Аустралија прави карантинске кампове за „текуће операције“ и смештај оних „који нису имали приступ вакцинацији“

Очекујемо да ће постојати стална потреба за карантинским смјештајем, рекао потпредсједник владе Квинсленда Стивен Мајлс

Ковид „кампови“ у Аустралији

(Summit News, 12. 10. 2021)

Иако поједине државе опрезно почињу с укидањем ограничења, аустралијске власти граде кампове за карантин, који ће бити завршени идуће године, ради припреме за „текуће операције“ и смјештање оних „који нису имали приступ вакцинацији“.

Како јавља аустралијски Еј-Би-Си, таква једна карантинска установа са хиљаду кревета на аеродрому Велкемп поред Тувумбе биће завршена до краја марта 2022.

„У овој фази, кабине ће користити домаћи путници који се враћају из мјеста која су жаришта ковида“, каже се у извјештају.

Додаје се, међутим, да ће се камп користити и за „текуће операције“ и бити извор запослења за локалце.

Помињући нове варијанте ковида и људе „који нису имали приступ вакцинацији“,  потпредсједник владе Квинсленда Стивен Мајлс рекао је: „Очекујемо да ће постојати стална потреба за карантинским смјештајем.“

Још једна карантинска установа са хиљаду кревета гради се близу аеродрома у Бризбејну.

Како смо већ извјештавали, и америчке власти граде „карантински смјештај“ за Американце који „нису у прилици да бораве у кућној изолацији“.

Прошле године смо писали да су власти у граду Квебеку у Канади најавиле да ће грађане који „не сарађују“ изоловати у посебан смјештај за корона вирус чија локација остаје непозната.

И Нови Зеланд је најавио да намјерава да заражене ковидом и њихове породице смјешта у „карантинске установе“.

Њемачке власти су у јануару најавиле да ће ковид дисиденте, који у више наврата одбију да поступе према правилима, смјештати у „логору за притвор“ у Дрездену.

С енглеског посрбило, скратило и приредило: Стање ствари

Прочитајте јошCategories: Посрбљено

Tags: , , , , , , ,

3 replies

 1. Вероватно ће крематоријуме доградити касније, након пристизања првих композиција вагона. У Аустралији још увек нису схватили да се слобода брани – свим средствима.

  20
 2. @ Deda Miroje da sloboda se brani svim sredstvima. Pre neki dan otvorili su u pola noci Sydney, to su nazvali Freedom Day, narod je dao svoju slobodu da vakcinisan I sa propusnicom ide po radnjama. Cekali u redu 50 metara da udju u Kmart. Propusnice se kose sa Privacy Act, niko nema pravo da te pita za medecinske podatke. Experimental vakcina ne sme biti obavezna a postala je. Bez vakcine nema zaposlenja I jos
  mnogo toga. Zivci pucaju, potrosnja pica povecana. Australijska dug je 1 ,5 trillion dollars , zbog korone se povecao. Ja ne znam koliko nula ima trillion. Mislim da bez vakcinacije Ni avionske kompanije ne primaju. Svakako izlaz ce se naci

  11
 3. И у Канади праве тзв. карантинске кампове.
  Знам једну младу Српкињу која се оданде вратила у Србију.
  Каже да је тамо хаос и да народ живи у невиђеном страху.

Оставите коментар