Папа Франциско: Дезинформације о вакцинама су кршење људских права

Папа осудио ширење инфодемије, која је деформирање стварности засновано на страху, фалсификованим или измишљеним вестима и наводно научним информацијама

Папа Франциско (Фото: Бета-АП)

ВАТИКАН – Папа Франциско изјавио је данас да ширење лажних вести и дезинформација о ковиду-19 и вакцинама, које је примећено и у католичким медијима, представља кршење људских права.

„Бити на прави начин информисан ради разумевања ситуације, и потпомогнут научним подацима, а не лажним вестима, представља људско право”, поручио је папа у обраћању члановима једног конзорцијума католичких медија на чијем веб сајту се наводи да је циљ тог конзорцијума да „разјасни лажне вести и обмањујуће информације” о вакцинама против ковида-19, преноси агенција Ројтерс.

Платформе попут Фејсбука и Твитера недавно су забраниле објављивање садржаја појединих десничарских католичких медија, блогова и веб сајтова због ширења дезинформација о ковиду.

Папа Франциско: Вакцинација против ковида морална обавеза

Папа је осудио ширење инфодемије, која је, према његовим речима, деформирање стварности засновано на страху, фалсификованим или измишљеним вестима и „наводно научним информацијама”.

То је други пут за мање од месец дана да се 85-годишњи папа огласио на ту тему, а након што је пре три недеље осудио, како је навео, неосноване идеолошке дезинформације о вакцинама, подржавајући националне кампање имунизације и називајући здравствену заштиту моралном обавезом, преноси Танјуг.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 28. 1. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

2 replies

  1. Сотона,ко Сотона.Слепац не види ,да је слуга Сотонин.Јадан је народ који њега следи.За истинско ХРИШЦАНСКО и људско жаљење ,народа који га следи,али штацемо рекао је сами ГОСПОД У ПРОПОВЕДИМА СВОЈИМ “ИМАШЕ ОЧИ А НЕ ВИЏОШЕ,ИМАШЕ УШИ А НЕ ЧУШЕ”.Изабрали су свој пут,па нека им је БОГ у помоци.А “БРАТА ПРВО ПОСАВЕТУЈ НАСАМО,ПА АКО ТЕ НЕ ПОСЛУША,ОНДА УЗМИ ДВА ИЛИ ТРИ СВЕДОКА ПА ГА ПОСАВЕТУЈ ПРЕД ЊИМА,А ОНДА ТО ИЗНЕСИ ПРЕД СИНЕДРИОН,ПА АКО ТЕ ОПЕТ НЕ ПОСЛУША НЕКА ТИ БУДЕ КАО БЕЗБОЖНИК”.Слободна инерпетеција речи које нам је ГОСПОД изрекао.Деценијама се ПРАВОСЛАВНИ оци,матере,браца и сестре ,упиру и упираше да посаветују сву ИНОСЛАВНУ брацу и сестре у ХРИСТУ и дали и једну реч послусаше.Појединци ДА ,али они што претендују да се воџе ЦРКВЕ ,НИКАДА као и вецина са њима.Нека им буде.Није још крај времена.Могу да се покају ,али то је њихова ствар и право избора.Можда би било боље да их ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА оставила саме са собом,,да им ПРАВОСЛАНИ више ништа не СВЕДОЧЕ, и да схвате да морају да оступе из ПОГУБНОГА ЕКУМЕНИЗМА,који може и православне шовуци у душегубну ЈЕРЕС.,Свима је познато да је наш Свети ава Јустин осудио папе и назвао АРХИЈЕРЕТИЦИМА ,што они сами то и потврџују.Колико је нашему Православљу лицемерје код појединих Црквених свештенослужитења који аву Јустина славе као Светога а не уважавати његову Догматику признату у Васцелом ПРАВОСЛАВЉУ.Можда би спласнула гордост у ИНОСЛАВНИМА коју свако има мање и више поседује,можда би лакше увидели своју ЈЕРЕС,покајали се и спасли се,када би коначно Православни оставили се цоравога посла да им више СВЕДОЧЕ ХРИСТА.

  2. Ми са Римокатолицима нисмо у литургијском јединству.,, Имајте мир са свима колико је до Вас.,, говори Господ кроз Свете Апостоле. Значи,, Свако зна своје.,, 💞

Оставите коментар