Александар Вучић позива Србе да изађу на тзв. косовске изборе

Морамо да опстанемо на својим огњиштима, поручио је Вучић, позивајући Србе на Косову и Метохији да буду са својим народом и из општина на југу покрајине, али и онима у општинама од Осојана до Гораждевца

Александар Вучић (Фото: Sputnik/Лола Ђорђевић)

Председник Србије Александар Вучић поручио је данас Србима на Косову и Метохији да, упркос неким потезима Приштине као што је увођење антидампинг цена на поједине производе из централне Србије, буду јединствени и да на предстојеће изборе изађу у што већем броју.

„Срби треба да буду јединствени, да изађу у што већем броју на избора и да се боре за своја права, себе, за своју земљу, да буду институционално заступљени, када је потребно, да могу да реагују у институцијама на различите начине и а буду уз свој народа у општинама на југу Косова и Метохије“, рекао је Вучић.

„Морамо да опстанемо на својим огњиштима“, поручио је Вучић, позивајући Србе на Косову и Метохији да буду са својим народом и из општина на југу покрајине, али и онима у општинама од Осојана до Гораждевца.

Коментаришући најновије одлуке Приштине о увођењу антидампинг цена на сточну храну и неки грађевински материјал из централне Србије, Вучић је рекао да Приштина мисли да ће Србији тиме нанети економску штету.

Најновију ситуацију у Приштини Вучић тумачи нервозом након што је решено питање аутомобилских таблица на административним прелазима.

„Наставићемо да снабдевамо и наше, али и друге грађане на Косову“, рекао је Вучић, додајући да не зна никога код кога је одлука о антидампинг ценама могла да наиђе на одушевљење.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик/Покрет за одбрану Косова и Метохије, 9. 10. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар