Велика Британија увела санкције Милораду Додику и Жељки Цвијановић

Британска влада наводи да су, охрабрени руским подривањем међународног система, Додик и Цвијановић искористили своје позиције власти како би се залагали за, де факто, сецесију Републике Српске

Милорад Додик и Жељка Цвијановић (Фото: АП/Р. П.)

ЛОНДОН – Велика Британија увела је данас санкције српском члану Председништва БиХ Милораду Додику и председници Републике Српске Жељки Цвијановић због, како се наводи на сајту британске владе, „њихових дестабилизаторских активности у БиХ”.

Санкције укључују забрану путовања и замрзавање имовине.

Британска влада наводи да „охрабрени руским подривањем међународног система, Додик и Цвијановић су искористили своје позиције власти како би се залагали за, де факто, сецесију Републике Српске, што је директно у супротности са уставом БиХ”.

Додаје се да „реторика Додика и Цвијановић прети да подрије 26 година тешко задобијених мира и стабилности, као и Дејтонског споразума, којим је завршен рат 1995. године”, преноси Танјуг.

Жељка Цвијановић: Бошњаци и ПДП наручили, Британци испоручили

БАЊАЛУКА – Председница Републике Српске Жељка Цвијановић је у првом реаговању на вест да су српском члану Председништва БиХ Милораду Додику и њој уведене Санкције Велике Британије, поручила да се, ако се узму у обзир дешавања, може закључити да су ове санкције „Бошњаци и ПДП наручили, а Британци испоручили”.

Она је рекла да су санкције Велике Британије политичка порука свим политичарима који штите Српску, пренела је РТРС.

„У суштини једна од ствари која је сад на сцени јесте управо притисак које смо трпели као власт да се не донесе овај закон о имовини у НСРС којим се дерогира претходно донесени, а који је био наметнут од британског држављанина који је тада вршио дужност високог представника Педија Ешдауна”, навела је Цвијановић и подсетила да је након усвајања она потписала тај закон, пренео је Танјуг.

Наравно, истакла је, да мисли да све то што се дешава и ове санкције имају и те како везе са тим чином, јер је тражено да на себе преузме одговорност и велики ризик да поменути закон не потпише.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 11. 4. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

2 replies

 1. Moj DODO, kada sledeći put ti u „posetu“ dođe:

  Ćelavi Maršal Pič, ODMAH ga oteraj u Pič…..

  A kada ti se obrati tkzv. kurir MALE RITA(nije), u
  „filđan ćaršiji ( mehko đ, i mehko će), a ti mu moj
  DODO, reci:

  Bay, Bay, lepo laaaaalaj snove SNOBE.

 2. Izvinite, upravo sam se setio da nas (Srbe) tkzv. englezi iz tkzv. Male RITA(nije), koja se stalno RITA,
  vekovima MRZE, samo zato što NISMO bili njihova KOLONIJA.

  Njihovi BELI robovi

  Pa još „prevedeni“ u „anglikanski“ protestantizam.

  I jošte „govore“ engleski.

  I „piju“ ćaj. (meko ć).

  Sa mlekom.

  Moš’ misliti.

  Kako nas (Srbe) vole OSTRVLJENI OSTRVLJANI.

Оставите коментар