Александар Вучић: Нисам видео такве лажове као у енглеском „Гардијану“

„Гардијан“ много воли да лаже. Ти људи су такви патолошки лажови. И онда кад нам неко из Британије прича о таблоидима у Србији. Не памтим да сам толико лажи видео као што сам читао о Србији, рекао Вучић

Александар Вучић (Фото: Спутњик/Лола Ђорђевић)

Председник Србије Александар Вучић рекао је да никада није видео лажове као што су у британском „Гардијану”.

Причајући о новим жариштима сукоба, да ли страхује да би једно од жаришта могао да буде наш регион као што пише британски „Гардијан”, председник наводи да су то патолошки лажови.

„Британски ‘Гардијан‘ много воли да лаже. Ти људи су такви патолошки лажови. И онда кад нам неко из Британије прича о таблоидима у Србији. Ја такве лажове нисам видео као што су у британском ‘Гардијану‘. Не памтим да сам толико лажи о неком региону, о некој земљи као што сам читао о Србији”, рекао је председник.

Како наводи, једини посао региона је да оговара Србију, да би нам „натоварили Запад на врат и да се заустави Србија у економском развоју”.

„Видите шта раде Аљбин Курти и Ђукановић, они користе прилику, једини посао је да идемо да оговарамо Србију, да говоримо да је Вучић мали Путин не бисмо ли цео Запaд натоварили на врат Србији. Србија о њима никад не говори, да се заустави Србија у економском расту. Као тај лист ‘Гардијан‘, ништа друго не раде осим што лажу”, рекао је он и додао да су у питању плаћени чланци у британском „Гардијану”.

Гардијан: Путинова следећа мета Балкан, Србија ће бити под притиском

„Најлажљивији лист, ‘Гардијан”, све су им плаћени текстови. Они ништа друго не раде осим што лажу по цео дан. А ти Зелени су најлажљивији”, додаје Вучић.

Приштина је, бранећи Србима на Косову и Метохији да гласају на изборима 3. априла на територији КиМ, желела да испровоцира сукоб, како би решили проблем са Србима заувек, изјавио је јутрос Вучић и поручио да му је живот Срба са Космета важније од сваког гласа који би добио на изборима.

Он је поручио да је свакако важно да Срби имају право гласа, јер је то демократско право, али да да је важније да буду живи и ненападани.

„Да вам не говорим до чега су службе дошле… Јер, Срби не би дозволили упаде са пушкама на бирачка места, већ би се бранили. Да ли је важније један живот, или 55.000 гласова? Мени је важнији сваки живот”, рекао је Вучић.

На питање има ли Србија начин да се супротставити Приштини, Вучић је рекао да не сасвим, као што није имала од 1999. године.

Александар Вучић: Бриселски споразум више не постоји

Осврнуо се и на саопштење Мирослава Лајчака у петак након разговора са главним преговарачима Приштине, Бесником Бислимијем, два дана после саопштења Квинте, и рекао да је то „таква дрскост и безобразлук, да нема речи”.

„А, ништа нисте договорили о ЗСО, нити ћете разговарати, нити да Срби изађу на изборе… Осим о новим притисцима на Србију. И то у тренутку када се спречава један народ да изађе на гласање”, рекао је Вучић.

Додао је, међутим, да мора да води рачуна о Србима са КиМ, јер није неодговоран, аналитичар, већ председник земље, а свака његова тежа реч може да угрози Србе.

„Наставиће са притисцима… Видите шта ради Курти, Ђукановића, Комшића да не спомињем… Користе прилику, једини посао њихов данас је да, пошто економски не стоје сјајно, говоре против Србије, да Вучић ‘мали Путин‘, а Србија ‘мала Русија‘ не бисмо ли цео запад натоварили Србима на леђа, и не би ли неко зауставио наш економски развој”, рекао је Вучић.

Вучић је говорио о украјинској кризи и истакао да је забринут, као и да Бајдена зна као опрезног човека.

„Забрињава ме то. Када слушате велики број људи видите једну навијачку опредељеност. За нас је важно да ми чувамо себе. На жалост, ја сам предвидео да ћемо ићи у правцу једног већег сукоба. Мене друга Бајденова изјава забрињава. Бајдена познајем као опрезног човека који се озбиљно припрема. У нашем првом разговору сам схватио тим који га припрема”, рекао је председник Вучић у јутарњем програму на ТВ Прва.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик/Искра, 27. 3. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , , ,

2 replies

  1. Mediji u Srbiji uopšte ne lažu-mislim pre svega na Kurir, Informer, Telegraf, Blic!!!

    5
    2
  2. Погледш ли се икад у очи у огледалу или само вежбаш позе?

    8
    2

Оставите коментар