Владимир Путин: Руски непријатељи ће плаћати гас у рубљама

Руски председник оценио да нема смисла испоручивати робу из Руске Федерације у ЕУ, САД и друге земље и примати робу у њиховој валути

Владимир Путин (Фото: Бета/АП)

МОСКВА Русија је одлучила да ће се одсад плаћање руског гаса за непријатељске земље обављати у рубљама, саопштио је данас председник Владимир Путин на састанку владе.

Председник Путин је оценио да „нема смисла испоручивати робу из Руске Федерације у ЕУ, САД и друге земље и примати робу у њиховој валути”.

Марија Захарова: Две добре вести – плаћање руског гаса у рубљама и одлазак Чубајса из Русије

Путин је дао инструкције Централној банци и влади да у року од недељу дана утврде редослед операција за куповину рубља на домаћем тржишту Руске Федерације за стране купце руског гаса.

Додао је да ће Русија наставити да испоручује гас у складу са обимом и ценом наведеним у уговору, а да ће се променити само валута плаћања.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 13. 3. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

4 replies

 1. Rusija postaje sila u svakom pogledu:vojnom, energetskom i ekonomskom! Svaka čast,samo napred!

  13
 2. Specijalna operacija, drugi deo 😉

  12
 3. Za ovako se nesto zalagao I Pol Krejg Roberts kao minimum minimuma. Ipak, mnogo bolje resenje bi bilo totalno zavrtanje slavine I preusmeravanje gasa Kinezima, Indijcima I Pakistancima. A moglo je da dodje I do ‘havarije’ na ukrajinskom gasovodu I da Rusi umesto njega predloze slanje gasa Severnim tokom 2 koji bi se rekordnom brzinom sertifikovao. Ovo placanje u rubljama je ipak polovicna mera jer kako ce zapadni kupci doci do rubalja? Znaci da ce morati da kupe rublje od Rusa da bi platili gas a Rusi ce opet ostati sa dolarima I evrima kao da su gas prodali direktno za zapadne valute. Slazem se sa onim sto je I Pol rekao – Rusi treba vec jednom da shvate da njima nista ne treba da kupe od Zapada a Zapadu su gas, nafta (I retki metali) pitanje opstanka.

  10
 4. @Disanje na trsku,
  „…Znaci da ce morati da kupe rublje od Rusa da bi platili gas a Rusi ce opet ostati sa dolarima I evrima kao da su gas prodali direktno za zapadne valute. ..“

  ma plan je da ih kupuju zlatom, pobogu. Kakvi dolari i evri, pa to se svede na isto.

Оставите коментар