Двери: Осуђујемо нападе прозападних медија на патријарха Порфирија и владику бачког Иринеја

Телевизијама N1 и Nova S није први пут да у својим емисијама вређају осећања православних верника, тиме што годинама износе неистине када је у питању свештенички и монашки ред Српске Православне Цркве

Патријарх Порфирије; владика бачки Иринеј (Извор: Сајт Двери)

Српски покрет Двери најоштрије осуђује емитовање емисије ЈУНАЦИ ДОБА ЗЛОГ на телевизији N1, која најбруталнијим лажима вређа епископа бачког Иринеја Буловића, сав клир Српске Православне Цркве, а самим тим и све традиционалне и духовне вредности нашег народа!

Телевизијама N1 и Nova S није први пут да у својим емисијама вређају осећања православних верника, тиме што годинама износе неистине када је у питању свештенички и монашки ред Српске Православне Цркве. Овакав однос према најбројнијој верској заједници у Србији, у модерним европским друштвима на која се ови медији често позивају, био би најоштрије правно санкционисан. Сетимо се само какве су биле реакције у Француској када су вређана права муслиманских верника.

Равнодушан однос правосудних органа, државних институција, али и политичара на власти према оваквим медијским садржајима, може само да доведе до још већих друштвених подела. Наравно да у свакој организацији има људи склоних људским слабостима, и да је критика таквог понашања оправдана, али у случају ове емисије сведоци смо да је цео контекст направљен без икаквих аргумената и да свесно подстиче гледаоце на верску мржњу и друштвене поделе. Питање је какве би биле реакције из Европске уније да се крене у отварање афера Римокатоличке Цркве, којих није мало и због којих су многи свештеници и бискупи већ завршили у затвору.

Небојша Лазић: Антицрквена пропаганда N1 и напад на владику бачког Иринеја

Поменуте телевизије су и за време пандемије короне гајиле нетрпељивост према СПЦ и појединим епископима због ставова који штите људску слободу избора, а данас им изгледа смета што Црква јавно не сатанизује Русију и братски руски народ по питању дешавања у Украјини.

Годинама прозападни медији у Србији имају дугорочну агенду да лажима и подметачинама уруше ауторитет најпоштованије институције у српском народу, али је очигледно да им то не полази за руком, па морају да ангажују додатне медијске ресурсе.

Српски покрет Двери инсистира да се прекине са оваквим нападима на нашу Цркву и да се не вређају осећања православних верника, а поменуте телевизије и аутори ових емисија морају да сносе кривичну одговорност у складу са законима ове државе за своје непримерене поступке, тако да очекујемо да надлежне институције што хитније реагују.

Инфослужба Двери

Опрема: Стање ствари

(Сајт Двери, 26. 3. 2022)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading