Звезда америчког фудбала Арон Роџерс: Нисам се вакцинисао, корону лечим ивермектином

Ја сам неко ко критички размишља и чврсто верујем у телесни интегритет и право да направите најбољи избор за своје тело, рекао тренутно најкориснији играч текућег првенства америчког фудбала

Арон Роџерс (Фото: Профимедиа)

Званично најбољи играч лиге заражен је у тренутку док је његов тим најуспешнији у лиги, а током изолације процуреле су контроверзне информације о његовом кршењу правила, избегавању одговора и лечењу од короне.

Љубитељи америчког спорта остали су у шоку када су схватили да један од највећих НФЛ играча свих времена Арон Роџерс није говорио истину када су га питали да ли вакцинисан. Сада је поново шокирао све, у свом првом обраћању од када је позитиван на корону.

Након што је прећутао да заправо није примио вакцину, већ да се „имунизовао“, али „алтернативним начинима“, Роџерс је рекао да користи ивермектин, лек који је превасходно намењен животињама и доказано не помаже у спречавању или лечењу короне.

„Ја сам неко ко критички размишља и чврсто верујем у телесни интегритет и право да направите најбољи избор за своје тело“, рекао је актуелни МВП НФЛ-а у једном подкасту.

Овако се лечи од короне.

Dagens Medicin: Ивермектин би могао окончати пандемију

„Узимам моноклонска антитела, ивермектин, цинк, витамин Це и Де и хидроксихлорокин и осећам се одлично“, рекао је он.

Уз признање да користи и лек који потврђено нема утицаја на лечење од короне, рекао је како је самостално спровео „истраживање“ о лековима и завршио га закључком да би требало да пије медикамент који се генерално користи за уклањање глиста код животиња.

„Причао сам са својим добрим пријатељем након што је он добио корону и радимо доста ствари које је он препоручио“, рекао је он.

Потом је покушао да разјасни…

„Да нагласим, ја нисам неко ко пориче да корона постоји или говори било шта слично. Само хоћу да направим прави избор за своје тело“, додао је он.

Роџерс (37) изјавио је да се против њега сада води „лов на вештице“ и оптужио је медије да га погрешно представљају.

„Пре него што закуцају последњи ексер у мој ковчег и ,поништеʻ ме, волео бих да разјасним неке од гомиле срамотних лажи о мени“, рекао је он.

Милан Рогановић: Примарно не нашкодити или Истина о ивермектину

Међу тим стварима, покушао је и да објасни да ли је лагао када је рекао да је „имунизован“ када су га питали за вакцину.

„Пре свега, нисам лагао на тој конференцији за новинаре. У то време трајао је лов на вештице широм лиге, у којем су сви у медијима били толико забринути за то ко је вакцинисан, а ко није и шта то значи и ко је себичан и ко хоће да прича томе… У то време, мој план је био да кажем да сам ,имунизованʻ. То није била нека врста лажи“, рекао је Роџерс.

„Ја нисам антиваксер, ни ,равноземљашʻ. Ја сам неко ко размишља критички. Питања здравља нису нешто што на исти начин одговара свима…“, додао је он.

Роџерс је открио и како је спроводио своја „истраживања“.

После упозорења СЗО Индија уклонила ивермектин и хидроксихлорокин са списка средстава за лијечење ковида

„Много сам читао летос, уложио сам много времена и енергије у истраживања и срео сам се са много различитих људи из медицине да бих добио што више информација о вакцини пре него што донесем одлуку“, рекао је Роџерс.

Квотербек Грин Беј Пекерса, тренутно једног од три најбоља тима у лиги, рекао је да није примио Фајзер или Модерну јер је на нешто у њима алергичан. Зато је одабрао алтернативне методе лечења.

„Свој тренутни протокол не бих да износим у јавност. То ћу да задржим за себе и за свог доктора.“

Роџерс је цитирао и великог борца за грађанска права Мартина Лутера Кинга, чијим је речима објаснио своју борбу против лиге и правила која важе за оне који нису вакцинисани.

„Велики Мартин Лутер Кинг је рекао да имамо моралну обавезу да се супротставимо неправедним правилима и правилима која немају смисла“, додао је Роџерс, који је на конференције за новинаре долазио без маске, као да је вакцинисан.

За крај, објаснио је и како му је сада.

„Осећам се заиста добро. Да је ово грип, играо бих у недељу (у дербију против Канзас ситија). Надам се да можемо да обуздамо изношење лажи и лов на вештице“, додао је он.

Упозорење због ивермектина

Америчка агенција за лекове раније је изнела упозорење да људи никако не би требало да узимају лекове који су намењени животињама, јер та институција оцењује безбедност и делотворност сваког лека само на биолошкој врсти којој је лек намењен.

Такође, из америчке агенције за храну и лекове стигло је и упозорење на опасне последице које може да изазове употреба ивермектина без надзора, јер је више пацијената морало да прими медицинску помоћ, па чак и да буде хоспитализовано због мучнине, хипертензије, алергијске реакције, вртоглавице, коме…

Наслов, приређивање и опрема: Стање ствари

(Мондо, 5. 11. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар