Папа Франциско: Вакцинација против ковида морална обавеза

Вакцине нису магично средство за лечење, али свакако представљају, поред других третмана које треба развити, најразумније решење за превенцију болести, рекао римски папа

Папа Франциско (Фото: REUTERS/Max Rossi)

РИМ – Папа Франциско поручио је данас да је вакцинација против корона вируса „морална обавеза” и осудио људе који су били подстакнути „неоснованим информацијама” одбили једну од најефикаснијих мера за спасавање живота.

Поглавар римокатоличке цркве употребио је снажне речи позивајући људе да се вакцинишу у говору пред амбасадорима акредитованим при Светој столици.

Папа је избегавао да говори о вакцинацији као о „моралној обавези”, иако је његово саветодавно тело за ковид-19 то назвало „моралном одговорношћу”.

Валентин Катасонов: О учешћу римокатоличке цркве у преношењу и ширењу обмана

Он је вакцинацију назвао чином љубави, а понашање људи који су одбили да се имунизују, назвао је „самоубилачким”.

Такође је указао да појединци имају одговорност да се брину о себи „а та брига о себи се преводи у поштовање здравља оних око нас”.

„Здравствена заштита је морална обавеза”, поручио је он, преноси Танјуг.

Пожалио се да су све више идеолошке поделе те које обесхрабрују људе да се вакцинишу.

Папа Франциско: Вакцинација чин љубави

„Људи често допуштају да буду под утицајем идеологије, често поткрепљени неутемељеним информацијама или лоше документованим чињеницама”, рекао је папа Франциско.

„Вакцине нису магично средство за лечење, али свакако представљају, поред других третмана које треба развити, најразумније решење за превенцију болести”, додао је папа.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 10. 1. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

6 replies

 1. ,, Опрости ми папе, ћа сам друге слуша….,, 😊

  8
  2
 2. Uvek sam tvrdila da mi nevakcinisani smo najtolerantnije osobe na svetu da nama be smeta ko se ubada iz raznih razloga. Povlacim to. Smetaju mi svi vaccinated. Trioje poznatih je obolelo, trii razlicite kuce( morali da se ubodu ili gube poslovne) Sada ja koja
  nisam pristala ih pazim. Idi u apoteku, cekaj u ready svi uobrazeni bolesnici tamo, Idi u radnju, zalivaj bastu I Jos toga. Parkinzi puni kola pesacim do ulaza.Da dodam vrucine.Placaj racune u posti. Srecem nevakcinisane koji paze obolele od uboda.

  9
  3
 3. “Света столица“, у овом случају, неодољиво асоцира /подсећа/ на “Свету дијареју“!

  7
  4
 4. Секте имају “ моралну обавезу „, Православни стоје у Духовној Дужности… Из бревијара “ Како препознати језуиту, екуменисту и атеисту „… Звучи као почетак лошег вица, али такви су бревијари…

  8
  4
 5. Да ли би овај чланак требало да буде пре претходног или баш овако како стоји тј. после? Зна ли се шта?

 6. ГДЕ ЋЕШ ПАПО ЗАКОПАТИ УБИЈЕНОГ?

  „Свеједно је, да ли ће ме убити микроби или људи. Само микроби неће одговарати за убиство, а људи хоће“

  владика Николај

Оставите коментар