Илон Маск одустао од уласка у Управни одбор Твитера

Најбогатији човек на свету навео да је његово учешће у компанији „пасивно” и да не намерава да утиче на стратешке одлуке

Илон Маск (Фото: Бета/АП)

Tек што је купио удео друштвене мреже Твитер Илон Маск, шеф Тесле и Спејсекса, одустао је од уласка у Управни одбор компаније иако је главни акционар.

„Долазак Илона у Управни одбор требало је званично да ступи на снагу 9. априла али је Илон рекао тог јутра да неће ући у одбор”, рекао је генерални директор те друштвене мреже Параг Агравал, преноси Бета.

Он је рекао да компанија цени и да је увек ценила учешће акционара било да су ушли у управни одбор или не, као и да је Илон Маск највећи акционар и да остају отворени за његово учешће.

Твитер по Масковој куповини дионица: Наставићемо цензуру Трампа

Маск, који је најбогатији човек на свету, почетком априла објавио је да је преузео 9,2 одсто капитала Твитера. У документу пренетом регулаторном телу берзе навео је да је његово учешће у компанији „пасивно” и да не намерава да утиче на стратешке одлуке.

Иначе, пре него што је постао један од највећих власника капитала Маск је био активан корисник Твитера са 80,5 милиона пратилаца.

Иако је за кратко време покренуо низ питања са корисницима Твитера, према писању Вашингтон поста, запослени у Твитеру су изразили забринутост његовим могућим учешћем у УО оценивши да вредности најбогатијег човека на свету нису у складу са културом те компаније.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 11. 4. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

2 replies

 1. Илон је геније, улазак је ОДЛОЖЕН, у супротном неби могао увећати улог, одлагање ће му пружити прилику да поседује 17 или 27%, памћење није као у младости.

  2
  1
 2. “Пуштио би Ја њега, ал он неће мене” ил тако некако, вељу стари Срби.
  https://www.rt.com/news/553790-musk-lawsuit-twitter-share-declaration/
  Нацистичка “демократија” у ПРАКСИ.
  Хвала Богу, сваким даном је све више. америчких Американаца(дефицит Меланина) који се БУДЕ и одбијају послушност.

Оставите коментар