Александар Вучић: Бриселски споразум више не постоји

Аљбин Курти је решио да нападне Србе, Бриселски споразум је погажен и по његовој вољи и вољи оних који га штите, Бриселски споразум више не постоји’, поручио председник Србије

Александар Вучић (Фото: Танјуг)

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је председник привремених приштинских институција Аљбин Курти решио да нападне Србе, да је погазио Бриселски споразум и да жели да сруши мир на КиМ, нагласивши да ће Србија бити увек уз свој народ.

„Поштовани Срби, по налогу Аљбина Куртија смењена је данас из косовских институција српски судија Љиљана Стевановић. За ујутру је припремљена смена свих српских командира, полицајаца који су били на Седници савета за националну безбедност у Београду.

Аљбин Курти је решио да нападне Србе, Бриселски споразум је погажен и по његовој вољи и вољи оних који га штите, Бриселски споразум више не постоји”, поручио је Вучић на Инстаграм налогу ”будућностсрбијеав”.

Такође је рекао да је „Аљбин Курти тај који хоће да сруши мир на КИМ, он је тај који овим одлукама жели да нападне српски народ свуда где он живи и на југу и на северу КИМ”.

„Србија жели да се сачува мир и због тога упозоравамо и земље Квинте и међународну заједницу. Моја последња порука је шта год чинили, Србија ће бити уз свој народ”, поручио је Вучић, преноси Танјуг.

Приштина суспендовала председницу Основног суда у Митровици

ПРИШТИНА – Судски савет у Приштини суспендовао је председницу Основног суда у Митровици, Љиљану Стевановић, због тога што је у уторак у Београду присуствовала састанку председника Србије Александра Вучића са представницима Срба са КиМ.

Вест о суспензији Стевановићеве објавио је Судски савет (ССК), а раније је информацију о покретању дисциплинског поступка против судије потврдила Антигона Ука-Лутфиу, портпаролка Врховног суда, пренео је РТС.

Реакција Судског савета уследила је након што је косовска министарка правде Аљбуљена Хаџију, на конференцији за новинаре у Приштини позвала С СК да предузме мере према председници Основног суда у Митровици Љиљани Стевановић, преноси Танјуг.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Политика, 24. 3. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , ,

2 replies

 1. Uobicajena demagogija za domacu upotrebu.
  Ako ne postoji, povuci potpis….ako smes…

  7
  1
 2. A sta je sa svim onim stvarima sto smo dali Siptarima po tom ‘Sporazumu’ ukljucujuci sever KiMa, sud, policiju, civilnu zastitu, itd?

  10
  1

Оставите коментар