран (87 милиона становника, 21. економија у свету), и наравно Русија (147 милиона становника, шеста економија у свету). Остале велике државе које нису признале, а Ви бројте које су муслиманске: Алжир, Тунис, Мароко, Шпанија, Вијетнам, Филипини, Аргентина, Конго, Кенија, Казахстан, Нигерија, Етиопија, Судан, Јужноафричка Република, итд. Мало ли је?

    „За то треба имати не само неке органе, већ и атомску бомбу најмање, само би пред таквом силом силници устукнули.“

    У којем Ви миленијуму живите? Колективни запад данас је само сенка колективног запада од пре четврт века. Запад и када би хтео да интервенише војно на „Косову“, чиме ће? Па они су већину тога што су имали већ послали Украјини, што су Руси експресно разлупали: прво украјинску технику, друго совјетску технику из бивших земаља источног блока, треће западну технику што је НАТО скрпио с коца и конопца. Запад већ деценијама нема индустријске капацитете за овакав начи ратовања. Чак и Столтенберг кука како морају да чекају две ипо године да се произведу гранате за хаубице од 155мм.

    Објективно је тако, а за те друге органе не знам. Не делује да их Ви имате, а Српска Нападна Секта осведочено те органе има само за отимачину од нејаких. Наравно, прасе се не гоји уочи Божића. Све ово је требало испланирати пре 20 или десет година, али ниједна српска власт након 5. октобра није била способна да тако размишља.

  3. Kako vi to sigurno tvrdite, a nigde dokaza. Je l to sami sebe u nešto ubeđujete. Inače, po pitanju skoro svih stavova, onoliko koliko pratim, nedosledni ste i koristite nepouzdane izvore ili ste i sami nepouzdani. Ne mogu se oteti utisku da Krunski savet svira kako Zapad kaže.





    3
    2

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading