Украјина позива жене у војну службу од 1. октобра

Казнене мере се неће одмах примењивати на оне које то не учине, изјавио члан Комитета за националну безбедност Врховне раде

Украјинке које су војни обвезници морају да се пријаве за војну службу од 1. октобра, али казнене мере се неће одмах примењивати на оне које то не учине.

„Жене војни обвезници ће од 1. октобра морати да се пријаве на одслужење војног рока. Реч је о држављанима Украјине чије специјалности спадају у списак војних обвезника. Строге санкције неће одмах бити примењене на жене које се нису пријавиле“, известила је агенција УНИАН позивајући се на Фјодора Вениславског, члана Комитета за националну безбедност Врховне раде Украјине, преноси Танјуг.

Владимир Корнилов: Током „контраофанзиве“ Кијев губи градове

Раније је Генералштаб украјинске војске саопштио да ће жене бити уведене у војну евиденцију само уз њихову сагласност, наводи РИА Новости.

Опрема: Стање ствари

(Политика/НСПМ, 18. 8. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: ,

2 replies

  1. ‘Ајде марко михаиловићу, директорко брозоградске параде, дела пријави се… Ено, крле идол обриј’о леђа и ноге, задужио маскирни баде мантил и чека распоред. Још поручио Влади Георгијеву да на украјинском фронту нема места за обој(ицу)е – Доџи цупи да те поцепам ко алфа мужјак постер пет шоп бојса ! ‘Ајде марко, пријави се…

    4
    1
  2. Može biti da su potrebni organi ženskih davalaca.

    1
    1

Оставите коментар