РТС: Спонзори остају уз Новака Ђоковића упркос кампањи

Вакцинални статус обично имали мали утицај на спонзорске уговоре, али постоје и случајеви када је долазило до проблема. Најпознатији је свакако онај са НФЛ звездом Ероном Роџерсом

Новак Ђоковић (Фото: Australian Associated Press)

Највећи спонзори остаће уз Новака Ђоковића без обзира на дешавања која су довела до депортације из Аустралије. Лојалност и посвећеност најбољем тенисеру света потврдили су „Рајфајзен банка“ и компанија „Ибло“ која производи луксузне сатове, док се исто очекује и за „Лакост“ чију опрему Ђоковић са великим успехом носи већ неколико година, објављује РТС.

Магазин који се бави бизнисом и финансијама израчунао је да би, у случају да пропусти и преостала три гренд слема у сезони, светски „број 1“ остао без шансе да заради 8,18 милиона долара, само од турнирских награда.

Француски „Лакост“ један је од главних Ђоковићевих спонзора (Фото: Getty Images)

Међутим, финансијски би много више штете претрпео јер би такав сценарио сигурно пратило и расипање спонзора. Ђоковић је прошле сезоне укупно зарадио 34,5 милиона америчких новчаница, што га ставља на 46. место листе спортиста са највећом зарадом у 2021.

Форбс пише и да он није једини спортиста који је показао скептичност према вакцини против ковида-19, пошто по анализи овог часописа из децембра, чак 13 од 50 спортиста са споменуте листе није потврдило да је вакцинисано.

Звезда америчког фудбала Арон Роџерс: Нисам се вакцинисао, корону лечим ивермектином

Вакцинални статус обично имали мали утицај на спонзорске уговоре, али постоје и случајеви када је долазило до проблема. Најпознатији је свакако онај са НФЛ звездом Ароном Роџерсом, који је прошле јесени због ширења погрешних информација о вакцини остао без уговора са компанијом „Превеа хелт“ из Висконсина.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 18. 1. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар