Пензионисани пуковник САД Даглас Мекгрегор: Победник у Украјини већ одлучен

Пензионисани пуковник америчке војске Даглас Мекгрегор истакао да је председник Русије Владимир Путин од самог почетка дао стриктна наређења да се избегавају цивилне жртве

Даглас Мекгрегор (Фото: Јутјуб/Fox News)

Пензионисани пуковник америчке војске и бивши саветник Министарства одбране током Трампове администрације Даглас Мекгрегор објаснио је појединости о руској операцији у Украјини.

Победник је већ одлучен – рекао је Мекгрегор недавно, и појаснио зашто руска операција у Украјини траје оволико.

Проблем за Русе је од самог почетка био следећи: „Како да напредујемо, а да не убијемо велики број цивила и не нанесемо велику материјалну штету – рекао је он, негирајући да су се руске снаге „заглавиле”.

Бивши саветник шефа Пентагона: Украјина пред потпуним војним поразом

Он каже да је председник Русије Владимир Путин од самог почетка дао стриктна наређења да се избегавају цивилне жртве.

То је дало лажну наду Украјинцима и онима који их подржавају – рекао је Мекгрегор.

Пензионисани пуковник Даглас Мекгрегор је привукао пажњу српске јавности када је 2019. године критиковао НАТО агресију против СРЈ 1999. године, оценивши да је њен исход „долазак муслиманске нарко мафије на власт на Косову”.

И тако смо на Косову интервенисали против Срба – православних хришћана, довели на власт суштински муслиманску нарко мафију и назвали то великим успехом за демократију – рекао тада је Мекгрегор.

Даглас Мекгрегор: На Косову је постављена муслиманска нарко-мафија после 1999. године

Он је додао да „сунитски муслимани никада неће бити пријатељи” Америке.

Ти људи никада нису били наши пријатељи. Они никада неће бити наши пријатељи. Они су неизлечиво непријатељски настројени. Говорим о сунитским муслиманима – рекао је Мекрегор.

Опрема: Стање ствари

(Печат, 16. 3. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , ,

1 reply

  1. Руси добили земљу (територију). Немци школованију и образованију радну снагу као и побољшање демографски ситуације. Амери зарадили добро и сви намирени.

Оставите коментар