РТ: Српски председник Вучић назвао свој народ последњим „слободним племеном“ у Европи

Срби су последње „слободно племе” Европе, рекао је у недељу председник Александар Вучић, упоредивши земљу са селом „неукротивих Гала” из култне француске стрип серије „Астерикс”

Фото: АП/Дарко Војиновић/РТ

Срби су последње „слободно племе” Европе, рекао је у недељу председник Александар Вучић, упоредивши земљу са селом „неукротивих Гала” из култне француске стрип серије „Астерикс”. Српски председник је направио поређење током на предизборног скупа у Пожаревцу на истоку Србије.

„Срећан сам што, као у стрипу о Астериксу и Обеликсу, постоји једно мало племе Гала које држи и штити своју слободу на територији Европе. И поносан сам што су ово мало племе грађани Србије и наше земље, која своју политику води самостално и самостално”, навео је Вучић.

Србија се суочава са све већим притиском својих суседа откако је прошлог месеца Русија покренула војну операцију у Украјини. Ова земља је једина европска држава која је задржала неутралан став у сукобу, одбијајући да повећа талас антируских санкција, упркос напорима ЕУ да Србија „усагласи” свој став о Украјини са блоком.

Александар Вучић: Нисам видео такве лажове као у енглеском „Гардијану“

Док је Србија видела масовне проруске митинге, Београд је званично заузео неутралну позицију. Влада је најавила да ће прекинути војну сарадњу и са Москвом и са НАТО-ом због сукоба, а Вучић је обећао да ће казнити Србе који желе да се прикључе сукобу као добровољци на било којој страни.

Москва је прошлог месеца покренула војну операцију великих размера у Украјини након седмогодишњег сукоба у Донбасу и због неуспеха Украјине да примени услове споразума о прекиду ватре из Минска. Протоколи уз посредовање Немачке и Француске осмишљени су да регулишу статус отцепљених региона унутар украјинске државе, али никада нису реализовани.

Русија сада захтева да Кијев призна руски суверенитет над Кримом и Луганску и Доњецку Народну Републику, те да се званично прогласи неутралном земљом која никада неће ући у НАТО. Такође, Русија је саопштила да је циљ операције заштита становништва, као и демилитаризација и денацификација Украјине.

Опрема: Стање ствари

(Восток/Искра, 27. 3. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , , , ,

2 replies

 1. Slobodno pleme/ narod:
  1914,
  1941,
  1991,
  1995,
  1999,
  2022.

  I dan danas.

  Ostali u Kurvi Evropi su “demokratski oslobođeni od
  slobode”.

  Svaki put u određenim intervalima ti “ostali” u Kurvi Evropi DOBIJU neku novu INEKCIJU.

  Od svake te “demokratskie” INEKCIJE, nepogrešivo i jedinstveno KREĆU na RUSIJU.

  Predhodno na SRBIJU.

  Radi probe.

  Slobodno.

  Ko psi pušteni sa lanca.

  16
  1
 2. AV je donekle tačno prozvao svoj narod! Srbi su pleme ali u rezervatu a poglavica je on. Iz fokusa privrede Srbi su radnici privatne firme zvana Srbija čiji je on izvršni direktor!

  4
  2

Оставите коментар