Премијер Италије Марио Драги: Невакцинисани одговорни за здравствену кризу

По ко зна који пут позивам све оне Италијане који још нису вакцинисани да то ураде и да добију трећу дозу вакцине, истакао Драги

Марио Драги (Фото: AP Photo/Gregorio Borgia)

РИМ – Мали број Италијана који одбија да се вакцинише против ковида 19 у великој мери је одговоран за наставак здравствене кризе, изјавио је данас италијански премијер Марио Драги, јавља Танјуг.

Италијанска Влада је прошле недеље учинила вакцинацију обавезном за све старије од 50 година у покушају да ублажи притисак на своје болнице због пораста броја новозаражених, пренео је Ројтерс.

„Никада не смемо да изгубимо из вида чињеницу да је већина проблема које данас имамо зато што има невакцинисаних људи”, рекао је Драги на конференцији за новинаре.

„По ко зна који пут позивам све оне Италијане који још нису вакцинисани да то ураде и да добију трећу дозу вакцине”, истакао је он.

Италија уводи обавезну вакцинацију за све старије од 50 година – укупно 28 милиона становника

Министар здравља Роберто Сперанца рекао је да је 89,4 одсто свих старијих од 12 година примило најмање једну дозу вакцине, али да невакцинисани чине две трећине свих пацијената са ковидом на одељењима интензивне неге.

Вршећи додатни притисак на људе да се вакцинишу, данас су ступила на снагу нова ограничења која забрањују онима који још нису вакцинисани да улазе у барове и ресторане или да користе јавни превоз.

Од новог правила биће изузети само они који су се недавно опоравили од ковида 19.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 10. 1. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

2 replies

  1. Колико је добио пара да изиграва будалу?

  2. Glavni zadatak raslojavanja ovakvih nebuloza potiče upravo od političara!

Оставите коментар