Полемика поводом „Ноћних вукова“ и представљања књиге С. Стојичевића „Хибридни рат против СПЦ“

Портал Аутономија.инфо пренео лажну вест да су трибину у нашој организацији обезбеђивали припадници „Ноћних вукова“, који су на промоцију књиге дошли као и сви други посетиоци, саопштава Удружења „Уједињењеˮ

Епископ бачки др Иринеј присуствовао представљању књиге „Хибридни рат против Српске Православне Цркве

У среду, 13. априла 2022. године, у организацији Удружења „Уједињењеˮ, у амфитеатру Спортског и пословног центра „Војводинаˮ у Новом Саду, одржано је представљање књиге Хибридни рат против Српске Православне Цркве, аутора Слободана Стојичевића.

На представљању књиге говорили су: пуковник професор др Илија Кајтез, потпуковник Љубан Каран, књижевник Марко Танасковић и аутор.

Слободан Стојичевић са својом књигом (Извор: Епархија бачка)

Књига Хибридни рат против Српске Православне Цркве објављена је 2021. године, у издању Српског одељења Међународног јавног фонда јединства православних народа.

Аутор Слободан Стојичевић, правник, писац и преводилац, књигу је посветио успомени на свог деду, протојереја Душана Поповића, који је мученички страдао у манастиру Велуће код Крушевца 1944. године. У првом делу књиге говори се о теоријским поставкама нових начина ратовања, о техници мрежног деловања појединих невладиних организација које имају за циљ агресију цивилним средствима. У другом делу књиге се говори о последицама друштвених промена и антропоцентричног погледа на свет, док се у трећем делу говори о развоју медија и комуникација, али и о конкретним примерима хибридног рата који се води против Српске Православне Цркве путем различитих медија.

Владика бачки Иринеј на промоцији књиге „Хибридни рат против СПЦ“ (Извор: Епархија бачка)

Обраћајући се присутнима на крају представљања књиге, Његово Преосвештенство Епископ бачки господин др Иринеј је похвалио излагања говорникâ и изнео поједина лична искуства о медијском рату против српског народа и Српске Православне Цркве, нагласивши да историју на крају пише Бог, а не светски моћници.

(Епархија бачка, 13. 4. 2022)

Novi Sad: Motoraši sa oznakama Noćnih vukova kao obezbeđenje skupa o SPC

Nekoliko bajkera sa oznakama grupe „Noćni vukovi” stajalo je večeras na ulazu u amfiteatar Spensa u Novom Sadu kao obezbeđenje skupa na kojem se promoviše knjiga „Hibridni rat protiv Srpske pravoslavne crkve” (SPC).

Oni su parkirali motore ispred Spensa. Na jednom od motora su zakačene srpska i ruska zastava, a na drugom motoru je nalepnica sa oznakom „Noćnih vukova”.

Извор: Autonomija.info

„Noćni vukovi” su organizacija za koju mediji navode da je bliska ruskom predsedniku Vladimiru Putinu. Oni se već osam godina nalaze se na crnoj listi Sjedinjenih Američkih Država.

Kako su ranije preneli mediji, gostoprimstvo „Noćnim vukovima” je pre nekoliko godina uskraćeno u Poljskoj, Nemačkoj i Gruziji, i to zbog umešanosti tih ruskih bajkera u konflikt u Ukrajini.

U samom amfiteatru gde se održava promocija knjige okačene su takođe brojne ruske i srpske zastave, kao i simbol ruskog krsta.

Извор: Autonomija.info

Najavljeno je da će na promociji govoriti autor knjige Hadži Slobodan Stojičević, pukovnik Ilija Kajtez, potpukovnik Ljuban Karan, književnik Marko Tanasković. Organizator skupa je „Ujedinjenje”.

(Autonomija.info)

Званична изјава „Уједињења“ поводом неистина које су објављене на порталу „Аутономија“

„Не пада снег да покрије брег, већ да свака звер покаже свој траг.“

Колико год да ова реченица, или по онима који су се едуковали уместо да се образују, „фраза“, звучала депласирано, она је вероватно најучинковитија за опис ситуације у којој смо се, као удружење грађана које се одважило да организује промоцију књиге нашли.

Наиме, наше удружење „Уједињење“, које је идејно створено на нашем Косову и Метохији, основано је са жељом да нам омогући ефикасније деловање у раду на повезивању српског народа, те очувању богатог културног и историјског наслеђа.

Као тек основано удружење, желели смо да се јавности представимо на озбиљан и упечатљив начин, те смо због тога себи поставили високе циљеве, свесни да ћемо их остварити једино озбиљним трудом и залагањем.

Организовањем промоције књиге „Хибридни рат против Српске православне цркве“ аутора Хаџи Слободана Стојичевића, наше удружење је отпочело своје деловање, те изашло пред лице јавности баш онако како је и планирало. Својим вишемесечним радом, успели смо да организујемо трибину која је окупила велики број грађана из различитих друштвених сфера, а на којој се између осталог појавио и Његово Преосвештенство епископ бачки г. Иринеј, који се и обратио присутнима.

Владика бачки Иринеј на промоцији књиге „Хибридни рат против СПЦ“ (Извор: Епархија бачка)

Управо ово је било довољно да се по, у последње време устаљеној матрици, покрену они који у својим намерама да укаљају углед Српске православне цркве и њених поглавара, не презају ни пред чим. Тако смо имали прилику да видимо да су поједини интернет портали јуче пренели лажне вести, тврдећи да су трибину, коју смо ми организовали, обезбеђивали припадници „Ноћних вукова“, који су на промоцију књиге дошли као и сви други посетиоци.

Како је у последње време, поред антицрквене пропаганде, русофобија достигла неслућене размере, поменути портали су покушали да представе промоцију књиге „скупом СПЦ који су обезбеђивале десничарске организације којима је забрањен улаз у поједине европске земље“, а као темељ за те своје тврдње су искористили чињеницу да су на самој трибини биле постављене српска и руска застава.

Српска и руска застава (горе, десно) на промоцији „Хибридни рат против СПЦ“. Извор: Епархија бачка

С обзиром на то, да су ове лажне вести објављене прво на порталу под називом „Аутономија“, те чињеници да је наведени портал препознатљив по антипатриотском и антируском деловању, занима нас да ли бисмо били поштеђени прозивки, да смо уместо поменутих застава окачили симболе нацистичке формације „Азов“ чији припадници на територији Украјине чине ужасавајуће злочине над свима онима који не деле њихове погледе на свет.

Искрени да будемо, било би нам јако драго да су уредници наведене интернет странице дошли на промоцију коју је наше удружење организовало. Тако би имали прилику да од неколико говорника, који су између осталог и доктори наука, чују штошта о мрежно-центричном рату, те техникама хибридног деловања, па би на тај начин можда и могли да кроз процес „интроспекције“, за који се надамо да су чули, успели да увиде да су управо они ти „вукови у јагњећој кожи“ о којима аутор у својој књизи пише.

Никола Варагић: Мрежни рат против Православне Цркве

Наша жеља никада није, нити ће икада бити да промовишемо било који облик нетрпељивости, нити било чега што би могло да се нађе у колизији са прокламованим начелима нашег уставног поретка, али са друге стране скрећемо пажњу на то да је противуставно и сецесионистичко деловање инкриминисано Кривичним закоником Републике Србије, те да је за наведене активности запрећена казна од три до петнаест година затвора.

Удружење УједињењеCategories: Преносимо

Tags: , , , , ,

1 reply

  1. Paranoja kada je Rusija u pitanju buja li buja. Ljudi su dosli na primociju, njihova privatna stvar je – u kom ruhu i pod kojom “firmom”. Ulaz slobodan. Ukrainski nacisti nikome nisu boli oci, cak su, izgleda, sa simpatijama posmatrani.

    14

Оставите коментар