Аустријски кардинал Кристоф Шенборн: За антиваксере сам помишљао „дај Боже нека с неба пада мозак“

Током пандемије и црква је била суочена са губитком поверења, а разлог је био апел бискупске конференције грађанима да се вакцинишу, рекао аустријски кардинал

Аустријски кардинал Кристоф Шенборн (Фото: Википедија)

Аустријски кардинал Кристоф Шенборн оштро је осудио антиваксере и бранио деловање аустријске владе у борби против пандемије корона вируса.

Бечки надбискуп је за јавни сервис ОРФ казао да је љут због сталног критиковања становништва, и рекао да се у међувремену влада критикује и за оно за шта није одговорна.

„Влада се критикује за цик-цак курс, али истина је да вирус иде таквим курсом”, објаснио је Шенборн.

Истакао је да је реакција на вирус веома велика одговорност.

Указао је да је током пандемије и црква била суочена са губитком поверења, а разлог је био апел бискупске конференције грађанима да се вакцинишу.

Папа Франциско: Вакцинација против ковида морална обавеза

„Након тог апела добио сам много писама особа које су због тога иступиле из цркве и које су изнеле своје негодовање”, рекао је он.

Кардинал Шенборн рекао је да је и у свом окружењу имао дискусије о вакцинацији.

„Понекад сам за антиваксере помишљао дај Боже нека с неба пада мозак. Више разума и већа умереност били би од користи”, поручио је он додајући да је то тешко у време друштвених мрежа.

Према његовим речима, тренутно је постало тешко правити разлику шта је реално а шта фејк.

Папа Франциско: Дезинформације о вакцинама су кршење људских права

Црква, како је додао, одлучила се да верује експертима, које је послушала и влада.

Казао је да је и међу свештеницима католичке цркве било више њих који су се изјашњавали против вакцинације.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Политика, 11. 4. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

4 replies

 1. E sad sto se mene tice mogu da, sa neba padaju i pecene kokoske. Samo da ne budu gole zene jer onda debelo zabrljavim. Ibby.

  13
  1
 2. Можда би могао да помогне Аустралији, кукају како немају довољно крви за операције, јер крв вакцинисаних није погодна, а проценат „паметних“ у Аустакији је преко 90 одсто.

  17
  1
 3. Поводом суперопасног вуханског вируса и његове похаре светом рекли су:

  “Бринем се да је након 400 година научног напретка томе дошао крај” – Prof. dr Martin Kulldorf medicinska škola Harvard

  “Гласила и друштвене мреже су превагнули над науком” Prof. dr Džon Joanidis Stanford univerzitet;
  а са њима још и многи други водећи епидемиолози.

  Изгледа да је кардинал у својим молитвама на добром путу да се врати стазама својих претходника који нису волели да много премишљају и за љубав Божију волели су да решавају ствари из корена.

  13
 4. @E.Lirsch
  Само посне печене кокошке молим – без уља ал на води. Ма и гола жена је дар с неба, све зависи како се узме. Полигамност је tежња-чежња за паганским политеизмом тј егоизмом који би боговима давао своје људске одемоњене особине и још је полигамност неодговорно неспособно забушавање и одбијање да се жртвено воли у одговорности. Само да кондоми престану да падају с неба молитвама папице дозивани. Те дивне ”суше” нам требају. Та ”криза” нам треба: несташица свих идеологија за убијање ембриона, свих могућих кондома који нас штите од живота, свих прашкова за прање мозгова, свих идеологија за убијање ембриона. Да пресуши мочвара греха. Епидемија Духа нам треба. Питали једног старца прозорљивог да им ”нацрта” каква ће то страшна страдања бити у последња времена. А он им рече да ће тако страшна страдања бити да ће све монахе протерати у манастире.

  10
  1

Оставите коментар