Министарство одбране Русије: Слова „Z“ на тенковима значе „За победу”

Слово „V” је нашло своје место у речима „Снага је у истини” (Сила „В” правде), али и у моту „Задатак је испуњен” (Задача выполнена)

Фото: Спутњик/Валериј Мелников

Руско Министарство одбране објавило је на званичном налогу на Инстаграму фотографије са објашњењем слова којим су обележене јединице руске армије и које учествују у специјалној операцији у Украјини.

Доста се спекулисало о значењу латиничних слова „Z” и „V”. У почетку су кружиле информације да су словима обележени различити „таласи” руских снага, потом и да означавају посебне јединице, а руско министарство је помало криптичном објавом објаснило шта се крије иза слова.

На фотографији са великим латиничним словом „Z” пише – „За победу”. Слово „V” је нашло своје место у речима „Снага је у истини” (Сила „В” правде), али и у моту „Задатак је испуњен” (Задача выполнена).

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију”, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Касније је Министарство одбране Русије нагласило да руска војска не наноси никакве ударе по градовима Украјине: војна инфраструктура се онеспособљава високопрецизним средствима.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Спутњик, 3. 3. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар