Комитет УН одобрио резолуцију Русије о борби против величања нацизма, Србија уздржана

За руску резолуцију против величања нацизма гласало 106 земаља, 52 против, а уздржане Србија и још 14 држава

Извор: Министарство спољних послова Русије (Кликните на слику за увећање)

Трећи комитет Генералне скупштине Уједињених нација усвојио је руски нацрт резолуције о борби против величања нацизма.

За документ под називом „Борба против величања нацизма, неонацизма и других типова праксе које доприносе ескалацији савремених облика расизма, расне дискриминације, ксенофобије и нетрпељивости повезане са њима“ гласало је 106 земаља, док је 15 било уздржано (међу њима и Србија – прим. Стања ствари), јавља репортер Спутњика.

Између осталог, резолуција препоручује земљама да предузму конкретне релевантне мере „укључујући у законодавној области, као и образовној сфери, у складу са њиховим међународним обавезама у области људских права, како би се спречила ревизија историје и исхода Другог светског рата, као и негирање злочина против човечности и ратних злочина, извршених током Другог светског рата“.

Међу земљама које су гласале против (укупно 52  – прим. Стања ствари) нашле су се САД, Немачка, Украјина, Британија и Француска.

Ове земље су аргументовале свој став тиме да Русија наводно експлоатише тему борбе против нацизма у циљу спровођења специјалне операције у Украјини.

Поменута резолуција се усваја на годишњем нивоу на Генералној скупштини УН. Након што је одобрио комитет, о њој ће се гласати и на седници ГС УН, која се обично одржава у децембру, преноси Спутњик.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Спутњик, 4. 11. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

2 replies

 1. Među zemljama koje su glasale PROTIV rezolucije o veličanju nacizma i FAŠIZMA ( ja sam dodao termin fašizma jer nije dovoljno samo termin nacizma ) našle su se SVE novonastale takozvane „zemljičice“ sa kojima je Srpski narod živeo u takozvanom citiram:
  (R)atstvu i (NE)jedinstvu odnosno citiram:
  Zajedno smo Skupa i Skupa smo Zajedno
  a to su sledeće (O)visne i (Z)avisne TVORevine po ovom redosledu:

  Mesto
  Tamna strana Alpa.
  Mesto.
  Grozna Njihova.
  Mesto.
  Tamni Vilajet.
  Mesto.
  Crni Monte.
  Mesto.
  Ma(c)(k)edonija.

  Razlog zašto nije potrebno ovde objašnjavati.

  Razlog zašto Srbija nije glasala ZA nego je bila UZDRŽANA zahteva objašnjenje jer svima nacionalno svesnim Srbima i Srpkinjama je jasno k’o dan da je u prošlom veku na Srpski narod TRI puta kretao u različitim periodima i formama Nacizam i Fašizam.

  Isto tako mora sa REĆI i da će OPET samo ako MU se pruži PRVA prilika.

  Pricip je Princip.

  Reče jednom Gavrilo Princip.

  14
  2
 2. Па добро.. За почетак уздржани. Учимо полако уз ћушке као лоши ђаци, следећи пут ћемо и ми да будемо против. У сваки разред по два пута. Има времена за нас, док не нестанемо..

  6
  2

Оставите коментар