Пепе Ескобар: Саботажа на гасоводима Северног тока објава рата Немачкој и ЕУ

Саботажа на гасоводима кључни је елемент влажног сна Империје о разарању евроазијске копнене масе не би ли спречили консолидацију између Немачке, Русије и Кине

Илустрација: PressTV

(PressTV, 28. 9. 2022)

Ова епизода хибридног индустријско/комерцијалног рата у облику терористичког напада на енергетску инфраструктуру у међународним водама још један је знак апсолутног посрнућа међународног права, овог пута и буквално удављеног од стране „биће како ја кажем, или чистац“ (our way or the highway) „на правилима заснованог“ (rules-based) поретка.

Напад на оба гасовода састојао се од више експлозивних пуњења детонираних на одвојеним краковима цевовода у близини данског острва Борнхолм, али у међународним водама.

То је извесно била врло софистицирана операција, изведена у потаји на плитком дну Данског мореуза. То само по себи принципијелно из приче искључује подморнице (газ бродова који упловљавају у Балтик је ограничен на свега 5 метара). А што се могућих „невидљивих“ пловила тиче, она су туда могла да тумарају једино уз дозволу Копенхагена – будући да су воде око Борнхолма услед страха од упада руских подморница претрпане сензорима.

Шведски сеизмолози су у понедељак забележили две подводне експлозије – једна од њих је имала снагу 100 килограма ТНТ. Но, да би се уништила чак три чворишта ових цевовода вероватно је било потребно и свих 700 kg. Толику количину експлозива није било могуће доставити само једним доласком подморских дронова каквим суседне државе тренутно располажу.

Притисак у цевоводима потом је убрзано опао, а досад је у цеви продрла морска вода.

Подразумева се да је обе цеви Северног тока 1 и 2 могуће поправити, али се то никако не може очекивати пре доласка генерала Зиме. Питање је да ли ће се Гаспром – већ увелико усредсређен на неколико нових великих евроазијских купаца –  уопште тиме бавити, нарочито у виду чињенице да би Гаспромово бродовље у том случају било изложено могућим поморским нападима НАТО бродова већ увелико стационираних у Балтику.

Немачке службе увелико подмећу информације да би Северни ток 1 и 2 „потенцијално“ „заувек” могли бити стављени ван функције. Привреди и становницима ЕУ је преко потребна допрема гаса овим цевоводима. А и поред тога еврократе из Брисела – надређене државама чланицама – не желе да на томе имало пораде, зато што им то диктира Империја хаоса, лажи и пљачке. Лако би се могло догодити да та евроолигархија једног дана буде оптужена и за велеиздају.

Како данас ствари стоје, већ се подразумева да је стратешки неповратна чињеница да ће становници неколицине ЕУ држава морати платити изузетно високу цену и претрпети веома озбиљне последице овог напада – краткорочне, средњорочне и дугорочне.

Cui bono?

(У чију корист, лат. – прим. прев.)

Шведска премијерка Магдалена Андерсон прихвата да је „у питању била саботажа“. Данска премијерка Мете Фредриксен прихвата да то „није тек несрећан случај“. И Берлин се слаже са ставовима Скандинаваца.

Упоредите сад све то са твитом бившег пољског министра одбране (2005-2007) Радека Сикорског, декларисаног русофоба ожењеног побеснелом америчком „аналитичарком“ Ен Еплбаум,  у којем каже „Хвала вам, САД“.

Посланик Европског парламента из Пољске Радек Сикорски захвалио САД што је онеспособила гасоводе Сјеверни ток 1 и 2

Ствари постају још занимљивије кад се зна да је истовремено с овом саботажом делимично отворен Балтички цевовод (Baltic Pipe) између Норвешке и Пољске, „нови коридор за снабдевање гасом“ који ће служити за „данско и пољско гасно тржиште“. Само по себи то је ипак прилично минорна ствар, кад се зна колико су мука његови спонзори свега пар месеци раније успели да уопште пронађу расположиве количине гаса, а сада ће им то бити још теже, и по још вишим ценама.

Северни ток 2 већ је био мета више напада, сасвим отворених, још од првог дана изградње. Још у  фебруару пољски бродови активно су покушавали да спрече Фортуну, брод за састављање и полагање цеви, да заврши радове на изградњи Северног тока 2. Зато су цеви биле положене на јужној страни – погодили сте – острва Борнхолм.

И НАТО је са своје стране био нарочито активан у погледу свог одељења подводних дронова. Американци имају пун приступ норвешким подморским дроновима дугог домета који могу лако бити модификовани да послуже и за неке другачије пројекте. Алтернативно, професионални морнарички рониоци специјализовани за подморско разминиравање би и сами могли бити искоришћени за саботажу – чак и у ситуацијама у којим струје око Борнхолма узроковане плимом и осеком представљају озбиљан изазов.

Шира слика нам открива апсолутну панику која већ увелико захвата колективни Запад, с атлантистичким „елитама“ које ће пристати да се служе било чим – беспризорним лажима, убиствима, тероризмом, саботажама, свеобухватним финансијским ратом, подршком неонацистима – само да спрече сопствени неминовни пад у геополитички и геоекономски амбис.

Онемогућавање гасовода Северни ток 1 и 2 представља неопозиво затварање било какве могућности да у будућности буде постигнут неки нови евентуални договор о снабдевању гасом између Немачке и Русије, уз додатни бонус даљег потискивања Немачке на најнижи могући статус апсолутног вазала Америке.

Бернд Бримел: Немачка је вазал САД – и то хоће и да остане (2020)

И то нас доводи до кључног питања о томе који је западни обавештајни апарат испланирао ову саботажу. Примарни кандидати су, наравно, ЦИА и МИ6 – са Пољском као жртвеним јарцем и Данском такође ухваћеном у прљавој игри: просто није могуће да Копенхаген није био „упућен“ (briefed) бар у обавештајни део завере.

Способни да све предвиде, као и иначе,  још у априлу 2021. Руси су већ поставили питање о војном обезбеђењу Северног тока.

Кључна варијабла је то да смо можда већ суочени са случајем кад је једна ЕУ/НАТО чланица умешана у чин саботаже против најјаче ЕУ/НАТО економије. А то онда представља casus belli. Без обзира на поражавајућу осредњост (appalling mediocrity) и кукавичлук актуелне владе у Берлину, јасно је да ће БНД – немачка обавештајна служба – као и немачка Морнарица и информисани индустријалци пре или касније ипак успети да сложе коцкице.

А то је све друго само не изоловани напад. Тако се и 22. септембра се већ догодио покушај напада саботера из Кијева на Турски ток. Дан пре тога су морнарички дронови са документацијом на енглеском откривени на Криму, па се сумња да су и они били коришћени у истој завери. Додајте на то америчке хеликоптере који су недељама пре самог догађаја упорно надлетали чворишта над којима је саботажа касније извршена; британски „истраживачки брод“ који је још од средине септембра тумарао по данским територијалним и другим водама; па НАТО који је твитовао о тестирању свог новог „система без посаде за поморске задатке“ (new unmanned systems at sea) на сам дан извршења саботаже.

Да видим своје паре (од гаса)!

Дански министар одбране хитно се састао с генералним секретаром НАТО већ у среду. На крају крајева, све те експлозије догодиле су се веома близу данске обале, тј. искључиве економске зоне Данске. То је у најбољем случају могло да буде само обично „кабуки позориште“; истог тог дана је Европска комисија (ЕК), de facto политичка канцеларија НАТО, за још једну степеницу померила сопствену опсесију која јој је постала заштитни знак: још санкција против Русије, укључујући унапред на неуспех осуђено ограничавање цене нафте.

У међувремену, енергетски гиганти ЕУ извесно ће претрпети огромне губитке због саботаже.

Ту спадају немачки Винтершал и Е.ОН, холандски N.V. Nederlandse Gasunie  и француски Анжи. Ту су и они који су финансирали изградњу Северног тока 2: опет Винтершал, па Унипер, аустријски О-Ем-Ве, опет Анжи и британско-холандски Шел. Винтершал и Анжи су истовремено и сувласници и кредитори. Њихови запењени деоничари сигурно ће захтевати озбиљне одговоре од озбиљне будуће истраге.

И још горе: више не постоје никакве баријере на фронту овако отвореног Терора на цевоводима (Pipeline Terror front). Русија ће надаље бити под црвеном узбуном не само за свој Турски ток, него и за Снагу Сибира. Исто важи и за Кинезе и њихов лавиринт цевовода којим ће Синкјанг тек бити премрежен.

Џорџ Фридман: Њемачка влада ће платити високу цијену за Сјеверни ток 2

Шта год да им је метoдологија, и ко год да су починиоци, ово је наплата – унапред – за неизбежан пораз који ће колективни Запад тек доживети у Украјини. Уједно и сурово упозорење упућено Глобалном Југу да ће све ово извесно поновити. С друге, пак, стране, свака акција изазива једнаку контрареакцију: од сaд па надаље „чудне ствари“ могле би се догађати и америчким и британским цевоводима положеним у међународним водама.

ЕУ олигархија је тако брзином светлости доспела у напредни стадијум процеса властите дезинтеграције. Управо се затворио њихов прозор могућности да макар покушају да одиграју улогу стратешки аутономног геополитичког чиниоца.

Те еврократе сада чекају врло озбиљна искушења. Кад постане јасно ко су починиоци ове саботаже на Балтику, и кад и њима самима постану сасвим јасне све социоекономске последице због којих ће се и сам живот променити свим становницима широм ЕУ, биће то крај кабуки позоришта – као и већ увелико заступљене, пресмешне приче да су Руси сами разнели сопствени гасовод, иако је Гаспром могао да га заувек затвори простим завртањем вентила на свом крају цеви.

А од горег има и још горе: Гаспром прети да ће за неплаћене рачуне покренути тужбу против украјинске енергетске компаније Нафтогаз. Само то је сасвим довољно да доведе до обуставе испорука руског гаса транзитом  кроз Украјину према Европској Унији.

И као да све ово досад поменуто није довољно озбиљно, ваља знати да се Немачка уговором обавезала да ће куповати најмање 40 милијарди кубних метара руског гаса годишње, све до 2030.

Да откажу? То не смеју – Гаспром је уговором овлашћен да му се та количина плати по уговореној цени и у случају да не буде испоручена. Управо то и јесте и дух и слово дугорочног уговора. То се већ увелико догађа, Бeрлин због сaнкција не добија сав уговорени гас, а ипак је у обавези да уговорену количину плати.

Сви су ђаволи ту, око нас

Сада је до бола јасно да је империја скинула своје сомотске рукавице кад су у питању њени вазали. Независност ЕУ: ферботен (verboten, забрањено, нем. – нап.прев). Сарадња с Кином: ферботен. Независност у трговини и повезивању с Азијом: ферботен. Једино што је још преостало за ЕУ јесте то да буде у потпуности економски потчињена САД-у, прави правцати само мало више  накинђурен ремикс периода 1945.-1955. А са перверзном неолибералном „кваком“: ми ћемо да будемо власници свих ваших индустријских капацитета, а ви нећете да имате ништа.

Саботажа на гасоводима Северни ток 1 и 2 кључни је елемент влажног сна Империје о разарању евроазијске копнене масе не би ли спречили трансевроазијску консолидацију између Немачке (која представља ЕУ), Русије и Кине – са заједничким БДП-ом од 50 хиљада милијарди долара заснованог на паритету куповне моћи (purchasing power parity – PPP) у поређењу с америчких 20 хиљада милијарди долара.

Џорџ Фридман: Главни циљ САД увијек био спречавање савеза Њемачке и Русије (2015)

Да се опет мало вратимо на Макиндера: ко контролише евроазијску копнену масу, тај контролише цели свет. Америчке елите и њихови тројански коњи широм Европе учиниће све да ту контролу не испусте из руку.

У овом контексту споменуте „америчке елите“ састоје се од свих оних поремећених, штраусовских и неоконзервативизмом инфицираних „обавештајних заједница” и енергетског комплекса (Big Energy), фармацеутске индустрије (Big Pharma) и финансијског система (Big Finance) које све њих плаћају, којима није доста то што своје профите вуку из приступа „рат заувек“ Дубоке државе, него би хтели да им плен буде и све оно што ће тек изнедрити у Давосу смућкани Велики ресет.

Побеснеле двадесете почеле су са убиством – генерала Сулејманија. Минирање цевовода само је следећи настaвак исте серије. Бићемо на „аутопуту за пакао“ (highway to hell) све до 2030. А да позајмим нешто и од Шекспира: „у паклу више никога нема, сви (атлантистички) ђаволи су ту око нас.“

Пепе Ескобар је независни геополитички аналитичар и писац. Последња објављена књига му је Побеснеле двадесете (Raging Twenties). Због политичких ставова је уклоњен са Фејсбука и Твитерa. Можете га пратити на Телеграму

С енглеског посрбио и белешку о аутору приредио: Стеван Бабић

Пепе Ескобар: All the Young Dudes, Carry the (Russian) News или Момци носе (руске) вести

(Фонд стратешке културе, 24. 9. 2022)

All the young dudes“ је носећа песма са сингл плоче из 1972. Дејвида Боувија са бендом  Mott the Hoople; њен рефрен је „All the young dudes (Hey, dudes!)/Carry the news (Where are you?). Исту песму су више пута препевали и други познати извођачи. (Прим.прев.)

Тектонске плоче геополитике се тумбају и сударају (reelin’ and rockin’ – наслов песме Чак Берија из 1957. – прим.прев), а тај се звук разлеже читавим светом, док за то време мечићи ДНР и ЛНР, плус Херсон и Запорожје гласају на својим референдумима. Неповратна је чињеница да ће до краја следеће недеље Русија (скоро сасвим извесно) на крају тог процеса својој Федерацији додати преко 100.000 км2 и преко 5 милиона становника.

Денис Пушилин на челу ДНР је све то сажео овако: „Враћамо се кући“. Мечићи иду својој Мами.

Путин потписао: ДНР, ЛНР, Херсонска и Запорошка област се ујединиле са Русијом

То је упарено са делимичном мобилизацијом до 300.000 руских резервиста – што је можда тек прва фаза – а последице оваквог подизања улога ће бити огромне. Са сцене силази пређашњи меки формат Специјалне војне операције (СВО), а на њу ступа озбиљан кинетички рат, не хибридни, против било ког учесника, био он вазал или не, који се усуди да нападне руску територију.

Врло ће кратко према колективном Западу или НАТОстану остати отворен прозор, за који су још стари Кинези сковали израз криза/прилика (crisis/opportunity), да почне да преговара. Али они то неће хтети. Без обзира што је сваком ком је коефицијент интелигенције виши од собне температуре јасно да би једини начин да Империја Хаоса, Лажи и Пљачке „победи“ (било где сем унутар корица лондонског Економиста) био то да први ударе олујом тактичких нуклеарних оружја, коју би – разуме се – дочекао и испратио и разарајући руски одговор.

Кремљ то зна – председник Путин је на то јавно алудирао; руски Генералштаб (РГШ) то зна; Кинези то знају (па зато и позивају, и они јавно, да се преговара).

Уместо тога видимо да хистерична русофобија достиже свој нови врхунац. А од стране вазала, затечених као јелен у снопу светла фарова, куља додатно токсичан муљ страха и гнушања.

О импликацијама јасно али рационално на сајту The Saker говори Андреј Мартјанов. У свету „инфлуенсера“ на друштвеним мрежама – кључне компоненте хибридног рата – јефтину забаву може вам приредити било ко, од преплашених еврократа до усраних америчких генерала у пензији који прете „разарајућим првим ударом“ по Црноморској флоти „само ако Владимир Путин у Украјини употреби нуклеарно наоружање“.

Генерал Бен Хоџис: Средином идуће године украјински војници биће на Криму

А једног од таквих типова, који и није друго до гласноговорник једног од атлантистичких трустова мозгова на место је ставио сада већ сасвим необуздани заменик шефа Савета безбедности Русије, Дмитри Медведев: „Пензионисани идиоти са генералским звездицама не би требало да нас плаше својим причама о НАТО удару на Крим“.

Да ли и Ви откачите на Мунејџ дејдрим (Moonage Daydream)? Ма како да не! Петпарачки пусти снови, без трунке сјаја самог Дејвида Боувија.

Маскировка и Сун Цу

Преусмерена стратегија Москве сад своју маскировку – маску, лажну операцију, варку за непријатеља – преузима и подиже на виши ниво, они у ствари сад скидају маску и свлаче сомотске рукавице. Сада све бива сасвим јасно: ово постаје Сун Цу на турбо погон („Нек ваши планови остану у мрклом мраку, непробојни као ноћ, а кад се покренете, ударајте као муња.“)

Предстоји нам низ муњевитих удара на украјинском бојишту. То је кулминација процеса који је почео у Самарканду, током прошлонедељног скупа ШОС. По неким дипломатским изворима, Путин и Си Ђинпинг имали су веома озбиљан разговор. Си је поставио низ тешких питања – типа мораш то да докрајчиш – а Путин је образложио како ће ствари морати да се одвијају да би се прешло на наредни ниво.

Пепе Ескобар: Дух Самарканда

Јода Патрушев је одмах потом отпутовао у Кину – да се сретне са својим колегом Јодом Јанг Ђиечијем, шефом Комисије за иностране послове и са секретаром Централног политичког и правосудног комитета, Гуо Шенгкуном.

На трагу Самарканда, Патрушев је оцртао начине на које би Москва могла војно да помогне Пекингу кад Империја буде нешто покушавала на свом следећем бојном пољу, азијско-пацифичком. А то би се онда све догађало у оквиру ШОС. Оно што је у томе најбитније је да је састанак с Патрушевим затражила кинеска страна.

Изгледа да руско-кинеско стратешко партнерство ускоро треба да пређе у фазу широко развијене сарадње и пре него што се закува у Јужнокинеском мору. То би могло значити да су Русија и Кина на рубу стварања властите ОДКБ (Организација Уговора о колективној безбедности).

А све то се догађа док кинеско руководство и даље изражава ставове – углавном приватно – да је рат на западној граници Русије врло лош за пословање (за БРИ, ЕАЕУ, ШОС, БРИКС+), те да би га требало што пре окончати (to be wrapped up a.s.a.p.).

Проблем представља то што брзо окончање није много вероватно. Министар иностраних послова Лавров је у Њујорку на заседању Генералне скупштине УН објаснио и зашто је то тако :

„Украјина ће можда на крају постати тоталитарна држава нацистичког типа“, безусловно подржавана од колективног Запада.

НАТОстан је сасвим предвидљиво удвостручио своје тактичке напоре, још од оног не-одговора на захтев Русије с краја 2021. да се најозбиљније поразговара о недељивости безбедности; што је увек било у вези с бомбардовањем Донбаса.

А то више нису могли да допусте ни Кремљ ни руско јавно мњење. Зато је и дошло до делимичне мобилизације какву су већ неко време жестоко покушавали да прогурају и силовики и Савет безбедности, са Костјуковим из ГРУ, Наришкином из СВР и Бортниковим из ФСБ.

Симболизам тога је изузетно моћан: после низа година Москва је коначно постала потпуно посвећена подршци Донбасу на сваки начин, спремна да покуша да мечиће једном за свагда врати Мами.

Постоје – засад непотврђена – говоркања у Москви да су се разговори о томе убрзали зато што је ГРУ добила обавештење да ће Американци ускоро Кијеву послати пројектиле великог домета у стању да ударе на многе руске градове. Што је дефинитивно далеко од црвене линије како ју је Кремљ поставио – отуд потиче и Путинова експресно дата изјава да ће свако оружје из моћног руског арсенала бити коришћено за заштиту домовине.

Иста црвена линија је још више у вези с на сав глас хваљеном општом контраофанзивом Кијева, до које би могло да дође тек на пролеће 2023. Са овом делимичном мобилизацијом, Русија већ до краја године може да рачуна на много нових и свежих јединица спремних да ратују. Силно рекламирана украјинска чисто нумеричка предност би тако ускоро могла бити сведена на нулу.

Робови испод гласа певају „Das Rheingold

Тако би генерал Зима могао да нам донесе сцену са неупоредиво мање спорим кретањем ваљка који меље – што је досад била преовлађујућа тактика – и са много опсежнијим  маневрима  пропраћеним разарајућим ударима по украјинској инфраструктури.

У Европи ће у међувремену наступити мрак и смрзавање, флертујући с повратком у Средњи век, али ће империјални господари рата без обзира на то наставити с одбијањем било каквих преговора. Кремљ и руски Генералштаб ће за то бити баш брига. Зато што руско јавно мњење у огромној већини савршено разуме Ширу слику (Big Picture). Украјина је само пион у њиховој игри – а оно што је њихова права намера јесте да Русију униште и опљачкају.

Министар одбране Шојгу је чињенично стање изложио толико јасно да би га и мало дете разумело. Русија се бори са колективним Западом; командни центри Запада сметени у Кијеву режирају представу; уз то је читав низ НАТО војних и „цивилних“ сателита у свемиру мобилисан у рату против Русије.

Сергеј Шојгу: Иза украјинских војних операција стоје Вашингтон и Лондон

Све то је до сада постало савршено јасно. Ако ти НАТО командни центри Кијеву нареде да и после референдума нападне руску територију, добићемо оно што је Путин обећао као десетковање „центара за одлучивање“. Исто то важи и за сателите.

Можда је баш то оно што је РГШ од почетка хтео да направи. Сад им је то коначно могуће захваљујући и подршци народа на унутрашњем фронту. Изгледа да ту кључну чињеницу „аналитичари“ НАТОстана једноставно не могу да схвате, или да нису способни да на бази тог сазнања сачине професионалну процену.

Бившем саветнику Пентагона из периода Трампове администрације, пуковнику Дагласу Мекгрегору, једном од ретких гласова разума које је још могуће чути из Белтвеја, је потпуно јасно шта је у игри: “Русија већ контролише територију која производи 95% украјинског БДП. Она ни не мора даље да напредује.” Донбас ће бити у целости ослобођен, па је наредни корак Одеса. Москви се уопште „не жури. А ако Руси јесу по нечему познати, онда је то да су и методични и доследни. Украјинске снаге самртно крваре у сопственим контраударима у низу. Чему журба?“

Пензионисани пуковник САД Даглас Мекгрегор: Победник у Украјини већ одлучен

ШОС у Самарканду и Генерална скупштина УН дали су јасне показатеље колико читав Глобални Југ који је ван НАТОстана Русију не демонизује, разуме положај у ком се Русија нашла, па из тога чак извлачи и одређену корист, попут Индије која данас руски гас купује на велико и све то плаћа у рубљама.

А ту је и однос америчког долара и евра: у покушају да спаси амерички долар, Империја је растурила евро. Вероватно да јесте била намера америчке владе и ФЕД-а да одсеку ЕУ – а највише Немачку – од јефтиних руских енергената организовањем поступка контролисаног разарања и европске економије и њене валуте.

За све ово време космички некомпетентним ЕУРОкратима није синуло која се игра против њих води. Зато би им било најбоље да одмах почну да испод гласа певуше „Рајнско злато“, до оног „здраво тâмо, стари друже“ („hello darkness, my old friend).

Пребацимо се мало и на репертоар Монтија Пајтона, где би се њихов скеч отприлике овако одвијао: зли Путин је смислио план како да уништи европску индустрију у економију; а онда је средио да ЕУ и своје евре и све своје оружје донира Украјини; а онда је и збуњени НАТО оставио да заглављен у магли извикује своје очајничке флоскуле. И на крају је и сам Путин одбацио своју маску – на крају крајева то све и јесте била маскировка – и разоткрио своје право зло и увек сумњиво лице.

Сви ти млади момци, доносе (руске) вести; заиграjмо онда (let’s rock). Време је за муњевите ударе (It’s strike like lightning time).

С енглеског посрбио: Стеван БабићCategories: Посрбљено

Tags: , , , , , , , , , ,

4 replies

 1. Sabotaža. Diverzija. Gas. Cevi. Severni tok 1.
  Severni tok 2. Rusija.

  Internet kablovi. Strujni kablovi. Senzorski kablovi. Vojni kablovi. Seizmološki kablovi.

  Sve gore navedeno je na dnu Danskog prolaza iliti moreuza.

  Geografija. Danska. Norveška. Švedska. Nemačka.

  Ostrvo Bornholm. Dansko. Na sred sredine
  morskog prolaza između Švedske i Nemačke.

  More plitko.
  Ograničenje za dužinu i dubinu gaza brodova.
  Ograničenje za veličinu podmornica.
  Sve što „pliva“ i „roni“ MORA da prođe MOST između Danske ( Kopenhagen) i Švedske ( Malmø).

  Vazduh. Nebo. Puno vojnih aviona helikoptera i dronova.

  Kosmos. Pun satelita sa kamerama „fiksiranim“ na Dansko Norveški Švedsko Nemačkim MORSKIM PROLAZOM.

  Razlog. Rusija. Kontrola. Svega što je POD vodom i NAD vodom.

  Kontrolor. Vašington. CIA.

  Izvođač radova. Kopenhagen. Vojna tajna služba Danske.

  Izvođač radova Danska je već ODAVNO za račun USA i CIA „prisluškivala“ svoje saveznike na severu 24 časa 365 dana u godini a to su:
  Norveška. Švedska. Finska.

  Da se RAZUMEMO. Potpuno. Bez dileme.

  Od Baltičkog mora pa do izlaska na otvoreno more prema Farskim ostrvima i Šetlandu i
  obratno od njih pa prolazom do Baltičkog mora NE MOŽE KAJAK sa jednim jedinim veslačem da prođe a da ne bude VIĐEN a
  kamoli NEŠTO veće PLOVILO na vodi iliti pod vodom.

  Vredi još napomenuti da se posle Farskih ostrva i Šetlandskih ostrva ISTI kablovi nalaze na DNU mora između:
  Škotske Islanda i Grenlanda.

  Razlog. Rusija. Kontrola svega BAR pod vodom.

  Ističem. Taj deo takozvanog severnog EuroNatoStana je pod potpunom kontrolom
  USA CIA I MIA I DANSKE .

  100% pod vodom nad vodom i u vazduhu.

  Seizmološki „civilni“ senzori su tako raspoređeni i toliko ih ima da kada u Sankt Peterburgu 1000 Rusa istovremeno „prdnu“ oni „pokažu“ mali zemljotres.

  Važno je reći da na celoj obali Norveške koja se prostire od vrha Danske pa do Severnog pola do Ruske granice ima najviše morskih baza za plovila POD vodom i NAD vodom.
  Norveška ima 100 fjordova.
  Mnogi od njih idu krivudavo više od 150 km u unutrašnjost zemlje.
  Pola baza je u BETONU armiranom i skriveno u brdima i planinama fjordova.

  Kontrolor. USA CIA MIA.

  Izvođač radova. Oslo. Ratna mornarica. Tajna služba Norveške.

  Zaključak. 1.

  Uloge i zadaci su podeljeni u Skandinaviji
  ODAVNO.

  Operativno planiranje i izvršenje zadatka u Skandinaviji po NAREDBI.

  Medijska priprema i obrada i javnog mnjenja u Skandinaviji i EuroNatoStanu ide STALNO.

  Zaključak. 2.

  NIŠTA nije SLUČAJNO.

  Poruka je jasna i precizna. Poslata.

  Kome. ?

  Sigurno NE Luxenburgu.

  Usput da vas obavestim o najnovijoj ljudskoj gluposti koja je postala od danas 02.10.2022 godine u zemlji Danskoj u glavnom gradu Kopenhagenu a donešena od gradskih vlasti Kopenhagena a odnosi se na sve stanovnike ovog grada a posebno na „one“ koji se
  „osećaju“ da NISU Adam iliti Eva nego nešto
  TREĆE.

  Od danas MORATE prvo da pitate „osobu“ kako da je „oslovite“ da je NE biste uvredili.

  Reči:

  Mama.
  Tata.
  Policajac.
  Policajka.
  Šef.
  Šefica.

  I tako dalje u sve do sada „poznate“ ZAMENICE.

  Prvo pitate. Pa kada dobijete „dozvolu“ onda upotrebite „zamenicu“ i možete da nastavite
  razgovor ili obraćanje.

  NEŠTO JE TRULO U DRŽAVI DANSKOJ.

  11
  1
 2. @Srbin koji pamti
  Може ли неки извор ове вести из Копенхагена? Интересује ме, а не могу да пронађем.

 3. Jovane.

  Danska državna televizija.

  3
  1
 4. @Srbin koji pamti
  Помогли бисте ми пуно ако бисте ми дали линк или реч за претраживање на сајту телевизије, не могу на данском да препознам.
  Хвала.

Оставите коментар