Аљбин Курти: Срби сами поставили барикаде, сами их и уклонили – они који су се блокирали напрасно су се уморили

Премијер тзв. Косова обавестио медије је да се барикаде уклањају, те поручио да је „још боље што се ово ради без интервенције косовске полиције“

Аљбин Курти (Фото: AFP 2021/ARMEND NIMANI)

„Сами су поставили барикаде, сами су их уклонили. Другим речима, они који су се блокирали, напрасно су се уморили“, поручио је косовски премијер Аљбин Курти на конференцији за медије поводом краја године, која се одржавала истовремено док су Срби на Северу уклањали барикаде постављене пре 20 дана.

Присутне медије, у опуштеном издању, са супругом, обавестио је да се барикаде уклањају, те поручио да је „још боље што се ово ради без интервенције косовске полиције“.

За то време на Северу су биле у току припреме за уклањање барикада, а шеталиштем у северном делу Косовске Митровице, чувеном „Митровачком Кнез Михајловом“  данас су прошетали припадници Косовске полиције.

Ову прилику Курти је искористио и да поздрави новинаре који су данас извештавали управо са Севера, поручивши: „Они данас нису овде са нама, али ми смо са њима заувек.“

Поседну добродошлицу пожелео је новинарима из Украјине, те казао да му је задовољство да им помогне „јер својом борбом у Украјини они помажу слободи, демократији и безбедности“.

„Хвала свима на јавним извештајима и на стручном истраживању које сте урадили, на критикама, на примедбама и сугестијама које сте нам дали“, казао је.

Наслов, скраћивање и опрема: Стање ствари

(КоССев/НСПМ, 30. 12. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар