Синиша Љепојевић: Европски хомосексуалци сломили Србију

Оно што јавност није знала и не зна јесте да су власти све слагале и од првог дана су биле дио пројекта Европрајда. Службама безбједности је речено да је одржавање Европрајда „највиши државни интерес”

Европрајд (Извор: N1)

Савремена Србија, као и цијели српски народ, имају много непријатеља, али издржавају. Али група европских хомосексуалаца и лезбијки ипак је успјела да сломи државу Србију. Тачније, актуелну државу Србију. Додуше, уз подршку самих власти Србије.

То је резултат прошлонедјељног фестивала европске ЛГБТ популације у Београду, који је Србија сама тражила. Звучи невјероватно, али то је, нажалост, тако. Држава Србија је сломљена и у њој су стварна власт, како се показало, амерички амбасадор и безначајне бирократе из Брисела. Све друго је лажно представљање.

Зашто је то сламање државе Србије? Зато што су надлежни државни органи, узимајући у обзир већинско расположење јавности и све безбједносне ризике, донијели легалне одговарајуће одлуке, а онда је дошао амерички амбасадор Кристофер Хил и рекао да то ништа не важи и да ће бити како он каже. Ко је онда власт у Србији? То је заиста нека врста државног удара, нека врста „украјинског Мајдана”. Нема ту више државе, него само амбасадорски терор. Све друго је само обмана. Наравно, ЛГБТ популација је само средство, само изговор, у основи се ту ради о пројекту освајања Србије и преузимања потпуне контроле, не само над Србијом него и над српским народом у цјелини. То је још један доказ шта Запад стварно мисли о Србима и Србији и до које мјере их понижава.

Југослав Кипријановић: Фијаско Европрајда и крај државе Србије

Преко ЛГБТ активиста Запад је сада ушао у вишу фазу и потпуно отворени хибридни рат против Србије и српског народа. Додуше, уз саучесништво власти Србије.

Да се подсјетимо редослиједа важнијих догађаја. Вијест да ће у Београду бити одржан фестивал европске ЛГБТ популације изазвала је велико узбуђење и незадовољство у већем дијелу јавности Србије. Организовани су и протести и власт се, очигледно, уплашила тих протеста. Онда је у игру убачена и Српска православна црква, која је у форми литија практично киднаповала протесте и преузела, треба отворено рећи, срамну политичку улогу.

Испоставило се да је то такође дио пројекта и све се свело на молебане, а не протесте, али уплашеност власти није нестала. Онда је предсједник Србије саопштио да фестивала, у јавној комуникацији познатог као Европрајд, неће бити, да је забрањен и отказан. Чак је рекао да га неће бити па макар га звали и Бајден и Путин, споменуо је и Зеленског. Забрану је потврдила и Влада Србије. Али, Брисел и амерички амбасадор у Београду су одмах тврдили супротно. Онда је Министарство унутрашњих послова донијело одлуку да се забрањују сви јавни скупови па су у суботу, 17. септембра, отказане и забрањене све утакмице и спортски догађаји. Амерички амбасадор и организатори Европрајда су и даље тврдили супротно. Па су онда амбасаде, како се тврдило, 22 земље послале писмо у којем траже да се одржи шетња Европрајда. Али прије писма Влада Србије с Аном Брнабић на челу, упркос сопственим одлукама о забрани, обећала је Бриселу да ће све бити како је и планирано. Иако је јасно да у савременој Србији не може ништа без одобрења предсједника Србије, ипак је упитна улога премијерке, јер је и она једна од лидера ЛБГТ популације у Србији. Онда је Министарство поновило да је одлука и даље на снази. Организатори Европрајда су се потом жалили Управном суду, који је одбио њихову жалбу. И онда у суботу ујутру долази амерички амбасадор Кристофер Хил код предсједника Србије и све одлуке државних органа више не важе. Учесници Европрајда су се окупили испред Уставног суда, значи, на забрањеном окупљању, и ипак одржали кратку шетњу која је такође званично забрањена. Центар Београда је био потпуно блокиран и ту омању групу хомосексуалаца и лезбијки које су предводили амерички и други амбасадори западних земаља обезбјеђивало је скоро 6.000 полицајаца и људи из приватних компанија за обезбјеђење. Срамна слика на улицама Београда. Полиција Србије против сопственог народа. Невјероватно.

Фото: Светислав Пушоњић

Испоставило се да толики број полицајаца није због ЛГБТ популације него због незадовољног народа, који би могао да се сакупи и спријечи одржавање шетње. Било је и најављено окупљање незадовољних грађана.

Оно што јавност није знала и не зна јесте да су власти све слагале и од првог дана су биле дио пројекта Европрајда. Службама безбједности је, на примјер, речено да је одржавање Европрајда „највиши државни интерес”. Зашто? Зато што је, тврди се, „хомосексуални лоби најјачи лоби на свијету”. Да ли су стварно Србија и Срби спали на то да их „спасавају” хомосексуалци?

Постоји тако сумња да је у цијелом пројекту била и власт Србије. Све је од почетка било лаж, обмана. На најогољенији начин показано је да су власти против сопственог народа, али и да га се плаше. Није непознато да многе власти временом стекну подозрење и чак презир према сопственом народу, али је ипак ријеткост да имају потребу да га понижавају. А у Србији се све „правда” такозваним европским путем и европским интеграцијама. Да ли пут Србије у Европу заиста води преко задњица европских хомосексуалаца?

И умјесто одговора јавности, предсједник Србије је истог дана „побјегао” у Њујорк, гдје се одржава Генерална скупштина Уједињених нација, али је отишао три дана раније него што је било планирано. То личи на бјекство.

Није С*ање ствари: Вучић тврди да никакве шетње на Европрајду није било

Могу ови редови некоме изгледати сувише оштри, али ситуација је, нажалост, таква. И зашто је то важно за цијели српски народ? Зато што је природно да сви Срби као и остали народи гледају у Србију као по дефиницији водећу јужнословенску земљу и што од Србије у крајњем зависи и судбина свих Срба. А да ли је ЛГБТ Србија тај примјер другима.

У ствари хомосексуалци су само били средство, државу Србију су сломили амерички амбасадор и бирократија из Брисела. Био је то ријетко успјешан освајачки успјех Запада. И то искључиво због саучесништва власти Србије.

Послије свега што се збивало могуће је да ће у сломљеној Србији од сада све бити дозвољено, само се обратите америчком или неком другом западном амбасадору, и свако може да ради шта год жели. Актуелна Србија је показала да може да ради и против сопственог народа, ма колико то невјероватно изгледало.

И упркос свим изјавама и законским одлукама, фестивал европских хомосексуалаца и лезбијки је ипак одржан у Београду, трајао је седам дана. Али, мора се признати да због незадовољства јавности и страха власти од тога сам фестивал ипак није успио, није у смислу како је био планиран. У том смислу, ЛГБТ није успио. Било је то понижавајуће и за њих.

Испоставило се да је амерички амбасадор вођа, шеф пројекта ЛГБТ параде и хомосексуалаца. Оно што се догађало је на неки начин било понижавајуће и за њега. Његово понашање је и против Бечке конвенције о статусу дипломата, али то више никога није ни брига. Додуше, он ипак само спроводи политику своје владе. Још у вријеме предсједниковања Барака Обаме и власти Хилари Клинтон Америка је саму себе прогласила заштитником ЛГБТ популације у цијелом свијету. То је постао један од кључних инструмената америчке спољне политике. На шта је спала Америка.

Кристофер Хил: Сигуран сам да ће у суботу парада поноса функционисати

Наравно, живот не траје седам дана или један дан. Али, штета је у Србији већ причињена. Срушена је држава и њен унутрашњи систем и уз то срушено је и повјерење већег дијела јавности. То је, међутим, и био циљ овог у основи освајачког похода Запада на Србију и Србе. Рушевине је најлакше освојити.

Нису хомосексуалци једини који јуришају на Србију. Нови походи се већ спремају и то у извјесној мјери далеко озбиљнији. Проблем је презадуженост Србије. Већ годинама Србија сервисира своје дугове новим задуживањима, што се у финансијама зове „дужничко ропство”. Јавно се, међутим, поуздано и не зна колико је Србија заиста дужна. Према званичним подацима, јавни дуг Србије је 33 милијарде евра. Стварни дуг је много већи, јер јавни дуг се статистички другачије води од стварних дугова. Србија, поред кредита, продаје и државне обвезнице, које су такође дуг, а и гарантује за кредите привреде, што је на крају и државно дуговање. Према том укупном дугу, процјењује се да је Србија тренутно дужна око 47 милијарди евра.

Божо Прелевић: Док гледате забаву, Вучић ће нас задужити милијарду евра или дати нешто „Косову“

Истовремено, врло је тешко утврдити стварни бруто друштвени производ, јер статистика у своје извјештаје уноси и стране кредите и енормно високе цијене некретнина.

Власти Србије су се од 2012. године задужиле цијелих 17 милијарди евра. То је највеће задуживање у толиком период у историји. Проблем је што од прихода привреде и пореза тај дуг не може да се сервисира. Само у минулих мјесец дана Србија се задужила за додатних 1,69 милијарди евра. И скоро ниједан евро неће ући у Србију, све директно иде на отплату ранијих кредита.

Ситуација на финансијском тржишту у свијету је изузетно компликована. Не због Србије, наравно. Нико не зна колико ће да расту каматне стопе нити може да предвиди до којег нивоа ће да иде инфлација, па банке избјегавају да дају кредите, једноставно нико више не може да добије кредит па је тако и Србији отежано да финансира своје обавезе.

ММФ: Србија заинтересована за стендбај аранжман

И сада се Србији савјетује да се обрати Међународном монетарном фонду, што је у основи најгоре рјешење. ММФ је, како је то давно формулисано, „плаћени убица”. Србија је до сада са ММФ-ом имала такозвани стендбај аранжман, према коме није повлачила средства од Фонда него је ММФ само био гарант повјериоцима Србије. Сада се савјетује да, пошто не може да добије нове кредите, Србија затражи помоћ и повуче средства из ММФ-а и да њему дугује. А ММФ је рецепт за катастрофу.

Суштина и погубност тог „рецепта” је што ММФ има веома строге услове и он комплетно преузима вођење финансијске и економске политике земље. Према досадашњем искуству земаља у свијету, то је модел пљачке држава, уништавања њихових економија и инсталирања робовског статуса. Уз то, ММФ има и политичке захтјеве. Јер, ММФ је од самог почетка један од основних инструмената америчке политике и америчког империјализма. У случају Србије ти захтјеви ће готово сигурно бити раскид пријатељства прво са Русијом и потом са Кином, кључним и политичким и економским партнерима Србије.

Што се оно каже, најгоре што се може десити некој земљи је ММФ.

ММФ је до сада био само гарант повјериоцима…

ММФ је рецепт за катастрофу…

Опрема: Стање ствари

(Независне, 18. 9. 2022)



Categories: Преносимо

Tags: , , ,

11 replies

  1. Синиша Љ: „Онда је у игру убачена и Српска православна црква, која је у форми литија практично киднаповала протесте и преузела, треба отворено рећи, срамну политичку улогу.“

    42
    12
  2. У српској пријестолници ипак је одржана гротескна манифестација коју европрајдом назваше. Сврха европрајда јесте ваљда да се укаже како су они јадни и несхваћени хомосексуалци (за неупућене народне масе, хомосексуалци нису сљедбеници неког правца у философији, већ једноставно што би у колоквијалном говору рекли, педери) угрожени и прогоњени. Ваљда.
    Када крене прича о хомосексуалцима, или народски речено педерима, то оде и разглабање гдје саговорницима мало кад понестане „муниције“ за розговор,.
    Зато ћу овдје само пренијети један измишљени дијалог;

    Разговарају два случајна познаника, један који за себе воли рећи да је хомосексуалац и други нормалан.
    „Еј, знаш шта, ја сам геј“ каже овај први.
    „Добро ти си геј, ма шта то било, па?“ каже нормалан
    „Не слушаш ме, ја сам геј и хоћу да сви знају да сам геј“ наставља овај први.
    „Добро, ето знамо, и шта сад?“
    „Како не разумијеш, ја сам геј и хоћу да шетам на прајду јер сам угрожен“ упорно ће овај први саговорник.
    „Шетај, кога брига. Ко те угрожава?“ упита нормалан
    „Ти“ одбруси овај први.
    „Ја, па како то?“ опет упита нормалан
    „Ја ти упорно понављам да сам геј, ти ме игноришеш. Одакле теби право да ме игноришеш и да се понашаш безобразно, има да потврдиш да смо угрожени, да похвалиш моју храброст што сам јавно признао да сам геј и да подржиш прајд“ на танане објасни овај што рече да је геј.
    На то и овом нормалном прекипи „Дјечак, ако ме одмах, тренутно и моментално не попустиш бићу приморан да ти урадим брзо шминкање лобање“
    Након ових ријечи први саговорник замукне. И у себи се зарекне „Видјећете ви свога Бога када о овој пријетњи испричам медијима, невладинићима и овима из хелшинског одбора, а доћи ће и тај европрајд, је*аћемо вам мајку стоко заостала“

    Дијалог је наравно измишљен, што не значи да сличним нисмо присуствoвали а могуће и били и учесници у дијалогу, и да нема поенту. Напротив.

    43
  3. Не мислим да су ЛГБТ сломили Србију него окупатори и њихови намесници и полтрони!
    Када размислим Евроататланска окупација Србије је почела 1915. и није престајала до данас, само је мењала облике, првенствено захваљујући одрођеним овдашњим моћницима и квазиинтелигенцији, родопрезиратељима и родомрзцима.
    А ЛГБТовцима је заиста укинуто најосновније људско право, на лечење и то у циљу изазивања епидемија неуропсихијатриских и осталих болести, да би се број становника планете свео на “златну милијарду”.

    Шта даље?
    Они који су позвали народ на протесте и литије треба да наставе са тим из недеље у недељу. Инерција се мора искористити!
    То само од себе не може да се деси нигде, па ни у Србији.
    10 организованих је јаче од 1000 неорганизованих, 1000 оранизованих од 1000000 неорганизованих, …
    Разлога је безброј, окупатори Србије и њихови намесници и полтрони на сваком кораку газе вековима општеприхваћене људске норме живљења. Такође угрожају и здравље људи, безбедност, вредноси мерене у новцу, …

    36
  4. @ Роћко и Ранко

    Ако и другосрбијанци (Чанак, Прелевић, Кесић и ини) и Бокан (колумниста “Информера”), и Вучићеви медији, и “једини истинити и исправни хришћани” критикују литије/тврде да су “намештаљка”, а СПЦ догађаје игнорисала/благо критиковала, а институционално се појавила “у последњем тренутку”, на молебану, шта теби то говори? Мени говори да су литије очито управо оно што су организатори и рекли, а стотине хиљада људи присуством потврдило.

    21
    9
  5. Синиша Љ: „Онда је у игру убачена и Српска православна црква, која је у форми литија практично киднаповала протесте и преузела, треба отворено рећи, срамну политичку улогу.“ Оваква констатација не доприноси великом угледу који Љепојевић заслужено ужива због многих бритких запажања. Ова тврдња је просто апсурдна и не приличи реномеу Синишином, Патријарх два пута бежао из Београда због Литија, организатори нису примљени на разговор уочи 17 иако су то тражили, а он прича како је “СПЦ убачена у форми Литија”… Одговорно тврдим да господин Љепојевић нема појма како је текао Литијски покрет, да има, не би тако причао. Овде се враћамо на причу да људи мисле да могу чисто разумски разумети неке просеце у религиозној области. Не могу, ма колико били паметни, проницљиви и образовани…

    20
    16
  6. Риба од главе смрди. А смрад несносан. Никав тамјан га не може прикрити. Дисати не можемо.

    Позориште лутака. Марионете около. А џепови препуни ораха. Ово се више ни трагедијом не може назвати. Трагедија има своје хероје. Ово је фарса.

    Више не вјерујем ником. Осим Богу. И себи, у оној мјери колико се држим Божијег Закона. Уздам се у Бога да ће ми помоћи да мање гријешим.

    ПС Ипак упорним дон кихотима скидам капу. Немам механизам да провјеравам ко је прави, а ко лажњак. Вријеме би то требало показати. А да ли ће? Ни то нисам ссигуран.

    21
    2
  7. “Али група европских хомосексуалаца и лезбијки ипак је успјела да сломи државу Србију. Тачније, актуелну државу Србију. Додуше, уз подршку самих власти Србије.”
    Поставља се питање, како је могуће сломити оно чега нема?
    После овога свега ваљда је и последњи”слепац” прогледао.
    Држава Србија једноставно не постоји. Постоји вазална територија с тим именом којом управља један човек и његова клика у име сизерена.
    Зна се шта следује вазалу уколико не испуни сваки сизеренов захтев.
    Кристално је јасно да српски народ нема апсолутно ништа.
    Пошто је земља под окупацијом сасвим је легитимно борити се против те окупације.
    Потребна је политичка снага која ће артикулисати ту борбу и методе борбе.
    Ко би то могао бити?
    Покрет за очување Косова и Метохије у овој ситуацији би требао да уђе у политичку арену и покуша окупити око себе националне снаге.
    Разни апели и указивања на проблеме постали су у овој ситуацији безпредметни.

    14
    1
  8. У суштини Европрајд је био веома успешан и вероватно успешнији него што су организатори очекивали али на начин који се организаторима и симптизерима неће свидети и то из више разлога:
    -Европрајд у Београду је показао да је то политичка манифестација моћи декадентног такзваног Запада
    -Европрајд је показао да је то варварско наметање ломљења култоролошког наратива у некој заједници и да им баш и не иде јер традиционални културолошки наративи су веома толерантни и са виским прагом реалног реаговања јер их је тешко сломити
    -Европрајд је показао да он нема никакве везе са ЛГБТ+ популацијом и да је позивање на ЛГБТ+ популацију само подвала одређених сектикоје имају неке друге варварске/сатанистичке планове
    -Европрајд је показао да је то у суштини слабашан варварски наратив и да га је могуће релативно лако сломити ако се хоће (а неће се из више разлога)
    -Европрајд је показао да је доморадачко становништво на Балкану живахно али и превише толерантно. Момци и девојке које су се Европрајду противили могли су да буду и тврђи али нису јер је било важније показати постојање отпора водећи рачуна да се на страни Новог варварског/сатанистичког поретка не упале црвене лампице
    -Европрајд је показо да је на челу Србије картел људи без морала и образа, народски речено битанге, који за интересе народа уопште не хају
    -Европрајд је показао да су нам западни “пријатељи” све само не и стварни пријатељи
    -Европрајд је показо да је јавна сцена у Србији фарса и да на њој царују лаж, преваре, пренемагање, … ма чист политички и сваки други криминал
    -Европрајд је показо да се ова политичка криза у Србији неће моћи завршити без озбиљних ломова ***** **** **** **** јер је све отишло у …. превише далеко.
    ….

    24
    1
  9. preteruje, g. Ljepojević, kao i uvek, na žaost, nije realan.
    Nismo slomljeni, već smo jači.

    9
    8
  10. @jadoje
    Срби јесу јачи. А власт је пукла. Ко петарда. Све се разоткрило.

    9
    1
  11. Г. Љепојевић је у праву. Свака констатација је тачна, посебно она у вези СПЦ, коју многи не желе да виде, али се савршено уклапа у све активности цркве од када је Порфирије именован за Патријарха.

    4
    1

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading