Александар Вучић: Немам проблем да се „Кво вадис, Аида” емитује у Србији

Оно што је важно јесте да сви људи имају право да кажу шта мисле. Тај филм се приказује у биоскопу у Новом Пазару. Ко жели, може да га приказује, казао председник Србије

Небојша Стефановић и Александар Вучић на сајму наоружања (Фото: Танјуг)

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да са министром одбране и функционером СНС Небојшом Стефановићем има коректан пословни однос, али да нису блиски као што су били раније, као и да Стефановић у „фиоци” нема ништа о њему.

Вучић је за К1 телевизију рекао да се виђа са Стефановићем, али да нису блиски као што су били и да не жели да објашњава зашто је то тако.

„То је мој лични однос, али послован однос сасвим коректан, успевам да то раздвојим”, рекао је Вучић.

На питање да ли Стефановић спада у групу оних којима учините 19 пута, али онда замере ако им не помогнете 20. пут, Вучић је рекао да је нешто друго у питању.

„Људи којима је породица на такав начин повређена, на мом месту би реаговали много оштрије. Ја сам себе уједао за језик, трудио се да опростим, да себе сместим у такву ситуацију да се присетим да сам некада нешто слично неком радио и да пронађем довољан разлог да такве ствари опростим, иако све изгледа другачије”, казао је он, пренео је Танјуг.

Вучић је рекао да је слушао разне глупости, да се наводно плаши Стефановића „због фиоке”, због прислушкиваних разговора…

„Нема ништа о мени, шта може да има, а какву то лаж и глупост више нисам чуо о себи…?”, рекао је Вучић.

Александар Вучић: Питао сам Небојшу Стефановића како нам је то ФБИ помогао

На констатацију да је неуобичајено да после тих медијских оптужби није покренута истрага како би јавност знала шта је са Стефановићем, Вучић је узвратио питањем:

„Шта то нисте чули, шта вам није јасно? Не мислим да то икога више интересује”, рекао је Вучић.

На питање да ли мисли да је за његов имиџ добро да уз себе има људе у које нема поверења, Вучић је узвратио „да ли је то питање имиџа или суштине” и додао да је веома важно да се покаже другачије лице од политичких странака у којима су се лидери обрачунавали с онима са којима би дошли у несагласје.

„Замислите да дођем на Главни одбор, у којем (Стефановић) није имао ниједан гласи и када су сви очекивали и тражили главу Стефановића, да кажем хајде да га ритуално склањамо. Ја то не радим, не улазим у хајке и харанге. Ја то мрзим”, рекао је Вучић.

Додао је и да презире људе који протестују зато што им социјална средина то намеће, а не раде то из својих уверења.

Нагласио је да се на рационалан и поштен начин труди да води државу и странку и да постоје људи који мисле другачије и упитао да ли би у некој другој странци опстао Владимир Ђукановић који после његовог (Вучићевог) наступа, у којем се потруди да објасни грађанима зашто је важно да на референдуму гласају „да”, на свом поткасту каже да ће гласати против уставних промена.

Четири кандидата за наследника на месту председника СНС-а

Председник Александар Вучић изјавио је данас да је Српска напредна странка најбољи тим састављен од најбољих људи и додао да већ сада у глави има четири кандидата који ће га у мају, јуну заменити на месту председника СНС-а.

Фото: Танјуг

Вучић је то рекао на ТВ К1 одговарајући на питање да ли сматра да је добро или лоше за њега то што, како истраживања показују, ако би ишао сам на изборе, без странке, имао би 71,6 одсто подршке, а са странком нешто више од 50 одсто.

„Имамо најбољи тим и странка коју водим је тим најбољих људи и неће ми бити једноставно када у мају, јуну будем напуштао кормило странке, али 10 година на челу странке је довољно и фер је да покажемо да имамо и друге људе, да имамо довољно дивних људи”, казао је Вучић, пренео је Танјуг.

Како је додао, та четири кандидата која већ има у глави су из СНС-а и то „стари вукови” који су се борили за странку.

Наводећи да у нашој земљи људи из непознатог разлога презиру странке, Вучић указује да су политичке странке суштински чинилац и носилац демократског поретка у друштву.

На питање што се повлачи са чела странке, одговорио је да ће то образложити у мају, јер не жели да било чиме што би рекао пре априла, угрози будућност Србије и победу те странке на изборима.

На констатацију водитељке да то није логично с обзиром на подршку коју има, Вучић каже да је њему логично и поручује да и он има емоција и да је људско биће.

„Не бисте веровали, али могуће је. Колико сте времена провели на мору ове године? Ја нисам био ни дан. Можда сам се ужелео да будем обичан човек, да не носим све терете овог света, па и страначке, да могу да кажем ‘лепо, посвађајте се, не морам да вас мирим’, да проведем више времена са породицом, да будем са ћерком и гледам како студира, да одведем млађег сина на џудо…”, поделио је у емисији Уранак нека своја осећања председник Александар Вучић.

Нагласио је да је дао целог себе и да се борио и за земљу и за странку и додао да ће за земљу и даље давати све од себе.

Ако победим на изборима, то ће бити последњи председнички мандат

Председник Александар Вучић изјавио је данас да уколико буде председник и у наредних пет година, то би био свакако последњи његов мандат на тој функцији и додао да се не би враћао на место премијера.

Александар Вучић (Извор: НСПМ)

„Свакако би био последњи мандат ако до тога дође, а и не могу по Уставу да се кандидујем после тога. Ако мислите да је могуће да се вратим на место премијера, осим што је теоријски могуће, види се да ме не познајете”, казао је Вучић на ТВ К1.

На питање зашто не би био премијер, с обзиром да таквих примера има, Вучић каже да је то зато што је разлика између њега и других у томе што живи за резултате и шта ће се писати за 50 година, а не да живи у свили и кадифи и да путује по свету.

На констатацију водитељке да је имао срећу да пропутује доста због посла, Вучић каже да није имао прилику да ужива у тим путовањима и да када негде оде не иде у разгледања и шопинг, већ припрема састанке.

Председник додаје да једино у Бриселу оде до књижаре у којој купује књиге, а да ни деци не купује поклоне за рођендан.

„Скоро да никада не купујем, никада не идем у шопинг, припремам се за састанке, имам трему, страх и одговорност пред важне састанке”, казао је председник, пренео је Танјуг.

Немам проблем да се „Кво вадис, Аида” емитује у Србији

Председник Александар Вучић поручио је данас да је важно да сви људи у нашој земљи имају право да кажу шта мисле и да нема проблем са тим да се филм „Кво вадис, Аида” емитује у Србији, али и да је важно то што се одустало од самопонижавања Срба.

Извор: IMDB

Вучић је то рекао на ТВ К1, одговарајући на питање какву Србију жели, односно да ли жели Србију у којој се без проблема приказује тај филм.

„Оно што је важно јесте да сви људи имају право да кажу шта мисле. Тај филм се приказује у биоскопу у Новом Пазару. Ко жели, може да га приказује”, казао је Вучић, пренео је Танјуг.

Међутим, каже, да је важно то што се одустало од самопонижавања и наметања колективне кривице српском народу.

„Немам проблем да кажем да се у Сребреници десио ужасан злочин, али и да се сетимо српских жртава, јунака са Кошара, да се сетимо да нам је неко стварао средњовековну државу – Стефан Немања, којем смо сада подигли споменик у Београду”, казао је Вучић.

Председник додаје да је важно то што је завршен Храм Светог Саве, али и обележавање акције „Олуја” у којој је протерано 250.000 Срба са својих огњишта, као и обележавање и сећање свих жртава логора Јасеновац.

Подсећа да је ове године први пут по сећању на јасеновачке жртве улица у Београду названа Обала јасеновачких жртава.

„Немам проблем да свако говори шта жели док не угрожава друге”, казао је.

Слободан Антонић: „Аида“ на РТС-у као „Јеврејин Зис“ на ТВ Кнесету

Наводећи да се неће сагласити у вези дешавања деведесетих година, Вучић каже да нема проблема са тим све док једни друге не угрожавамо.

Филм „Кво вадис, Аида”, како каже, није гледао јер нема времена, за разлику од филма „Дара из Јасеновца” и то са додатним разлогом, а то је због тога што га је финансирала српска држава, док је „Кво вадис, Аида” финансирао Бакир Изетбеговић.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Политика, 31. 12. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , , , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading