Бивши саветник шефа Пентагона: Украјина пред потпуним војним поразом

Путин жели неутрални статус Кијева. Ако узме Украјину, добиће НАТО на својим границама. То је оно што он не жели, наглашава бивши саветник шефа Пентагона пуковник Даглас Мекгрегор

Фото: Факти.орг

Украјински председник Владимир Зеленски је изгубио, САД су му већ саопштиле да ће подржати његову одлуку ако изабере неутралност Украјине, изјавио је бивши саветник шефа Пентагона пуковник Даглас Мекгрегор.

„Путин је рекао да неће толерисати америчке трупе и ракете на својим границама. Као што ни ми нећемо толерисати руске трупе на Куби. Игнорисали смо га и он је почео да делује”, рекао је Мекгрегор.

Амерички пуковник сматра да је битка на истоку Украјине, генерално, безмало готова јер су Оружане снаге Украјине тамо опкољене и одсечене.

Даглас Мекгрегор (Извор: Факти)

„На југоистоку је концентрисано од 30 до 40 хиљада украјинских војника – ако се не предају биће уништени”, процењује бивши саветник шефа Пентагона.

Објаснио је да је Зеленски пристао на преговоре јер му је јасно да ће морати да се договори са Русијом, да испреговара најбоље услове које може да добије.

Мекгрегор је уверен да САД не би требало да се мешају поводом Украјине, укључујући и санкције.

„Путин жели неутрални статус Кијева. Ако узме Украјину, добиће НАТО на својим границама. То је оно што он не жели”, наглашава Мекгрегор.

Опрема: Стање ствари

(Факти/Искра, 2. 3. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар